Buddleja davidii

Buddleja davidii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Buddleja davidii, ook wel bekend als de vlinderstruik, is een struik met lange, overhangende takken en meestal paarse bloemtrossen die vlinders aantrekken. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 4 meter en staat bekend om zijn snelle groei en bloeitijd in de zomer. Buddleja davidii gedijt het beste op een zonnige locatie in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Na de bloei kunnen de bloemen worden teruggesnoeid om de plant gezond te houden en nieuwe bloei te stimuleren. Deze struik is een populaire keuze in tuinen vanwege zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, je bent niet groenblijvend, maar verliest je bladeren in de winter. Je bent een bladverliezende struik die in de lente weer nieuw blad krijgt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. In de lente kan de plant gesnoeid worden om de groei te bevorderen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke tuinplant die weinig water en bemesting nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht circulatie is rondom de plant. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om hem gezond te houden.

  Buddleja davidii groeit het beste in de volle zon en kan minder goed gedijen in de schaduw. Om deze reden wordt aangeraden om de plant op een zonnige locatie te planten om optimaal te kunnen groeien.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen. Dit komt door de geur en de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een populaire keuze voor tuiniers die deze insecten willen aantrekken.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een belangrijke nectarbron voor insecten. Het zorgt voor een levendige en gevarieerde tuin.

  Deze plant bloeit van juli tot oktober en de bloeiperiode duurt meestal zo'n 6 tot 8 weken. De bloemen trekken vlinders aan en geven een heerlijke geur af.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het kan zijn dat de plant last heeft van verbranding als deze te lang in de felle zon staat.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te eten.

  De Buddleja davidii heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is vooral bekend om zijn aantrekkelijke bloemen die vlinders aantrekken. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn schoonheid en geur.

 • De plant moet jaarlijks in het voorjaar worden teruggesnoeid tot ongeveer 30 cm boven de grond om de bloei te bevorderen. Dode, beschadigde of kruisende takken kunnen op elk moment worden weggesnoeid. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Voor Tuinplanten zoals deze is een goed doorlatende potgrond geschikt. Kies voor een potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig. Een lichtzure tot neutrale bodem met voldoende voedingsstoffen is ideaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te compact is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats en kan ook goed groeien in halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en een gemiddelde vochtigheidsgraad heeft. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant om zich vrij te kunnen ontwikkelen.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de temperaturen onder nul zakken. Mulch rond de basis van de plant kan helpen om de wortels te beschermen. Het is ook aan te raden om de plant in een pot in een vorstvrije ruimte te zetten als de winterse omstandigheden te extreem worden.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge grond. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren en dode takken te verwijderen. Geef de plant regelmatig water tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten in het algemeen is het aan te raden om in het voorjaar organische meststof te geven. Een bemesting met een hoog stikstofgehalte bevordert groei en bladontwikkeling. Voorkom overbemesting om schade aan de planten te voorkomen.

  Mulch helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het houdt de wortels koel en beschermt tegen extreme temperaturen. Een laagje mulch van 5-10 cm wordt aanbevolen voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar wel goed waterdoorlatend.

  Snoei dode takken en bloemen regelmatig af om ongedierte te voorkomen. Controleer de plant regelmatig op luizen, rupsen en andere schadelijke insecten. Maak indien nodig gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen om het ongedierte te verwijderen.

 • Omschrijving

  Buddleja davidii, ook wel bekend als de vlinderstruik, is een struik met lange, overhangende takken en meestal paarse bloemtrossen die vlinders aantrekken. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 4 meter en staat bekend om zijn snelle groei en bloeitijd in de zomer. Buddleja davidii gedijt het beste op een zonnige locatie in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Na de bloei kunnen de bloemen worden teruggesnoeid om de plant gezond te houden en nieuwe bloei te stimuleren. Deze struik is een populaire keuze in tuinen vanwege zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.