Buxus sinica 'Winter Beauty'

Buxus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Buxus sinica 'Winter Beauty' is een compacte en groenblijvende struik met een dichte en bossige groeiwijze. De bladeren zijn klein, glanzend en ovaalvormig, wat de plant een elegante uitstraling geeft. Deze buxusvariëteit is bijzonder winterhard en behoudt zijn mooie groene kleur, zelfs in koudere temperaturen. 'Winter Beauty' is zeer geschikt voor het creëren van hagen, borders of als solitaire plant in de tuin. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om bij langdurige vorst extra maatregelen te nemen om de plant te beschermen.

  Ja, de Buxus sinica 'Winter Beauty' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het enige wat regelmatig nodig is, is snoeien om de vorm te behouden. Verder kan de plant goed tegen verschillende weersomstandigheden en is hij winterhard.

  De plant heeft gemiddeld zo'n 50-100 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met de groei van de plant in de toekomst.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en is goed bestand tegen donkere omstandigheden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is om de groei te optimaliseren. Het regelmatig bemesten van de plant kan ook helpen om gezonde groei te bevorderen.

  De Buxus sinica 'Winter Beauty' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Controleer altijd eerst of de grond nog vochtig is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar je tuin.

  Tuinplanten dragen over het algemeen niet veel bij aan de biodiversiteit, hoewel ze wel een bijdrage kunnen leveren als schuil- of voedselbron voor insecten. Het is vooral belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben om biodiversiteit te stimuleren. Het aanplanten van inheemse bloemen en struiken is het meest effectief voor het bevorderen van biodiversiteit.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan tot enkele weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Verder heeft de plant weinig problemen met de zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het kan giftige stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn bij inname. Het wordt voornamelijk gebruikt als sierplant in tuinen.

  Ja, de bladeren van de Tuinplanten hebben een geluidsdempende werking doordat ze geluidsgolven absorberen. Dit zorgt voor een vermindering van omgevingsgeluid.

 • De Buxus sinica 'Winter Beauty' mag ongeveer twee keer per jaar gesnoeid worden, in het voorjaar en in de zomer. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om een mooie vorm te behouden en de groei te stimuleren. Snoei de plant bij voorkeur op een bewolkte dag en zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  Gebruik bij voorkeur een lichte en goed doorlatende potgrond voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor tuinplanten kan geschikt zijn voor deze plant.

  Een goed doorlatende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De standplaats voor deze plant is het liefst in de halfschaduw of schaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die licht vochtig is. Bescherm de plant tegen harde wind en felle zon.

  Om de plant te beschermen tijdens de wintermaanden is het aan te raden om mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende doek over de plant worden geplaatst om te voorkomen dat de bladeren bevriezen. Zorg ook voor voldoende water in de grond, zodat de plant goed gehydrateerd de winter doorkomt.

  De plant heeft regelmatige snoei nodig om zijn vorm te behouden en te voorkomen dat hij te groot wordt. Zorg voor goed doorlatende grond en water de plant regelmatig, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar en verwijder dode of beschadigde bladeren om de gezondheid te bevorderen.

  De Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor bladverliezende planten en breng dit aan in het voorjaar en de zomer. Te veel mest kan schade veroorzaken, houd je daarom aan de aanbevolen hoeveelheden.

  Mulchen helpt vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan worden gemaakt van organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem waar de Tuinplanten groeit, moet neutraal tot licht alkalisch zijn. Het kan worden getest met een pH-testkit. Het is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals "Buxus sinica 'Winter Beauty'" kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen ingezet worden. Daarnaast kunnen ook milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt. Het regelmatig controleren en verwijderen van aangetaste bladeren en takken kan ook helpen om het ongedierte onder controle te houden.

 • Omschrijving

  Buxus sinica 'Winter Beauty' is een compacte en groenblijvende struik met een dichte en bossige groeiwijze. De bladeren zijn klein, glanzend en ovaalvormig, wat de plant een elegante uitstraling geeft. Deze buxusvariëteit is bijzonder winterhard en behoudt zijn mooie groene kleur, zelfs in koudere temperaturen. 'Winter Beauty' is zeer geschikt voor het creëren van hagen, borders of als solitaire plant in de tuin. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.