Buxus microphylla 'Winter Gem'

Buxus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Buxus microphylla 'Winter Gem' er en kompakt busk med skinnende, mørkegrønne blade. Denne buksbomart bevarer sin grønne farve, selv om vinteren. Det er en langsomt voksende plante, der trives godt både i sol og skygge. Denne buksbom er velegnet til brug som hæk, bedplante eller som enkeltplante i haven. 'Buxus microphylla 'Winter Gem' kræver regelmæssig beskæring for at bevare sin form og tæthed.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og beholder sine blade hele året rundt.

  Planten er hårdføre ned til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod ekstrem frost og kold vind. Det anbefales at give planten ekstra beskyttelse om vinteren, fx ved at bruge muld eller fiberdug.

  Ja, planten er let at passe og kræver ikke meget særlig opmærksomhed. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt for at holde planten sund. Det er vigtigt at placere planten et beskyttet sted og beskytte den mod hård frost.

  Planten har brug for cirka 50-60 cm plads for at vokse ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft. Tag også højde for plantens vækst i bredden.

  Planten trives bedst i fuld sol til halvskygge, men kan også trives godt i skyggen. Sørg for, at jorden er godt drænet, og vand regelmæssigt for at fremme væksten. Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt for at sikre en sund vækst.

  Haveplanter behøver gennemsnitligt 1-2 gange om ugen vand, afhængigt af jordfugtigheden og vejrforholdene. Sørg for, at jorden ikke bliver helt tør mellem vanding, men undgå også, at rødderne står for længe i vand. Det anbefales at kontrollere jorden regelmæssigt, før du vander.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier. Sommerfugle og bier tiltrækkes af de små blomster, som planten producerer. Det er derfor et godt valg for at tiltrække bestøvere i haven.

  Buxusbuske er ikke særlig gode for biodiversitet, da de primært bruges som prydbuske og producerer lidt nektar eller frø til insekter og fugle. Hvis du vil fremme biodiversitet, er der bedre valg af planter, der giver mere støtte til det lokale dyreliv.

  Planten blomstrer om foråret og nogle gange også om sommeren, afhængigt af betingelserne. Blomstringen kan vare fra nogle uger til måneder, afhængigt af de specifikke vækstbetingelser.

  Denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst et sted med masser af sollys. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med vand under tørre perioder for at undgå udtørring. Det anbefales at tjekke planten regelmæssigt for tegn på forbrænding fra for meget sollys.

  Nej, Buxus microphylla 'Winter Gem' er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante, da den kan indeholde giftige stoffer, der kan være skadelige for helbredet. Det er bedst at undgå at spise denne plante og kun bruge den som en prydplante.

  Haveplanter generelt har en vis grad af støjreducerende effekt ved at absorbere og reflektere lydbølger. Effekten af blot én plante vil være minimal sammenlignet med flere planter eller specifikke støjreducerende materialer. Det anbefales derfor at bruge flere planter for en mærkbar støjreducerende effekt.

 • For at beskære denne plante anbefales det at gøre det to gange om året, om foråret og om efteråret. Beskær planten helst på en overskyet dag for at undgå forbrænding af bladene. Fjern døde grene og form planten efter ønske ved at klippe med en skarp beskæresaks.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Giv vand ved plantens base for at undgå skimmelsygdomme.

  Buxus microphylla 'Winter Gem' trives i veldrænet pottejord med en let sur pH-værdi. Sørg for at holde pottejorden fugtig, men ikke for våd. Brug gerne en speciel pottejord til buksbomplanter for de bedste vækstresultater.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig jordfugtighed. Sørg for, at jorden er let sur til neutral og rig på organisk stof. En regelmæssig gødskning med egnede gødninger vil fremme plantens vækst og sundhed.

  Denne plante trives bedst på et sted med halvskygge til skygge. Sørg for, at jorden dræner godt og ikke er for fugtig. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skade.

  For planter, der er følsomme over for frost, anbefales det at give beskyttelse om vinteren. Dette kan gøres ved for eksempel at dække planterne til med jute eller fiberklæde. På denne måde kan de beskyttes godt mod kulde og frostskader.

  Planten skal bedst beskæres om foråret for at bevare en kompakt form. Sørg for regelmæssig vanding og god dræning for at undgå rodrot. Giv gødning om foråret og sommeren for en sund vækst.

  For haveplanter som disse anbefales det at give organisk gødning om foråret for at stimulere væksten. Derudover er det vigtigt at gøde regelmæssigt i sommermånederne for at holde planten sund. Sørg altid for at bruge den rette gødning, der er egnet til haveplanter.

  Det anbefales at påføre et lag muld omkring planten for at holde på fugt og forhindre ukrudt i at vokse. Dette kan gøres med f.eks. barkflis eller kakao skaller. Sørg for, at muldlaget ikke ligger direkte op ad stammen på planten for at undgå kvælning.

  Jorden, hvor planten vokser, skal have en neutral til let sur pH-værdi. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 er ideel for god vækst og sundhed hos planten. Sørg for, at jorden har god dræning for at undgå rodrot.

  For denne haveplante er det vigtigt at kontrollere regelmæssigt for skadedyr som buksbommer, bladlus og spindemider. Forebyggende foranstaltninger, såsom regelmæssig rengøring af blade og brug af biologiske bekæmpelsesmidler, kan hjælpe med at forebygge skadedyrsangreb. Ved alvorlige angreb anbefales det at få professionel hjælp.

 • Beskrivelse

  Buxus microphylla 'Winter Gem' er en kompakt busk med skinnende, mørkegrønne blade. Denne buksbomart bevarer sin grønne farve, selv om vinteren. Det er en langsomt voksende plante, der trives godt både i sol og skygge. Denne buksbom er velegnet til brug som hæk, bedplante eller som enkeltplante i haven. 'Buxus microphylla 'Winter Gem' kræver regelmæssig beskæring for at bevare sin form og tæthed.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.