Calluna vulgaris 'Red Pimpernel'

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calluna vulgaris 'Red Pimpernel' is een winterharde, groenblijvende heester die bekend staat om zijn opvallende rode bloemen. Deze plant kan tot 30 cm hoog worden en heeft een compacte groeiwijze. De bloeiperiode van de 'Red Pimpernel' is in de late zomer en vroege herfst, waarbij de bloemen een prachtige aanvulling vormen op de groene bladeren. Deze heester gedijt goed in zure, goed doorlatende grond en is ideaal voor in rotstuinen of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Calluna vulgaris 'Red Pimpernel' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende plant die goed gedijt in de tuin.

  De plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Deze plant kan goed overwinteren in ons klimaat.

  De plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zure grond en een zonnige standplaats. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de groei en bloei.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte tussen de andere planten te laten, zodat hij voldoende licht en lucht krijgt. Het is ook belangrijk om hem op een plek te planten waar hij voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden, aangezien deze plant zich geleidelijk aan uitbreidt. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant en geef hem voldoende ruimte om te groeien.

  Calluna vulgaris 'Red Pimpernel' groeit het best in de volle zon, maar kan ook in gedeeltelijke schaduw groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. In de volle schaduw zal de bloei mogelijk minder uitbundig zijn.

  De Calluna vulgaris 'Red Pimpernel' heeft één keer per week water nodig, tenzij de grond al vochtig aanvoelt. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door gedeeltelijk te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor deze plantensoort.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die ze produceert en de nectar die ze aanbiedt. Het is een populaire keuze voor tuiniers die insecten willen aantrekken naar hun tuinen.

  'Hertshooi' is een inheemse plant die bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen trekken insecten aan en bieden voedsel voor bijen en vlinders. De plant zorgt voor een natuurlijke uitstraling en ondersteunt de lokale ecosysteem.

  Calluna vulgaris 'Red Pimpernel' bloeit van augustus tot en met oktober en de bloei kan tot wel 6 weken duren. Planten in de tuin geeft kleur en leven in de late zomer en herfst.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Omdat de plant bestand is tegen volle zon, is het niet nodig om extra maatregelen te nemen om de plant te beschermen tegen direct zonlicht.

  Nee, Calluna vulgaris 'Red Pimpernel' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het kan zelfs giftig zijn bij inname.

  Ja, tuinplanten hebben vaak geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om geluiden van bijvoorbeeld verkeer te verminderen in de directe omgeving van de plant.

 • Calluna vulgaris 'Red Pimpernel' kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de plant compact te houden. Verwijder dode bloemen en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Gebruik scherpe snoeischaar om schade te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd dat de plant in een laag water blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  Calluna vulgaris 'Red Pimpernel' heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Verpot de plant om de paar jaar om de grond te vernieuwen.

  De bodem dient zuur en goed doorlatend te zijn voor optimale groei. Het is belangrijk dat de bodem humusrijk is en niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  De plant groeit het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Hij kan ook in lichtzure grond gedijen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, om wortelrot te voorkomen.

  In de winter kan het nuttig zijn om een mulchlaag aan te brengen rondom de plant en deze af te dekken met bijvoorbeeld dennentakken of stro. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant binnen te zetten of te beschermen met speciale winterhoezen.

  Zorg voor regelmatig water geven, maar vermijd dat de plant in stilstaand water staat. Knip uitgebloeide bloemen af om de bloei te bevorderen. Snoei de plant jaarlijks in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Voor tuinplanten in het algemeen is het aan te raden om in het voorjaar organische mest te geven. Ook kan er tijdens het groeiseizoen vloeibare meststof worden gebruikt om de planten te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking van de meststof te volgen.

  Mulch rondom de plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt.

  De plant heeft een voorkeur voor zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld tuinturf. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffen tekorten bij de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het aan te raden om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van plagen, zoals bladluizen of spint. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan behulpzaam zijn bij het op een natuurlijke manier verwijderen van ongedierte. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Calluna vulgaris 'Red Pimpernel' is een winterharde, groenblijvende heester die bekend staat om zijn opvallende rode bloemen. Deze plant kan tot 30 cm hoog worden en heeft een compacte groeiwijze. De bloeiperiode van de 'Red Pimpernel' is in de late zomer en vroege herfst, waarbij de bloemen een prachtige aanvulling vormen op de groene bladeren. Deze heester gedijt goed in zure, goed doorlatende grond en is ideaal voor in rotstuinen of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.