Calluna vulgaris 'Spring Torch'

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calluna vulgaris 'Spring Torch' er en kultivar af buskhej med iøjnefaldende lyserøde blomster, der blomstrer fra sensommeren til efteråret. Planten har en kompakt vækst og når en højde på cirka 30 centimeter. Bladene på 'Spring Torch' er grønne og danner en smuk kontrast til de lyserøde blomster. Denne heideplante trives bedst i veldrænet, sur jord og kan modstå kolde temperaturer. Det er et smukt tilskud til haven for et strejf af farve om efteråret.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Bladene på denne plante kan variere afhængigt af sæsonen. Om vinteren kan bladene endda ændre farve til en anden farve.

  Planten er meget vinterhårdfør ned til -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten med blade eller halm ved hård frost. Planten kan sagtens overvintre i haven.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver lidt særlig pleje. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne og regelmæssigt fjerne visne blomster. Derudover kan planten have gavn af en let beskæring om foråret.

  "For denne havplante anbefales det at holde ca. 30 til 40 centimeter plads mellem hver plante. På den måde har planten tilstrækkelig plads til at udvikle sig ordentligt og komme til sin ret i haven."

  Calluna vulgaris 'Spring Torch' trives bedst i fuld sol eller let skygge. Det er en plante, der har brug for meget sollys for at trives godt. I skyggen kan væksten muligvis blive hæmmet.

  Planten Calluna vulgaris 'Spring Torch' har brug for vand cirka 1 til 2 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke mættet med vand. Det anbefales at kontrollere planten regelmæssigt for fugtighed.

  Ja, Calluna vulgaris planter er attraktive for sommerfugle og bier på grund af deres nektarholdige blomster. Dette hjælper med at fremme bestøvningen i haven og tiltrække nyttige insekter. Det er et godt valg for en bi-venlig have.

  Ja, Calluna vulgaris 'Spring Torch' er en vigtig plante for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier, humlebier og sommerfugle med dens nektarrige blomster. Derudover giver planten også skjulesteder til små dyr og insekter. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at fremme biodiversitet.

  Calluna vulgaris 'Spring Torch' blomstrer i månederne august til november, og blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives godt under solrige forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder.

  Nej, Calluna vulgaris 'Spring Torch' er ikke spiselig, den er kun beregnet som en dekorativ haveplante. At indtage denne plante kan muligvis være skadeligt for helbredet. Det anbefales derfor ikke at spise denne plante.

  Ja, Calluna vulgaris har egenskaben til at dæmpe lyd. Plantens tætte struktur og evne til at absorbere lydbølger bidrager til lyddæmpning. Dette gør planten til et godt valg for at reducere omgivende støj i haven.

 • For at holde planten sund anbefales det at fjerne døde blomster og visnede grene efter blomstringen. Beskær planten om foråret for at bevare formen og fremme ny vækst. Sørg for ikke at beskære planten for meget, da det kan mindske blomstringen.

  Giv planten moderat vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. Undgå at planten bliver oversvømmet med vand.

  Pottemuld, der er egnet til surbundsplanter som lyngplanter, er ideel til denne plante. Sørg for, at pottemulden er godt drænende, og undgå for våd jord. Brug altid speciel pottemuld til lyngplanter, når du ompotter eller planter denne plante.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og sur jord. Sørg for, at jorden ikke er for fugtig for at forhindre rodædelæggelse. Tilføj om nødvendigt tørv eller kompost for at øge jordens surhedsgrad.

  "Calluna vulgaris 'Spring Torch'" trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rådne rødder. Denne haveplante kan trives i bede, stenbede eller som bunddække.

  Haveplanter som vinterfyrstikken har brug for beskyttelse i vintermånederne. For at beskytte planten mod frost anbefales det at påføre muld omkring rødderne. Derudover kan et vinterbeskyttelsesdug placeres over planten for at forhindre skader forårsaget af kulde.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær planten efter blomstring for at bevare formen og sundheden. Giv planten organisk gødning en gang om året for god vækst.

  Calluna vulgaris 'Spring Torch' har brug for lidt gødning og kan endda være skadelig ved overgødskning. Brug en gødning specielt til surbundsplanter om foråret og sommeren, og undgå brugen af kalkholdige gødninger. Det er vigtigt at finde den rette balance for at holde planten sund.

  Mulching om foråret hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Brug et lag mulch på 5-10 cm rundt om planten, men undgå at påføre mulch direkte mod stammen. Det er vigtigt at forny mulchen regelmæssigt for at holde planten sund.

  Calluna vulgaris 'Spring Torch' foretrækker en sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5. Det er vigtigt at teste jorden regelmæssigt og eventuelt forsurne den med specielle gødningsmidler, hvis det er nødvendigt. En for høj pH-værdi kan resultere i dårlig vækst og blomstring af planten.

  For at bekæmpe skadedyr hos haveplanter som Calluna vulgaris 'Spring Torch', kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som marihøns eller rovmider. Derudover kan du regelmæssigt inspicere og fjerne skadedyr manuelt. Endelig er det vigtigt at holde planterne sunde ved at pleje dem korrekt og gøde dem.

 • Beskrivelse

  Calluna vulgaris 'Spring Torch' er en kultivar af buskhej med iøjnefaldende lyserøde blomster, der blomstrer fra sensommeren til efteråret. Planten har en kompakt vækst og når en højde på cirka 30 centimeter. Bladene på 'Spring Torch' er grønne og danner en smuk kontrast til de lyserøde blomster. Denne heideplante trives bedst i veldrænet, sur jord og kan modstå kolde temperaturer. Det er et smukt tilskud til haven for et strejf af farve om efteråret.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.