Calluna vulgaris 'Elegant Pearl'

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calluna vulgaris 'Elegant Pearl' is een sierlijke en elegante hei-plant met lichtroze bloemen. De bloemen hebben een parelachtige glans wat zorgt voor een luxe uitstraling. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm. 'Elegant Pearl' gedijt goed in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant is ideaal voor het toevoegen van een vleugje elegantie aan je tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. In de winter verliest deze plant zijn bladeren. Het is een bladverliezende vaste plant in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. Planten in een pot zijn gevoeliger voor vorst dan planten in de volle grond.

  Ja, de Calluna vulgaris 'Elegant Pearl' is gemakkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water en onderhoud nodig en kan goed gedijen in verschillende soorten bodems en weersomstandigheden. Het is een sterke en winterharde tuinplant die weinig aandacht vereist.

  Voor deze plant is ongeveer 30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten zodat ze genoeg licht en lucht krijgen. Overwoekering kan voorkomen worden door regelmatig te snoeien.

  Calluna vulgaris 'Elegant Pearl' groeit het beste in de volle zon. Het is aan te raden om de plant minstens een paar uur per dag in direct zonlicht te zetten voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De Calluna plant heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op de behoefte aan water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen en nectar. Het is een goede keuze voor een tuin die vlinders en bijen wil aantrekken.

  Calluna vulgaris is een belangrijke nectarbron voor bijen en andere insecten. Het helpt de biodiversiteit te ondersteunen door het aantrekken van bestuivers. Daarnaast biedt het ook beschutting voor kleine dieren.

  Deze plant bloeit van augustus tot en met november en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, Calluna vulgaris 'Elegant Pearl' kan goed tegen de volle zon. De plant heeft veel zonlicht nodig voor een optimale groei en bloei. Het is daarom belangrijk om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het is niet geschikt voor consumptie door mensen of dieren.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluid te dempen. Het dichte bladerdek en de structuur van de plant helpen om geluid te absorberen. Hierdoor kan de plant een geluidsdempend effect hebben in de tuin.

 • Calluna vulgaris 'Elegant Pearl' kan het beste na de bloei gesnoeid worden. Knip de uitgebloeide bloemen tot vlak boven de grond af om de plant gezond te houden. Verwijder ook eventueel dode takken om de groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor heideplanten.

  Een goed doorlatende zure tot neutrale bodem is ideaal voor tuinplanten zoals Calluna vulgaris 'Elegant Pearl'. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water. Voeg eventueel tuinturf toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond zuur is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is aan te raden om de plant tijdens de winter te beschermen door middel van een laag mulch of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Eventueel kan ook een beschermende hoes of doek over de plant worden gelegd om deze te beschermen tegen koude temperaturen en schade door sneeuw en ijs. Zorg ervoor dat de plant goed gedraineerd is om problemen met wortelrot te voorkomen tijdens de koudere maanden.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zure grond. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de plant te nat staat. Snoei de uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals deze hebben weinig tot geen bemesting nodig. Een keer per jaar bemesten met een organische meststof in het voorjaar is voldoende. Let op dat je niet te veel mest gebruikt, dit kan schade veroorzaken aan de plant.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, het onderdrukken van onkruidgroei en het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Het kan worden toegepast in het voorjaar en herfst, met behulp van organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren. Het is belangrijk om een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aan te brengen rondom de plant, zonder deze tegen de stam aan te leggen.

  Deze plant groeit het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot tekorten in voedingsstoffen en problemen met de groei van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Ook kunt u regelmatig de plant controleren op plagen en deze handmatig verwijderen. Een goede hygiëne rondom de plant kan ook helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Calluna vulgaris 'Elegant Pearl' is een sierlijke en elegante hei-plant met lichtroze bloemen. De bloemen hebben een parelachtige glans wat zorgt voor een luxe uitstraling. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm. 'Elegant Pearl' gedijt goed in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant is ideaal voor het toevoegen van een vleugje elegantie aan je tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.