Calluna vulgaris 'Sir John Charrington'

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calluna vulgaris 'Sir John Charrington' er en smuk kultivar af lyng med bløde lyserøde blomster, der blomstrer fra sommeren til efteråret. Bladene er små og nåleformede og skifter til en varm bronze farve om vinteren. Denne plante vokser kompakt og når en højde på ca. 30-40 cm. Det er et populært valg til stenhaver, bede og som jorddække i haver. 'Sir John Charrington' trives godt i fuld sol og i veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn, men mister sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der hovedsageligt blomstrer sent om sommeren og efteråret.

  Denne plante er vinterhård op til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten ordentligt under hård frost. Det anbefales at bruge muld eller overdækningsmaterialer for at beskytte planten mod kulde.

  Ja, denne plante kræver lidt vedligeholdelse og er meget velegnet til haven. Det er vigtigt at placere planten et solrigt sted og at give den regelmæssig vanding. Beskæring af planten er sjældent nødvendigt, kun for at fjerne døde dele.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig og vokse godt. Sørg for en afstand på mindst 30 cm mellem forskellige planter og sørg for en veldrænet jord. Tag hensyn til plantens voksne højde og bredde, når du bestemmer pladsen.

  Nej, Calluna vulgaris 'Sir John Charrington' trives bedst i fuld sol. Det er en plante, der har brug for masser af sollys for at trives og blomstre ordentligt. I skygge vil plantens vækst og blomstring sandsynligvis blive reduceret.

  Planten har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke for våd. Om vinteren kan vandbehovet være mindre.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den nektar, den producerer. Det er en attraktiv plante for bestøvende insekter.

  Ja, denne type lyngbuske er god for biodiversiteten, fordi den tilbyder mad til bier og sommerfugle. Derudover giver den tilstrækkeligt med ly til små dyr. Endelig tiltrækker den forskellige fuglearter med blomstrende blomster og frø.

  Planten blomstrer fra cirka juli til september, og blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Calluna vulgaris 'Sir John Charrington' kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives godt i solrige forhold. Så det er ikke noget problem, hvis denne plante står i fuld sol.

  Nej, Calluna vulgaris 'Sir John Charrington' er ikke spiselig. Det er en prydplante, der primært dyrkes for sin dekorative værdi i haver og blomsterbede. Det frarådes at indtage denne plante.

  Ja, planten har egenskaben til at dæmpe lyd ved den tætte vækst af blade og blomster og kan hjælpe med at gøre miljøet mere stille. Det er dog ikke det mest effektive valg, når det kommer til lyddæmpning sammenlignet med specifikke lydisolerende materialer.

 • Det er bedst at beskære denne plante om foråret, efter blomstringen. Fjern døde blomster og grene for at holde planten sund. Klip grenene lige over ny vækst for at stimulere planten til at vokse mere fyldigt.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved roden og undgå at bladene bliver våde.

  Planten trives i en god drænet pottemuld med en lav pH-værdi. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt, især under vækstperioden. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd.

  Planten trives bedst i veldrænet, sur jord med lavt næringsstofindhold. En jord, der er rig på organisk materiale og har en lav pH-værdi, er ideel til denne plante. Sørg for, at jorden ikke er for tung eller for fugtig for at undgå rodødelæggelse.

  Denne plante trives bedst, når den plantes på et solrigt sted i veldrænet jord. Undgå for våd eller for sur jord, og sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys til at kunne vokse godt. Denne plante trives godt i bede, stenbede og som bunddække.

  Om vinteren kan det være nødvendigt at beskytte denne plante mod frost ved for eksempel at lægge et tykt lag muld eller blade på den. Sørg også for, at planten står et beskyttet sted og ikke er udsat for hård vind. Om nødvendigt kan en vinterhylster bruges til at beskytte planten.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst på et solrigt sted med veldrænet jord. Det anbefales at vande regelmæssigt i tørre perioder, og en årlig beskæring efter blomstringen hjælper med at bevare en kompakt form.

  Have planter har generelt ikke brug for meget gødning. De kan gødes om foråret med organisk gødning eller en speciel gødning til blomstrende planter. Overgødning kan føre til forbrænding af rødderne, så det er vigtigt at følge doseringen nøje.

  Mulch er vigtig for denne plante for at holde på fugt og regulere jordtemperaturen. Brug bark eller bladejord som mulchmateriale. Påfør et lag på ca. 5-10 cm rundt om planten, men hold mulch væk fra stænglerne for at undgå råd.

  Planten kræver sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5 for optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med egnede gødninger. Sur jord sikrer, at planten bedre kan optage næringsstoffer og forbliver sund.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere for lus, spindemider og bladlus. En måde at bekæmpe skadedyr på er ved at skylle planten med vand. Derudover kan naturlige fjender som mariehøns hjælpe med at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Calluna vulgaris 'Sir John Charrington' er en smuk kultivar af lyng med bløde lyserøde blomster, der blomstrer fra sommeren til efteråret. Bladene er små og nåleformede og skifter til en varm bronze farve om vinteren. Denne plante vokser kompakt og når en højde på ca. 30-40 cm. Det er et populært valg til stenhaver, bede og som jorddække i haver. 'Sir John Charrington' trives godt i fuld sol og i veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.