Calluna vulgaris 'Ross Hutton'

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calluna vulgaris 'Ross Hutton' er en kultivar af den almindelige hedelyng med iøjnefaldende lyserøde blomster. Planten har en kompakt vækstform og en busket form. Bladene er små og nåleformede og har en grøn farve. 'Ross Hutton' blomstrer fra sensommeren til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne hedelyng er meget vinterhårdfør og egnet til brug i stenbede, bede eller som jorddække.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn og vil miste sine blade om vinteren. Det er en løvfældende haveplante, der vil skyde nye blade ud igen om foråret efter vinteren.

  Planten er hårdfør ned til -15 grader Celsius.

  Ja, Calluna vulgaris 'Ross Hutton' er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Så længe planten står et solrigt sted og får regelmæssig vanding, vil den trives godt i haven. Beskæring er ikke nødvendig, kun fjernelse af visne blomster.

  Calluna vulgaris 'Ross Hutton' har brug for cirka 30 centimeter plads til at vokse. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at kunne sprede sig. Plant Calluna vulgaris 'Ross Hutton' i veldrænet jord og vand regelmæssigt.

  Calluna vulgaris 'Ross Hutton' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil væksten og blomstringen af planten være mindre optimal. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys for en sund vækst.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men undgå at oversvømme den. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande planten tre gange om ugen.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Det er derfor en smuk tilføjelse til haven for at tiltrække disse insekter. Den blomstrende plante vil tilføje ekstra farve og liv i haven.

  Calluna vulgaris bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække insekter med dens nektarrige blomster. Derudover giver planten ly og mad til forskellige dyrearter. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at fremme mangfoldigheden af planter og dyr.

  Denne haveplante blomstrer fra august til oktober, og blomstringsperioden varer ca. 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt, at jorden er godt drænet for at undgå udtørring. Det er klogt at vande planten om morgenen eller om aftenen for at undgå forbrænding fra solen.

  Nej, planten Calluna vulgaris 'Ross Hutton' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og ikke en spiselig plante. At indtage denne plante kan være skadelig for helbredet.

  Ja, Calluna vulgaris 'Ross Hutton' har en lyddæmpende effekt. Denne plante kan hjælpe med at reducere støjgener i haven og skabe en rolig og afslappende stemning. Det er derfor et populært valg til haver og terrasser.

 • Beskær planten efter blomstringen for at bevare formen og holde planten sund. Fjern døde, beskadigede eller syge grene. Klip planten tilbage lige over jorden for at stimulere ny vækst.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. At give vand om morgenen er det bedste tidspunkt.

  Pottemuld med en lav surhed er ideel til denne planteart. Sørg for en veldrænet pottemuld for optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at holde pottemulden regelmæssigt fugtig, men pas på, at planten ikke står for våd.

  Planten trives bedst i godt drænet og sur jord. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale og ikke for fast. Planten tåler heller ikke våde fødder, så sørg for god dræning.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med godt drænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft. Beskyt planten mod kraftig vind, hvis det er nødvendigt.

  For at beskytte havenplanter om vinteren er det vigtigt at dække dem med et tykt lag af mulch eller blade. På den måde kan de beskyttes mod kolde temperaturer og frostsprængninger. Derudover anbefales det også at flytte planter i potter til skjulte steder.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og kan klare sig godt i tør jord. Beskær efter blomstring for at bevare formen og fjern døde grene. Giv planten regelmæssigt vand og gødning i vækstsæsonen.

  Gød planten om foråret med en speciel gødning til lyngplanter. Brug en gødning med et højt indhold af kalium for at fremme blomstringen. Overgødning kan føre til forbrænding af rødderne, så hold øje med doseringen.

  Det anbefales at lægge et lag muld rundt om planten for at holde på fugt og forhindre ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som kompost eller træflis. Sørg for, at mulden ikke kommer direkte op mod stammen af planten.

  Jordens surhedsgrad for denne plante skal være sur til neutral, med en pH mellem 4,5 og 6. En for sur jord kan føre til ernæringsproblemer og dårlig vækst. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens pH-værdi og foretage justeringer efter behov.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter som Calluna vulgaris 'Ross Hutton' kan der anvendes naturlige bekæmpelsesmidler såsom neemolie eller pyrethrum. Derudover kan regelmæssig kontrol af planten for skadelige insekter og manuel fjernelse af dem være til hjælp for at forhindre skadedyr. At fremme naturlige fjender såsom mariehøns kan også hjælpe med at holde skadedyr under kontrol i haven.

 • Beskrivelse

  Calluna vulgaris 'Ross Hutton' er en kultivar af den almindelige hedelyng med iøjnefaldende lyserøde blomster. Planten har en kompakt vækstform og en busket form. Bladene er små og nåleformede og har en grøn farve. 'Ross Hutton' blomstrer fra sensommeren til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne hedelyng er meget vinterhårdfør og egnet til brug i stenbede, bede eller som jorddække.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.