Calluna vulgaris 'Barnett Anley'

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calluna vulgaris 'Barnett Anley' is een dwergheide die bekend staat om zijn compacte groei en rijke bloei. De plant heeft kleine groene blaadjes die in de zomer veranderen in een prachtige paarse kleur. De bloemen zijn lichtroze en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. 'Barnett Anley' is een winterharde plant en gedijt goed in zure grond en volle zon. Ideaal voor het aanplanten in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, je bent een bladverliezende plant. Je verliest je bladeren in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Calluna vulgaris 'Barnett Anley' is een makkelijk te onderhouden plant die weinig zorg nodig heeft. Zorg voor een zonnige plek en goed doorlatende grond voor optimale groei. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de vorming van nieuwe scheuten.

  De Calluna vulgaris heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen breiden en te bloeien. Houd ook rekening met de behoefte aan zonlicht en water voor een optimale groei.

  De Calluna vulgaris 'Barnett Anley' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Calluna vulgaris 'Barnett Anley' heeft het liefst vochtige grond, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef de plant daarom gemiddeld één keer per week water, afhankelijk van de hoeveelheid regen en de temperatuur. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door iets te laten opdrogen.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die het produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Calluna vulgaris is een gunstige plant voor biodiversiteit, omdat het bijen en andere insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast biedt het ook schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Het is dus een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden augustus tot en met oktober en de bloei kan tot wel zes weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon, maar houdt ook van een plek met wat schaduw op zijn tijd. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme en droge periodes. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in diverse omstandigheden.

  Nee, de Calluna vulgaris 'Barnett Anley' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen door zijn dichte takken en bladeren. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en zorgen voor een rustige omgeving in de tuin.

 • De plant kan na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden en om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of zieke delen en knip de plant terug tot net boven de nieuwe groeipunten. Vermijd snoeien tijdens de wintermaanden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Potgrond met een lage PH-waarde en goede waterdoorlatendheid is geschikt voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor heideplanten.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en zure grond. Het is belangrijk om te zorgen voor een bodem met een lage pH-waarde. Vermijd kalkrijke of te vochtige grond voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen goede winterhardheid, maar kunnen baat hebben bij een laag mulch of bladeren rond de basis om te beschermen tegen vorst. Het is ook aan te raden om de plant niet te veel water te geven in de winter, om wortelrot te voorkomen. Als er strenge vorst wordt voorspeld, kan het ook helpen om de plant af te dekken met een lichte doek of vlies.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen in het voorjaar om de plant gezond te houden. Geef de plant jaarlijks een beetje meststof in het voorjaar voor een goede groei.

  Tuinplanten zoals de 'Barnett Anley' hebben in de zomermaanden behoefte aan regelmatige bemesting met een speciale meststof voor heideplanten. Gebruik een meststof met een laag stikstofgehalte om de groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en herfst volgens de instructies op de verpakking.

  Mulchen is belangrijk voor de groei en gezondheid van tuinplanten, waaronder Calluna vulgaris 'Barnett Anley'. Het helpt de grond vocht vast te houden, beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen en onderdrukt onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors als mulch.

  Calluna vulgaris gedijt het best in zure bodems met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren om de optimale groei van de plant te bevorderen. Bij een te hoge pH-waarde kan de plant moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen.

  Om ongedierte te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op mogelijke plagen zoals bladluizen, spint en larven. Indien nodig kunnen natuurlijke vijanden ingezet worden of kan een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel gebruikt worden. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht en luchtcirculatie.

 • Omschrijving

  Calluna vulgaris 'Barnett Anley' is een dwergheide die bekend staat om zijn compacte groei en rijke bloei. De plant heeft kleine groene blaadjes die in de zomer veranderen in een prachtige paarse kleur. De bloemen zijn lichtroze en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. 'Barnett Anley' is een winterharde plant en gedijt goed in zure grond en volle zon. Ideaal voor het aanplanten in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.