Calluna vulgaris 'Red Star'

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Calluna vulgaris 'Red Star' er en kompakt og buskagtig busk, der bliver cirka 30-40 cm høj. Denne plantes blade er små, nåleformede og grønne i farven. Om sommeren blomstrer 'Red Star' med iøjnefaldende røde blomster, der er attraktive for bier og sommerfugle. Denne plante trives godt i sur, fugtig jord og kan tåle kolde temperaturer. 'Red Star' er et smukt tilskud til en stenhave, lyng have eller som bunddække i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en hårdfør plante, der er godt rustet til kolde temperaturer. Det er en populær plante til haven på grund af de farverige blomster.

  Planten er hårdfør ned til -15 grader Celsius. Planten kan derfor tåle kolde temperaturer og kan stå udenfor i vintermånederne. Det er vigtigt at beskytte planten mod eventuel frostsprængning.

  Ja, Calluna vulgaris 'Red Star' er let at vedligeholde og kræver kun et solrigt sted og veldrænet jord. Vanding er ikke nødvendig ofte, især under tørre perioder. Det er en vinterhårdfør plante, der kræver lidt pleje.

  Calluna vulgaris 'Red Star' har brug for cirka 30 cm plads for at kunne vokse optimalt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem denne plante og andre haveplanter for at fremme luftcirkulationen. Tag også højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer den nødvendige plads.

  Calluna vulgaris 'Red Star' trives bedst på et sted med tilstrækkelig sollys. I skyggen kan plantens vækst hæmmes, og blomstringen vil være mindre frodig. Vælg derfor helst en solrig placering til denne haveplante.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke lade den drukne. Cirka 1-2 gange om ugen vanding er normalt tilstrækkeligt.

  Calluna vulgaris 'Red Star' er en plante med blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Det er et godt valg, hvis du ønsker at fremme flora og fauna i din have. Denne plante kan hjælpe bier og sommerfugle med bestøvningen.

  Ja, planter, der producerer meget nektar og pollen, er generelt gode for biodiversitet, da de tiltrækker bier og andre bestøvere. Derudover kan planter med tæt vegetation også fungere som skjulesteder og redepladser for små dyr, hvilket øger biodiversiteten. Som haveplante kan den bidrage til et varieret og sundt have miljø.

  Calluna vulgaris 'Red Star' blomstrer normalt fra august til november, og blomstringsperioden kan vare cirka 6 til 8 uger. Planten er kendt for sine smukke røde blomster, der vises i efterårs månederne.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk haveplante, der trives godt i solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkelig fugtig jord og beskyttelse mod hård vind.

  Nej, planten Calluna vulgaris 'Red Star' er ikke spiselig. Den bruges primært som en dekorativ haveplante på grund af de smukke røde blomster. At konsumere denne plante kan føre til mave- og tarmsygdomme.

  Ja, Calluna vulgaris 'Red Star' har evnen til at dæmpe lyd på grund af tætheden af dens blade og stængler. Det kan hjælpe med at absorbere lyde og skabe et roligt miljø. Plantning af flere eksemplarer kan have en større lyddæmpende effekt.

 • Du kan let beskære planten efter blomstringen for at bevare formen. Fjern døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed. Beskær ikke for dybt ind i det gamle træ, da det kan beskadige planten.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Undgå, at planten står med rødderne i vand.

  Den bedste type pottemuld til denne plante er surt jord med god dræning. Sørg for, at potten har tilstrækkeligt med huller til at dræne overskydende vand. Brug en pottemuld specielt udviklet til lyngplanter for optimal vækst.

  Calluna vulgaris 'Red Star' trives bedst i sur, veldrænet jord med et højt indhold af organisk materiale. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at teste jorden regelmæssigt og tilføre gødning efter behov.

  Calluna vulgaris 'Red Star' trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkelig lys og luft. Undgå våd og næringsrig jord.

  I løbet af vinterperioden er det vigtigt at beskytte planten mod streng frost ved f.eks. at lægge muld omkring basen. Derudover kan det hjælpe at placere planten et beskyttet sted og undgå, at jorden omkring planten er for våd. Det anbefales at inspicere planten godt om foråret for eventuel frostskade og beskære den efter behov.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde blomster og grene for at holde planten sund. Giv planten let gødning årligt om foråret.

  Denne plante kræver ikke specifik gødning og kan trives godt på fattig jord. Det anbefales at bruge organisk gødning om foråret for at holde planten sund og stærk. Overgødning kan føre til sygdomme og en mindre smuk blomstring.

  Det er vigtigt at mulche Calluna vulgaris 'Red Star' med et lag organisk materiale for at holde på fugt og undertrykke ukrudtsvækst. Mulch kan bestå af kompost, barkflis eller blade. Sørg for, at mulchlaget ikke er for tykt for at undgå at kvæle planten.

  Jordens surhedsgrad: Calluna vulgaris 'Red Star' foretrækker sur jord og trives bedst i en jord med en lav pH-værdi. Det er vigtigt at kontrollere surhedsgraden regelmæssigt og foretage eventuelle justeringer med f.eks. have-tørv, hvis det er nødvendigt.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum. Det kan også hjælpe at regelmæssigt kontrollere for lus, spindemider eller andre insekter for at kunne håndtere eventuelle skadedyrsproblemer tidligt. Derudover kan du også introducere rovdyr som mariehøns i haven for at bekæmpe skadedyr på en naturlig måde.

 • Beskrivelse

  Den Calluna vulgaris 'Red Star' er en kompakt og buskagtig busk, der bliver cirka 30-40 cm høj. Denne plantes blade er små, nåleformede og grønne i farven. Om sommeren blomstrer 'Red Star' med iøjnefaldende røde blomster, der er attraktive for bier og sommerfugle. Denne plante trives godt i sur, fugtig jord og kan tåle kolde temperaturer. 'Red Star' er et smukt tilskud til en stenhave, lyng have eller som bunddække i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.