Calluna vulgaris 'Elegantissima'

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calluna vulgaris 'Elegantissima' er en busk med en kompakt vækst og en iøjnefaldende lys grøn farve. Planten har små skællignende blade og blomstrer sent på sommeren til efteråret med lilla blomster, der er en smuk tilføjelse til haven. 'Elegantissima' er kendt for sit elegante udseende og er velegnet som bunddække eller i stenbede. Denne plante foretrækker en solrig placering og veldrænet jord. Regelmæssig beskæring hjælper med at fremme plantens form og blomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten mister sine blade om vinteren og er ikke stedsegrønne.

  Planten er vinterhårdføre ned til cirka -10 til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost. Planten kan godt overvintre i de fleste dele af Holland.

  Ja, Calluna vulgaris 'Elegantissima' er generelt let at vedligeholde. Sørg for, at planten får regelmæssig vanding, og placér den på et solrigt sted. Beskær døde blomster og grene regelmæssigt for at fremme væksten.

  Calluna vulgaris 'Elegantissima' har brug for plads til at vokse og sprede sig. Sørg for, at planten får tilstrækkelig luft og lys. Tag også højde for plantens væksthastighed.

  Calluna vulgaris 'Elegantissima' vokser bedst i fuld sol. I skyggen vil planten vokse dårligere og producere færre blomster. Det anbefales derfor at placere planten et solrigt sted.

  Callunaen kræver en gennemsnitlig mængde vand om ugen. Sørg for, at jorden konstant er let fugtig, men ikke for drænet. Om sommeren kan det være nødvendigt at give mere vand end om vinteren.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Det er derfor et godt valg til haver, der ønsker at bidrage til biodiversiteten.

  Ja, planten er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker insekter og tilbyder en kilde til mad til bier og andre bestøvere. Derudover giver planten en variation af plantearter i haven, hvilket fremmer biodiversiteten.

  Calluna vulgaris 'Elegantissima' blomstrer om efteråret, normalt fra august til oktober. Blomstringen kan vare cirka 4-6 uger afhængigt af forholdene og plejen af planten.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på et sted med masser af sollys. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig. Derudover kræver planten lidt pleje og er let at vedligeholde.

  Nej, Calluna vulgaris 'Elegantissima' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært bruges på grund af de smukke blomster og blade. At indtage denne plante kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, denne plante er kendt for sine lyddæmpende egenskaber. Det kan hjælpe med at reducere lyde i omgivelserne. Det er et godt valg for at skabe en rolig og fredelig have.

 • Planten kan beskæres tilbage efter blomstring for at bevare formen og fremme sundheden. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær eventuelt let for at holde planten kompakt. Gør dette bedst om foråret eller efteråret.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante for at holde jorden fugtig, især i tørre perioder. Sørg for, at planten ikke står for vådt, da dette kan føre til rodvækst. Vand helst ved plantens basis og undgå våde blade.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug helst en speciel pottemuld til haveplanter.

  Jorden til denne plante skal være godt drænet og må ikke være for fugtig. Planten trives bedst i sur jord med en lav pH-værdi. God dræning er vigtig for at undgå rodødelæggelse.

  Planten trives bedst i en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for veldrænet jord, rig på organisk materiale. Undgå for våde jordbunde og stillestående vand.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod kolde temperaturer og frost. Du kan gøre dette ved at dække planten med et lag muld eller blade. Det er også en god idé at placere planten et beskyttet sted.

  Planten kræver regelmæssig vanding i tørre perioder og bør gødes om foråret. Fjern regelmæssigt visne blomster og beskær efter blomstring for at holde planten kompakt. Plant i veldrænet jord og på et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  I foråret bør du give planten organiske gødninger til surbundsplanter og undgå for meget kvælstof, da det kan fremme plantens vækst. Brug en gødning med et højere kaliumindhold for at fremme blomstringen. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med næringsstoffer, men undgå overgødskning.

  Mulch er vigtig for denne planteart, fordi det regulerer jordfugtigheden og undertrykker ukrudt. Det beskytter også plantens rødder mod frost om vinteren. At påføre et lag mulch om foråret kan hjælpe med at tilføre næringsstoffer til jorden.

  Calluna vulgaris 'Elegantissima' trives i sure jordbundsbetingelser og foretrækker en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5. Det er vigtigt at sikre, at jorden er tilstrækkeligt sur for optimal vækst og blomstring af denne plante. Regelmæssig testning og justering af jordens surhedsgrad kan hjælpe med at bevare plantens sundhed.

  Planten er følsomme over for bladlus og spindemider, så regelmæssig kontrol og behandling med et miljøvenligt insekticid kan være nødvendigt. Brugen af rovdyr som mariehøns kan også hjælpe med at reducere skadedyrspopulationer. Sørg for god luftcirkulation og undgå overvanding for at undgå problemer med svampe.

 • Beskrivelse

  Calluna vulgaris 'Elegantissima' er en busk med en kompakt vækst og en iøjnefaldende lys grøn farve. Planten har små skællignende blade og blomstrer sent på sommeren til efteråret med lilla blomster, der er en smuk tilføjelse til haven. 'Elegantissima' er kendt for sit elegante udseende og er velegnet som bunddække eller i stenbede. Denne plante foretrækker en solrig placering og veldrænet jord. Regelmæssig beskæring hjælper med at fremme plantens form og blomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.