Camellia japonica 'Alba Plena'

Camellia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Camellia japonica 'Alba Plena' is een mooie en opvallende sierheester met grote, dubbele witte bloemen. De bloemen bloeien in het voorjaar en trekken bijen en vlinders aan. De plant heeft glanzend donkergroen blad en groeit compact en bossig. Het is een winterharde en langzaam groeiende plant die het beste gedijt in een beschutte standplaats en zure, goed doorlatende grond. De 'Alba Plena' is een populaire keuze voor tuinen en kan worden gebruikt als solitaire plant, haag of in een border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Camellia japonica 'Alba Plena' is een groenblijvende plant. De plant behoudt zijn bladeren het hele jaar door, ook in de winter. Dit zorgt voor een mooie uitstraling in de tuin, zelfs wanneer andere planten hun blad laten vallen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Camellia japonica 'Alba Plena' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant vereist regelmatig water geven en een lichte bemesting in het voorjaar. Ook is het belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen voor een gezonde groei.

  De Camellia japonica 'Alba Plena' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten zodat hij genoeg licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met de hoogte en breedte die de plant kan bereiken.

  Ja, de Camellia japonica 'Alba Plena' groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter presteren dan in direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle zon en hete temperaturen. De plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond.

  De Camellia japonica 'Alba Plena' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in drassige grond staat. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een aantrekkelijke keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. De plant kan helpen bij het aantrekken van bestuivers die bijdragen aan de vruchtzetting van andere planten in de tuin.

  Tuinplanten zoals Camellia japonica kunnen bijdragen aan biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers en insecten. Het is belangrijk om een diversiteit aan plantensoorten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen. Het creëren van een gevarieerde en natuurlijke tuinomgeving kan de flora en fauna in balans houden.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart, april en mei. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 4 tot 6 weken.

  De plant Camellia japonica 'Alba Plena' houdt van lichte schaduw en kan niet goed tegen de volle zon. Het is daarom belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij beschermd is tegen felle zonnestralen.

  Nee, de plant Camellia japonica 'Alba Plena' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bloemen, bladeren of andere delen van deze plant te consumeren. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, Camellia japonica 'Alba Plena' heeft dicht bladerdak dat geluid kan absorberen en daardoor geluidsdempend kan werken. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in een tuin of buitenruimte. Echter, het effect kan variëren afhankelijk van de omgeving en andere factoren.

 • Camellia japonica 'Alba Plena' moet na de bloei worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip indien nodig takken terug om een compacte groei te bevorderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar om de plant de tijd te geven om nieuwe scheuten te ontwikkelen.

  De Camellia japonica 'Alba Plena' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Tuinplant Camellia japonica 'Alba Plena' gedijt het beste in zure en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bijvoorbeeld potgrond voor zuurminnende planten om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor de Camellia japonica 'Alba Plena' moet goed doorlatend en humusrijk zijn. De plant gedijt het best in een zure bodem met voldoende vochtigheid. Zorg ervoor dat de grond vruchtbaar is en voldoende voedingsstoffen bevat voor optimale groei en bloei.

  De Camellia japonica 'Alba Plena' gedijt het beste op een beschutte plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor goed doorlatende grond die licht vochtig is en bescherm de plant tegen harde wind en felle zon. Deze tuinplant kan goed groeien in zowel een border als in een pot op het terras.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst, vooral in koude klimaten. Dit kan worden gedaan door de planten af te dekken met een dikke laag mulch of door ze in te pakken met beschermende materialen zoals jute of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vochtig blijft tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor een goede groei en bloei.

  Tuinplanten zoals Camellia japonica 'Alba Plena' hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale meststof voor zuurminnende planten om de juiste voedingsstoffen te bieden. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking.

  Mulch de plant in het voorjaar om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant komt.

  De Camellia japonica 'Alba Plena' gedijt het best in een lichtzure tot zure bodem met een pH tussen 5.0 en 6.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld turf of zure meststoffen. Planten die in een te zure of te basische bodem staan kunnen moeite hebben om voedingsstoffen op te nemen en gezond te groeien.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals de Camellia japonica 'Alba Plena', kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrinen worden gebruikt. Het regelmatig controleren van de plant op luizen, spint en andere plagen is belangrijk voor preventie.

 • Omschrijving

  De Camellia japonica 'Alba Plena' is een mooie en opvallende sierheester met grote, dubbele witte bloemen. De bloemen bloeien in het voorjaar en trekken bijen en vlinders aan. De plant heeft glanzend donkergroen blad en groeit compact en bossig. Het is een winterharde en langzaam groeiende plant die het beste gedijt in een beschutte standplaats en zure, goed doorlatende grond. De 'Alba Plena' is een populaire keuze voor tuinen en kan worden gebruikt als solitaire plant, haag of in een border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.