Buxus microphylla 'Herrenhausen'

Buxus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Buxus microphylla 'Herrenhausen' is een compacte en langzaam groeiende buxussoort met kleine, ovale bladeren. De bladeren zijn glanzend groen van kleur en behouden hun kleur het hele jaar door. 'Der Herr', zoals de plant ook wel genoemd wordt, is goed bestand tegen snoeien en kan daardoor in verschillende vormen worden geknipt. Het is een ideale plant voor haagjes, vormsnoei en borders in de tuin. De Buxus microphylla 'Herrenhausen' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en is winterhard.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven, zelfs in de winter. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat het voor het hele jaar door kleur zorgt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter te bedekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Regelmatig snoeien en bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Let wel op voor plagen en ziektes, zoals buxusmot.

  De Buxus microphylla 'Herrenhausen' heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig tussen elk individu om optimaal te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien zodat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Voor een mooie volle haag is het aan te raden om de planten minstens 50 tot 60 centimeter uit elkaar te planten.

  Tuinplanten zoals deze gedijen over het algemeen goed in de schaduw, maar kunnen ook in de volle zon groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en voedingsstoffen krijgt, zodat hij gezond kan groeien. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant niet te veel schaduw krijgt en hem indien nodig te verplaatsen naar een meer zonnige plek.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Buxus microphylla 'Herrenhausen' trekt geen vlinders of bijen aan vanwege het ontbreken van bloemen. Het is vooral geliefd om zijn decoratieve bladeren en vormen. Het is daarom geen plant die bekend staat om zijn aantrekkingskracht op bestuivende insecten.

  Buxus planten bieden waardevolle habitat en beschutting voor verschillende kleine dieren zoals vogels en insecten. Ze helpen de biodiversiteit te bevorderen door een divers ecosysteem te ondersteunen. Het is belangrijk om planten zoals de Buxus te combineren met andere planten om een gevarieerde en veerkrachtige tuin te creëren.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De buxus microphylla 'Herrenhausen' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en te beschermen tegen extreme hitte.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het blad van de plant kan giftig zijn als het wordt geconsumeerd. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Buxus planten hebben een dichte bladstructuur die geluid en wind kunnen absorberen, waardoor ze enigszins geluidsdempend kunnen werken in de tuin. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Deze plant dient jaarlijks gesnoeid te worden om een compacte vorm te behouden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of najaar, maar vermijd snoeien tijdens vorstperiodes. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de plant naar wens in vorm.

  De buxus plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur in de ochtend of avond water, wanneer het minder warm is.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor Tuinplanten.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende en humusrijke bodem. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Bemest de plant regelmatig voor optimale groei en gezondheid.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot lichte schaduw. Zorg voor een beschutte plek met goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge grond.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kan je deze inwikkelen met speciale vliesdoeken of jute. Ook is het belangrijk om de plant goed water te geven voordat de vorstperiode begint. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, dit kan namelijk leiden tot wortelrot.

  De plant moet regelmatig gesnoeid worden om zijn vorm te behouden. Zorg voor voldoende water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te zorgen voor voldoende voeding. Gebruik een speciale meststof voor buxusplanten in het voorjaar en eventueel nog eens in de zomer. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus houd de dosering goed in de gaten.

  Het is aan te raden om regelmatig mulch aan te brengen rondom deze plant, dit helpt bij het behouden van vocht en voedingsstoffen in de grond. Mulch kan helpen bij het onderdrukken van onkruidgroei en het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en niet direct tegen de stam van de plant komt.

  De Buxus microphylla 'Herrenhausen' gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem. Het is belangrijk dat de zuurgraad van de bodem niet te hoog is om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal.

  : Om ongedierte te bestrijden, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte en indien nodig te behandelen met een geschikt bestrijdingsmiddel. Voorkom overmatig water geven en zorg voor een goede luchtcirculatie om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Buxus microphylla 'Herrenhausen' is een compacte en langzaam groeiende buxussoort met kleine, ovale bladeren. De bladeren zijn glanzend groen van kleur en behouden hun kleur het hele jaar door. 'Der Herr', zoals de plant ook wel genoemd wordt, is goed bestand tegen snoeien en kan daardoor in verschillende vormen worden geknipt. Het is een ideale plant voor haagjes, vormsnoei en borders in de tuin. De Buxus microphylla 'Herrenhausen' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en is winterhard.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.