Calluna vulgaris 'Wickwar Flame'

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calluna vulgaris 'Wickwar Flame' is een cultivar van de struikhei met prachtige, vurig roodroze bloemen die bloeien in de late zomer en herfst. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 centimeter. De bladeren zijn naaldachtig en groen van kleur, waardoor de bloemen extra opvallen. 'Wickwar Flame' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze cultivar is perfect voor in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant kan in de winter verkleuren en afvallen, maar in het voorjaar groeien er weer nieuwe blaadjes aan.

  Deze plant is goed winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst, vooral in de eerste paar jaar na het planten. Het is aan te raden om mulch of stro rond de plant te leggen voor extra isolatie.

  Calluna vulgaris 'Wickwar Flame' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Regelmatige snoei en voldoende water geven zal de plant helpen gezond te blijven.

  De plant heeft ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en uit te kunnen groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten, zodat de Calluna vulgaris 'Wickwar Flame' voldoende licht en lucht krijgt. Een ruimte van ongeveer 30-40 cm tussen planten is aan te raden.

  Calluna vulgaris 'Wickwar Flame' groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Calluna vulgaris 'Wickwar Flame' heeft in de zomermaanden gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. In de winter is één keer per week voldoende, tenzij de grond al vochtig is. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft.

  Calluna vulgaris' 'Wickwar Flame' is vlinder- en bijenlokkend en trekt deze bestuivers aan met zijn bloemen. Het is een waardevolle plant voor de biodiversiteit in de tuin. Vanwege de nectar en stuifmeel die het biedt, zullen vlinders en bijen graag op deze plant afkomen.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit aangezien het bloemen produceert die insecten aantrekken. Deze insecten spelen een belangrijke rol in het bestuiven van andere planten en het voeden van andere dieren in de tuin. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan dus bijdragen aan een gezondere en diversere omgeving.

  De plant bloeit van augustus tot november en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes.

  Nee, Calluna vulgaris 'Wickwar Flame' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als sierplant in de tuin. Het consumeren van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, deze plant heeft een dichte groeiwijze waardoor geluid enigszins gedempt kan worden.

 • Het snoeien van de plant kan het beste worden gedaan in het voorjaar, na de bloei. Verwijder dode bloemen en takken om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Niet te rigoureus snoeien, omdat dit de groei en bloei van de plant kan beïnvloeden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan. Regelmatig bemesten met geschikte voeding zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, zure grond. De bodem moet humusrijk zijn en mag niet te zwaar of te vochtig zijn. Een pH-waarde tussen de 4,5 en 5,5 is ideaal voor deze plantensoort.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind om uitdroging te voorkomen. Het beste is om de plant op een wat hoger gelegen plek te plaatsen.

  Tijdens de winterperiode is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door de wortels af te dekken met mulch of stro. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen harde wind en neerslag. In strenge winterse omstandigheden kan het nuttig zijn om de plant te beschermen met een vliesdoek of speciale winterhoes.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en goed doorlatende grond. In het voorjaar kan de plant gesnoeid worden om de vorm te behouden.

  Tuinplanten zoals deze hebben niet veel bemesting nodig, aangezien ze al goed groeien in normale tuingrond. Het is voldoende om in het voorjaar wat langzaam werkende meststoffen toe te voegen om de groei te bevorderen. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken rondom tuinplanten. Het helpt ook bij het reguleren van de temperatuur van de grond en het verbetert de bodemstructuur. Het is belangrijk om de juiste mulch te kiezen voor de specifieke behoeften van de plant.

  De Calluna vulgaris 'Wickwar Flame' gedijt het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Zure grond zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien.

  Deze plant is gevoelig voor bladluizen en spint. Om deze plagen te bestrijden, is het mogelijk om ze af te spoelen met water of gebruik te maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. In ernstige gevallen kan er gebruik worden gemaakt van biologische of chemische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Calluna vulgaris 'Wickwar Flame' is een cultivar van de struikhei met prachtige, vurig roodroze bloemen die bloeien in de late zomer en herfst. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 centimeter. De bladeren zijn naaldachtig en groen van kleur, waardoor de bloemen extra opvallen. 'Wickwar Flame' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze cultivar is perfect voor in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.