Buddleja davidii 'African Queen'

Buddleja davidii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Buddleja davidii 'African Queen' is een prachtige vlinderstruik met paarse bloemen die in grote pluimen bloeien. De bloemen trekken veel vlinders en bijen aan, waardoor de struik een levendige uitstraling heeft in de tuin. De bladeren zijn langwerpig en grijsachtig groen van kleur. 'African Queen' groeit het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Deze vlinderstruik kan tot 2 meter hoog worden en bloeit van juli tot september.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Buddleja davidii 'African Queen' is een bladverliezende tuinplant. De plant verliest zijn bladeren in de winter.

  Deze plant is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om hem te beschermen bij strenge vorst. Geschikt voor tuinen in Nederland en België.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig snoeien en een zonnige standplaats. Het is ook droogtetolerant en trekt vlinders aan.

  De Buddleja davidii 'African Queen' heeft een ruime plantplaats nodig en groeit het beste in de volle zon. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen en de groei te stimuleren. Het is aan te raden om de plant jaarlijks te snoeien om de groei te controleren en een compacte vorm te behouden.

  De Buddleja davidii 'African Queen' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de groei van deze plant waarschijnlijk minder goed zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Buddleja davidii 'African Queen' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in licht opdroogt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn kleurrijke bloemen en zoete geur. Het is een populaire keuze voor tuinen die biodiversiteit en insecten aantrekken. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor liefhebbers van vlinders en bijen.

  "Buddleja davidii 'African Queen' is geschikt voor biodiversiteit vanwege de nectarrijke bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Deze plant draagt bij aan het behoud van insectenpopulaties in de tuin en zorgt voor een gezonde biodiversiteit. Het toevoegen van Buddleja davidii 'African Queen' aan de tuin kan een positieve impact hebben op het ecosysteem."

  De Tuinplant bloeit van juli tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een goede groei en bloei. Zorg daarnaast voor voldoende vochtige, goed doorlatende grond.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en aantrekkelijkheid voor vlinders. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft het vermogen om geluid te dempen door de bladeren en takken geluidsgolven op te vangen en te absorberen. Echter, het effect is beperkt in vergelijking met andere geluidsdempende materialen zoals geïsoleerde panelen. Over het algemeen kunnen tuinplanten een kleine bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • De buddleja kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode en beschadigde takken om de plant gezond te houden. Knip de bloemtakken na de bloei terug tot een paar knoppen boven de grond.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan. Probeer water te geven aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  De Tuinplanten heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. De potgrond moet vochtig gehouden worden maar niet te nat. Het is aan te raden om in het voorjaar en zomer regelmatig voeding toe te voegen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een bodem die rijk is aan voedingsstoffen, zoals compost of organische meststoffen. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de drainage kan belemmeren en de plant kan verstikken.

  Deze tuinplant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst, vooral als de temperaturen onder -5 graden Celsius dalen. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of bladeren. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef hem af en toe wat plantenvoeding. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Buddleja davidii 'African Queen' hebben behoefte aan regelmatige bemesting om goed te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst. Overbemesting kan echter leiden tot te veel bladgroei en minder bloemvorming.

  Mulchen kan nuttig zijn voor de tuinplanten, omdat het de bodemvochtigheid op peil houdt, onkruidgroei beperkt en de bodem beschermt tegen extreme temperaturen. Het kan het best worden aangebracht in het voorjaar en de herfst en bestaat uit organisch materiaal zoals bladeren, compost of houtsnippers. Het is belangrijk om te voorkomen dat de mulch te dicht tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De Buddleja davidii 'African Queen' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 zal de plant optimaal groeien en bloeien. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel aan te passen voor een gezonde groei van de plant.

  Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is door regelmatig inspectie uit te voeren en aangetaste bladeren of delen van de plant te verwijderen. Ook kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt om ongedierte te bestrijden. Daarnaast kunnen ook roofdieren zoals lieveheersbeestjes worden ingezet om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Buddleja davidii 'African Queen' is een prachtige vlinderstruik met paarse bloemen die in grote pluimen bloeien. De bloemen trekken veel vlinders en bijen aan, waardoor de struik een levendige uitstraling heeft in de tuin. De bladeren zijn langwerpig en grijsachtig groen van kleur. 'African Queen' groeit het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Deze vlinderstruik kan tot 2 meter hoog worden en bloeit van juli tot september.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.