Buxus sempervirens 'Argenteovariegata'

Buxus sempervirens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Buxus sempervirens 'Argenteovariegata' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende, groenblijvende bladeren. De bladeren hebben een opvallende witte rand, waardoor de plant een decoratieve uitstraling heeft. Deze buxussoort is geschikt voor hagen, borders en als solitaire plant in de tuin. De 'Argenteovariegata' gedijt goed in de zon of halfschaduw en kan goed gesnoeid worden om de gewenste vorm te behouden. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud vereist en een mooie toevoeging kan zijn aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de winter wanneer andere planten hun blad verliezen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Het is aan te raden om bij strenge vorst extra bescherming te bieden, zoals afdekken met vliesdoek.

  Ja, deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm en gezondheid te behouden. Het is ook goed om de plant regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

  De plant heeft ongeveer 60 cm tot 90 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen andere planten om luchtcirculatie en groei te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De Buxus sempervirens 'Argenteovariegata' groeit goed in halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor optimale groei. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  De plant heeft gemiddeld 1 à 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Geef in droge periodes wat extra water.

  Buxus sempervirens 'Argenteovariegata' trekt geen vlinders en bijen aan. Het is een decoratieve struik die voornamelijk wordt gebruikt voor het vormen van hagen en borders in de tuin.

  Tuinplanten in het algemeen dragen bij aan de biodiversiteit door voedsel en schuilplaatsen te bieden aan insecten, vogels en kleine dieren. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de diversiteit aan insecten en dieren te ondersteunen. Het is daarom aan te raden om verschillende plantensoorten te combineren in de tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit in april en mei met kleine, onopvallende bloemen die groenachtig geel van kleur zijn. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. De plant zal goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, de bladeren van deze plant zijn giftig en niet eetbaar. Het consumeren van de bladeren kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Wees voorzichtig met kinderen en huisdieren in de buurt van deze plant.

  Buxus sempervirens is niet geluidsdempend.

 • Je kunt deze plant het beste twee keer per jaar snoeien, in het voorjaar en in het najaar. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar om zo de vorm en de gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat je niet te diep snoeit, anders kan de plant beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef liever af en toe een flinke hoeveelheid water dan elke dag een klein beetje.

  De beste potgrond voor deze plant is een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Het is ook belangrijk om regelmatig de potgrond te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De bodem dient goed doorlatend te zijn en bij voorkeur vochtig, maar niet te nat. De plant heeft een voorkeur voor kalkrijke grond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de pH-waarde van de bodem in de gaten te houden.

  De plant staat het liefst op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw gedijen. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte bodems. Bescherm de plant tegen harde wind om bladschade te voorkomen.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, is het aan te raden om de plant goed water te geven voordat de vorstperiode begint. Ook kan het helpen om de wortels te beschermen met een laagje mulch of bladeren. Zorg er daarnaast voor dat de plant niet te veel vocht vasthoudt, zodat de kans op schimmelvorming wordt verminderd.

  Snoei de plant regelmatig om de vorm te behouden en ziektes te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, vooral in droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer om de groei te stimuleren.

  Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen zoals compost of koemest. Gebruik een bemesting speciaal voor buxusplanten om de groei en gezondheid te bevorderen. Voorkom overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen wordt aanbevolen voor de plant om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Het gebruik van organisch materiaal zoals compost of boomschors kan de groei en gezondheid van de plant bevorderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventueel ongedierte en indien nodig handmatig te verwijderen. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voldoende zonlicht om de plant gezond te houden en daarmee minder aantrekkelijk voor ongedierte.

 • Omschrijving

  De Buxus sempervirens 'Argenteovariegata' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende, groenblijvende bladeren. De bladeren hebben een opvallende witte rand, waardoor de plant een decoratieve uitstraling heeft. Deze buxussoort is geschikt voor hagen, borders en als solitaire plant in de tuin. De 'Argenteovariegata' gedijt goed in de zon of halfschaduw en kan goed gesnoeid worden om de gewenste vorm te behouden. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud vereist en een mooie toevoeging kan zijn aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.