Calluna vulgaris 'Silver Knight'

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calluna vulgaris 'Silver Knight' er en kompakt og langblomstrende busk, der er kendt for sine sølvgrå blade og lilla blomster. Denne plante blomstrer sent på sommeren og efteråret og kan nå en højde på cirka 30-40 cm. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i sur jord og fuld sol. Blomsterne tiltrækker bier og sommerfugle, og planten bruges ofte som bunddække i stenbede eller som kantplante. 'Silver Knight' er et elegant og nemt at vedligeholde tilføjelse til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Om vinteren skifter bladene til en sølvagtig farve. Det er en haveplante, der blomstrer om efteråret og vinteren.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det er derfor vigtigt at beskytte den godt under strenge frostperioder. Det bedste er at placere den et beskyttet sted og eventuelt dække den til med f.eks. fiberdug.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Sørg for tilstrækkeligt sollys og veldrænet jord. Regelmæssig vanding og beskæring efter blomstringen fremmer væksten.

  Planten har brug for cirka 30 centimeter plads for at vokse og blomstre optimalt. Sørg for tilstrækkeligt lys, vand og luft omkring planten. Fjern regelmæssigt ukrudt og døde blade.

  Planten trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil vækst og blomstring af planten falde. Derfor anbefales det at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Kontroller jorden regelmæssigt og vand, når det øverste lag føles tørt. Undgå dog at lade planten stå konstant i våd jord.

  Ja, Calluna vulgaris er kendt for sin tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster, de producerer. Det er en værdifuld plante for bestøvende insekter i haven.

  Ja, planten bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bier og sommerfugle med deres blomster. Derudover giver de ly til små dyr i haven. Det er en værdifuld tilføjelse til en varieret og levende have.

  Calluna vulgaris 'Silver Knight' blomstrer fra august til november. Blomstringsperioden varer cirka 6 til 8 uger.

  Ja, havdeplanter Calluna vulgaris 'Silver Knight' kan godt tåle fuld sol. Det er en plante, der trives på en solrig placering og er godt beskyttet mod direkte sollys. Sørg for tilstrækkeligt vand og dræning for at holde planten sund.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Den er primært beregnet som prydplante i haven. Det er vigtigt ikke at indtage nogen dele af denne plante.

  Ja, Calluna vulgaris 'Silver Knight' har en lyddæmpende effekt på grund af den tætte vækst af blade og grene. Dette kan hjælpe med at reducere lyde udefra i haven. Det er dog vigtigt at vide, at effekten ikke vil være så stor som ved specielt designede lyddæmpende materialer.

 • Calluna vulgaris 'Silver Knight' bør beskæres bedst i slutningen af blomstringen, om efteråret. Fjern døde blomster og tynd ud i planten for at fremme luftcirkulationen. Beskær ikke for dybt i de gamle, træagtige dele, men fokuser på at fremme ny vækst fra bunden.

  "Calluna vulgaris 'Silver Knight'" har brug for regelmæssig vanding. Giv planten vand, når jorden føles tør. Sørg for, at planten ikke står for våd for at undgå rodrot.

  Denne plante har brug for godt drænet pottemuld for at vokse sundt. Sørg for, at pottemulden er let sur, og bland eventuelt lidt groft sand i pottemulden for optimal dræning. Giv planten regelmæssigt vand, men undgå, at rødderne bliver for våde.

  For haveplanter som disse er det vigtigt, at jorden er veldrænet og har en let syrlig pH. Sørg for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd. At tilføje kompost kan forbedre jordkvaliteten for optimal vækst.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med godt drænet jord. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodskader. Ideel til brug i bede, stenbede eller som bunddække.

  Om vinteren kan det være nyttigt at beskytte planten mod hård frost og kraftig vind. Dette kan gøres ved at dække planten med et lag halm, blade eller en speciel vinterhætte. Sørg også for, at jorden omkring planten er godt drænet for at undgå råd på rødderne.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og kan klare tør jord godt. Fjern visne blomster for at holde planten sund. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Denne plante har brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen, gerne med en gødning til syreelskende planter. Brug en gødning med et højt kaliumindhold for at fremme blomstringen og holde planten sund. Undgå overdreven gødskning for at undgå skade på planten.

  Det anbefales at dække jorden omkring denne plante med et tyndt lag muld for at holde på fugtigheden og bremse ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som træflis eller kompost, men undgå at muld direkte mod plantens stængler. Fjern gamle muldlag og tilføj hvert år et tyndt nyt lag for optimale vækstbetingelser.

  Calluna vulgaris 'Silver Knight' trives bedst i sur jord. Det er vigtigt at holde pH-værdien af jorden mellem 4,5 og 5,5. Sur jord sikrer optimal vækst og blomstring af denne haveplante.

  For haveplanter som disse er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere for mulige skadedyr som lus og spindemider. Brugen af naturlige fjender som mariehøns kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr. Derudover er det vigtigt at pleje planten godt og sørge for tilstrækkelig luftcirkulation for at forebygge skadedyrangreb.

 • Beskrivelse

  Calluna vulgaris 'Silver Knight' er en kompakt og langblomstrende busk, der er kendt for sine sølvgrå blade og lilla blomster. Denne plante blomstrer sent på sommeren og efteråret og kan nå en højde på cirka 30-40 cm. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i sur jord og fuld sol. Blomsterne tiltrækker bier og sommerfugle, og planten bruges ofte som bunddække i stenbede eller som kantplante. 'Silver Knight' er et elegant og nemt at vedligeholde tilføjelse til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.