Buxus microphylla koreana

Buxus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Buxus microphylla koreana is een compacte en langzaam groeiende struik met kleine, glanzende groene bladeren. Deze plant is van oorsprong afkomstig uit Korea en gedijt goed in gematigde klimaten. De Buxus microphylla koreana wordt vaak gebruikt voor hagen, topiary of als accentplant in de tuin. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen snoei en vormt dichte, groenblijvende hagen. De bloemen van deze plant zijn onopvallend en verschijnen in het voorjaar.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • ja, deze plant is groenblijvend, wat betekent dat hij ook tijdens de wintermaanden zijn bladeren behoudt. De bladeren blijven groen en zorgen voor een mooi contrast met andere planten in de tuin. Het is een goede keuze voor tuiniers die het hele jaar door een groen accent willen behouden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Planten kunnen in potten extra gevoelig zijn voor vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant af en toe bij te snoeien om de vorm te behouden. Over het algemeen gedijt deze plant goed in de meeste tuinomgevingen.

  De plant heeft ongeveer 30-60 cm ruimte nodig tussen andere planten. Het is belangrijk om voldoende luchtstroom rondom de plant te hebben. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en kan minder goed gedijen in de schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht ontvangt voor een gezonde groei. Eventueel kan de plant in de ochtend wat zonlicht krijgen en in de middag in de schaduw staan.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleine bloemen die in de lente verschijnen. Het is een favoriete keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan de biodiversiteit in hun tuin.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit doordat het verschillende dieren aantrekt, zoals vlinders en vogels, die gebruik maken van de plant als schuilplaats of voedselbron.

  De Tuinplant "Buxus microphylla koreana" bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm is. Het is ook raadzaam om de plant te beschermen tegen felle middagzon in de zomer.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te eten. Het is het beste om deze planten te gebruiken voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, Buxus microphylla koreana heeft dichte bladeren die geluid kunnen dempen. Dit kan helpen om geluid te absorberen en een rustige omgeving te creëren in de tuin. Het is echter niet zo effectief als specifieke geluidsdempende materialen zoals schuttingen of hagen.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste gebeuren in het voorjaar, direct na de vorstperiode. Verwijder 1/3 van de oudere takken om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig.

  Ideale potgrond voor deze plant is een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Eventueel kan extra compost worden toegevoegd om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant staat het liefst op een plek in de halfschaduw of schaduw. Zorg voor een beschutte standplaats tegen harde wind en felle zon. De grond dient goed doorlatend te zijn en liefst lichtzure tot neutraal van pH-waarde.

  Voor winterbescherming kan je de plant afdekken met een laag mulch of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg er ook voor dat de plant goed bevochtigd is voordat de vorst intreedt. Een beschermende hoes kan ook worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude temperaturen.

  De plant vereist regelmatige bemesting en bewatering, met name tijdens warme periodes. Snoei de plant in het voorjaar en najaar om de vorm en gezondheid te behouden. Controleer regelmatig op ziektes zoals taksterfte en schimmelinfecties.

  Tuinplanten zoals deze kunnen in het voorjaar en de zomer bemest worden met een organische meststof. Gebruik een meststof speciaal voor buxus om de plant gezond te houden en goed te laten groeien. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruidgroei rondom deze plant. Het kan worden gedaan met organisch materiaal zoals compost of boomschors. Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen in het voorjaar.

  De Buxus microphylla koreana gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor de groei en gezondheid van deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze tuinplant kunnen biologische en chemische insecticiden worden gebruikt. Veel voorkomende plagen zijn bladluizen, rupsen en buxusmotten. Controleer regelmatig de plant op ongedierte en behandel indien nodig volgens de aanbevelingen op de verpakking van het bestrijdingsmiddel.

 • Omschrijving

  De Buxus microphylla koreana is een compacte en langzaam groeiende struik met kleine, glanzende groene bladeren. Deze plant is van oorsprong afkomstig uit Korea en gedijt goed in gematigde klimaten. De Buxus microphylla koreana wordt vaak gebruikt voor hagen, topiary of als accentplant in de tuin. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen snoei en vormt dichte, groenblijvende hagen. De bloemen van deze plant zijn onopvallend en verschijnen in het voorjaar.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.