Buddleja davidii var. nanhoensis

Buddleja davidii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Buddleja davidii var. nanhoensis is een middelgrote struik met smalle, grijsgroene bladeren en compacte bloempluimen vol met kleine lila bloemen die vlinders aantrekken. Deze plant bloeit in de zomermaanden en heeft een sterke en zoete geur. Hij gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. De Buddleja davidii var. nanhoensis kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 tot 2 meter en heeft regelmatig snoeien nodig om een compacte vorm te behouden. Het is een populaire plant in de tuin vanwege zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Buddleja davidii var. nanhoensis is een bladverliezende tuinplant. De plant verliest zijn bladeren in de herfst en groeit weer in het voorjaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Deze plant is geschikt voor de meeste tuinen in Nederland.

  De Buddleja davidii var. nanhoensis is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig speciale zorg nodig heeft. Zolang de plant voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij gezond en gelukkig groeien. Het snoeien van de plant in het voorjaar zal helpen om de groei te bevorderen en bloei te stimuleren.

  Deze plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 1,5 tot 2 meter in de breedte en 2 meter in de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven voor de groei en ontwikkeling van de plant. Zorg ervoor dat de omgeving voldoende licht en luchtig is voor een optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in volle zon tot halfschaduw en zal in de schaduw minder goed ontwikkelen. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloeien en minder snel groeien.

  De Buddleja davidii var. nanhoensis heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerde grond hebben. In de zomer kan het nodig zijn om de plant één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Houd de grond altijd licht vochtig, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkelijke geur en kleuren die vlinders en bijen aantrekken. Het is een populaire keuze voor tuinen die een diversiteit aan insecten willen aantrekken.

  Ja, de Buddleja is een vlinderstruik die bekend staat om het aantrekken van vlinders, bijen en andere insecten. Het is daarom een waardevolle plant voor biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal van juli tot september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging. De opvallende bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats in de tuin. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig water geven is ook belangrijk.

  Nee, de Buddleja davidii var. nanhoensis is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Ja, deze plant heeft het vermogen om geluid te dempen vanwege de dichte groei en bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen. Dit maakt hem een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Deze plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei niet te rigoureus, aangezien dit de bloei kan verminderen.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger te voelen.

  Voor deze plant is het belangrijk om te kiezen voor goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt, maar niet te vochtig blijft. Zorg voor een pot die groot genoeg is en voorzien is van drainagegaten onderin. Een mix van potgrond voor bloeiende planten en wat extra compost kan helpen bij een gezonde groei.

  De bodem moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor deze plant. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde. Voeg organische meststoffen toe om de kwaliteit van de bodem te verbeteren.

  Deze plant staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter kan het handig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de wortels te leggen en eventueel een beschermende doek over de plant te draperen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant te plaatsen op een beschutte plek tegen harde wind.

  De Tuinplant moet jaarlijks gesnoeid worden in het voorjaar om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Het is aan te raden om een algemene meststof te gebruiken met een evenwichtige verhouding van stikstof, fosfor en kalium. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en toepassingsfrequentie.

  Mulchen met organisch materiaal zal helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Een laag mulch van ongeveer 5-10 cm dik wordt aanbevolen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Voor de Buddleja davidii var. nanhoensis is het belangrijk dat je regelmatig controleert op spint, bladluizen en rupsen. Je kunt deze plagen bestrijden door ze met de hand te verwijderen of door insecticiden te gebruiken. Het is ook handig om de plant regelmatig te inspecteren om plagen tijdig te signaleren en te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Buddleja davidii var. nanhoensis is een middelgrote struik met smalle, grijsgroene bladeren en compacte bloempluimen vol met kleine lila bloemen die vlinders aantrekken. Deze plant bloeit in de zomermaanden en heeft een sterke en zoete geur. Hij gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. De Buddleja davidii var. nanhoensis kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 tot 2 meter en heeft regelmatig snoeien nodig om een compacte vorm te behouden. Het is een populaire plant in de tuin vanwege zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.