Calluna vulgaris 'Whiteness'

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Calluna vulgaris 'Whiteness' er en variant af den almindelige lyngbusk med hvide blomster. Denne plante blomstrer sent på sommeren og efteråret med attraktive hvide blomsterklaser. Bladene på planten er grønne i farven og skifter til en rødbrun farve om vinteren. 'Whiteness' er en vinterhårdfør plante, der trives godt i sur, veldrænet jord. Denne lyngbusk er perfekt til stenbede, bede eller som bunddække i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten 'Whiteness' er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der mister sine blade om vinteren. Det er et godt valg for sæsonbetonet farve i haven.

  Planten er vinterhårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under hård frost. Planten bør bedst placeres på et beskyttet sted i vintermånederne.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Det er vigtigt at placere planten på et solrigt sted og give regelmæssig vanding. Beskær de visne grene efter blomstringen for en sund vækst.

  For denne plante anbefales det at give cirka 30-40 centimeter plads mellem andre planter i din have. Sørg for at planten får tilstrækkeligt lys og luft til at forblive sund og kunne vokse godt. Tag også højde for plantens voksne størrelse, når du vælger et sted.

  Calluna vulgaris 'Whiteness' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil planten vokse dårligere, og bladene vil ikke farve så smukt. Derfor er det en god idé at placere planten et solrigt sted.

  Calluna vulgaris 'Whiteness' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke sumpet. Vand helst om morgenen for at undgå skimmeldannelse.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, den producerer. Det er en fantastisk tilføjelse til haven for at tiltrække disse værdifulde bestøvere.

  Calluna vulgaris 'Whiteness' bidrager til biodiversitet ved at tiltrække bier, sommerfugle og andre insekter. Planten tilbyder mad og skjulesteder til forskellige dyrearter, hvilket fremmer biodiversiteten i haven. Det er vigtigt også at plante andre plantearter med forskellige blomstringstider for at yderligere stimulere biodiversiteten.

  Planten blomstrer i månederne august, september og oktober. Plantens blomstringsperiode varer cirka 4-6 uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på en solrig placering i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, når det er meget varmt. Da planten tilhører kategorien haveplanter, vil den trives godt i fuld sol.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante, da den muligvis kan være giftig. Det anbefales kun at spise planter, der er specielt dyrket til forbrug.

  Calluna vulgaris 'Whiteness' har egenskaben til at dæmpe lyd på grund af sin tætte vækst og behårede blade. Det kan hjælpe med at reducere støjgener i haven. Plantning af denne haveplante kan bidrage til en mere roligere omgivelse.

 • For at holde planten sund og kompakt, er det en god ide at klippe de visne blomsterstængler af efter blomstringen. Ved ældre planter kan en foryngelsesbeskæring udføres ved at beskære cirka 1/3 af de gamle grene. Beskær helst om foråret.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemblødt. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmel.

  Denne haveplante trives bedst i sur pottemuld med god dræning. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og holde jorden let fugtig. Brug ikke gødning med højt indhold af kvælstof til at fodre planten.

  'Calluna vulgaris 'Whiteness' trives bedst i velgennemtrængelig jord med en lav surhedsgrad. Disse planter vokser bedst i sur jord, med en pH mellem 4,5 og 5,5. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodskade.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Sørg for god dræning i jorden og undgå for våde områder. Ideel til brug i bede, stenbede eller som bunddække.

  Denne plante har brug for beskyttelse mod ekstrem frost og sne om vinteren. Det anbefales at dække planten til med et lag muld eller blade for at beskytte rødderne. Sørg også for, at jorden er godt drænet for at forhindre rådne rødder.

  For at sikre, at planten forbliver sund, er det vigtigt at fjerne regelmæssigt gamle, døde blomster og grene. Calluna vulgaris 'Whiteness' foretrækker en sur jord og bør bedst plantes på et solrigt sted. Giv planten regelmæssigt vand, men undgå at rødderne er konstant våde.

  Det er vigtigt at gøde haveplanter årligt med en speciel gødning til lyngplanter. Brug ikke almindelig universalgødning, da den kan indeholde for meget kvælstof, hvilket kan beskadige planten. Gød helst om foråret efter blomstringen for en sund vækst og smuk blomstring.

  Det anbefales at lægge et lag mulch omkring planten for at undertrykke ukrudt og holde på fugt. Brug organisk materiale såsom barkflis eller kompost for det bedste resultat. Sørg for, at mulchen ikke kommer direkte op mod plantens stam for at undgå skimmelsvamp.

  Planten Calluna vulgaris 'Whiteness' trives bedst i sur jord. Det er vigtigt at sikre, at pH-værdien af jorden omkring planten ligger mellem 4,5 og 5,5. Sur jord sikrer, at planten kan optage tilstrækkelige næringsstoffer og forblive sund.

  For at forebygge skadedyr som bladlus, spindemider og uldlus er det vigtigt at inspicere planten regelmæssigt. Hvis der alligevel er skadedyr, kan biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller marihøns bruges. Det er også vigtigt at holde planten sund og stærk ved at pleje den på den rigtige måde og gøde den.

 • Beskrivelse

  Den Calluna vulgaris 'Whiteness' er en variant af den almindelige lyngbusk med hvide blomster. Denne plante blomstrer sent på sommeren og efteråret med attraktive hvide blomsterklaser. Bladene på planten er grønne i farven og skifter til en rødbrun farve om vinteren. 'Whiteness' er en vinterhårdfør plante, der trives godt i sur, veldrænet jord. Denne lyngbusk er perfekt til stenbede, bede eller som bunddække i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.