Buxus microphylla 'National'

Buxus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Buxus microphylla 'National' is een compacte en langzaam groeiende buxusvariëteit met kleine, glanzende groene bladeren. Deze plant staat bekend om zijn dichte en strakke groeiwijze, waardoor hij ideaal is voor het vormen van hagen en vormsnoei. De 'National' heeft een uitstekende winterhardheid en is geschikt voor zowel zon als schaduwrijke plekken in de tuin. Deze buxussoort vereist regelmatig snoeien om zijn vorm te behouden en gedijt goed in goed doorlatende grond. De 'National' is een populaire keuze voor formele tuinen en is gemakkelijk te onderhouden met de juiste zorg.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Buxus microphylla 'National' is groenblijvend en behoudt het hele jaar door zijn bladeren. Het is een uitstekende keuze voor het behouden van groen in de tuin, zelfs tijdens de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens koude periodes. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig snoeien en water geven is voldoende om de plant gezond te houden. Zorg voor een goede drainage en voldoende zonlicht.

  De plant heeft ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en objecten in de tuin om de groei niet te belemmeren. Houd rekening met de uiteindelijke grootte en vorm van de plant.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan ook in de halfschaduw staan. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is om de groei te bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om een gezonde en compacte plant te behouden.

  Buxus microphylla 'National' moet ongeveer één tot twee keer per week water krijgen, afhankelijk van het weer en de bodemgesteldheid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond tussen de gietbeurten voldoende kan opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is beter om regelmatig water te geven in plaats van veel water in één keer.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend en zal deze insecten aantrekken in de tuin. Het zorgt voor een gezonde biodiversiteit en helpt bij de bestuiving van andere planten. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en trekt verschillende soorten insecten aan.

  Buxus is een populaire tuinplant die weinig bijdraagt aan de biodiversiteit. Het is een exotische soort die weinig voedsel of schuilplaats biedt voor inheemse dieren. Het is daarom beter om te kiezen voor inheemse planten als je biodiversiteit in je tuin wilt bevorderen.

  De Buxus microphylla 'National' bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft wanneer de plant in de volle zon staat. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, buxusplanten zijn niet eetbaar. Het consumeren van de bladeren kan leiden tot vergiftiging bij mensen en dieren. Het wordt daarom afgeraden om delen van de plant in te nemen.

  Ja, Buxus planten staan bekend om hun geluidsdempende eigenschappen door hun dichte bladerdek. Dit maakt ze ideaal voor het creëren van een groene buffer tegen geluidsoverlast in de tuin. Het regelmatig snoeien van de plant kan de geluidsdempende werking verder verbeteren.

 • Wanneer de buxus te groot wordt, kan deze in het voorjaar of herfst gesnoeid worden. Gebruik scherpe snoeischaren om de plant terug in vorm te brengen en verwijder dode of beschadigde takken. Zorg ervoor dat de buxus regelmatig gesnoeid wordt om een compacte groei te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Het beste is om de plant 's morgens water te geven.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg voor voldoende vochtigheid, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig organische meststoffen toe voor een gezonde groei en bloei.

  De Buxus microphylla 'National' groeit het best in goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Voeg eventueel compost of mest toe voor extra voedingsstoffen.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Bescherm de plant tegen harde wind, vooral in de winter.

  Om de plant te beschermen tegen vorst kan er een laag mulch rond de basis worden aangebracht. Ook is het mogelijk om de plant af te dekken met een laag gaas of jute om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water heeft voordat de winter begint.

  De plant vereist regelmatig snoeien om zijn vorm te behouden en gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant goed water te geven, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant jaarlijks voor optimale groei en gezondheid.

  Voor deze plant is het raadzaam om in het voorjaar organische mest te geven. Gebruik een speciale meststof voor buxus om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Vermijd het geven van te veel mest, dit kan leiden tot schade aan de plant.

  Mulchen is nuttig voor de plant om vocht vast te houden in de grond en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch voor een betere groei en gezondheid van de plant. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam niet bedekt wordt om rotting te voorkomen.

  De bodem waarin deze plant gedijt, moet lichtzuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te verbeteren met kalk of meststoffen.

  Om ongedierte van tuinplanten te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het verwijderen van aangetaste bladeren of het besproeien met een milieuvriendelijke zeepoplossing helpen. Voor hardnekkige plagen kan ook biologische bestrijding met bijvoorbeeld roofmijten overwogen worden.

 • Omschrijving

  De Buxus microphylla 'National' is een compacte en langzaam groeiende buxusvariëteit met kleine, glanzende groene bladeren. Deze plant staat bekend om zijn dichte en strakke groeiwijze, waardoor hij ideaal is voor het vormen van hagen en vormsnoei. De 'National' heeft een uitstekende winterhardheid en is geschikt voor zowel zon als schaduwrijke plekken in de tuin. Deze buxussoort vereist regelmatig snoeien om zijn vorm te behouden en gedijt goed in goed doorlatende grond. De 'National' is een populaire keuze voor formele tuinen en is gemakkelijk te onderhouden met de juiste zorg.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.