Camellia sasanqua

Camellia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Camellia sasanqua is een mooie en populaire winterharde struik afkomstig uit Azië. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren en produceert prachtige bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, wit en rood. De bloemen van de Camellia sasanqua zijn enkele of halfgevulde en hebben een aangename geur. De plant bloeit in de herfst en winter, waardoor het een mooie toevoeging is aan de tuin tijdens de koudere maanden. Camellia sasanqua gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn continue groen uiterlijk.

  De Camellia sasanqua is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Dit maakt de plant geschikt voor milde tot gematigde klimaten. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze tuinplant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en snoeien in het voorjaar zijn voldoende om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  Een volgroeide Camellia sasanqua heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Vermijd het planten van andere struiken of bomen te dicht bij de Camellia sasanqua.

  Ja, Camellia sasanqua groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk om de grond goed te laten drogen tussen de gietbeurten en om regelmatig te bemesten voor een gezonde groei. Daarnaast gedijt de plant goed in vochtige, zure grond.

  Tuinplanten zoals de Camellia sasanqua hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Camellia sasanqua trekt bijen aan met zijn bloemen en draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan de flora voor insecten en vogels. Het kan een goede habitat bieden voor verschillende soorten nuttige insecten.

  Camellia sasanqua bloeit meestal in de maanden november en december. De bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, Camellia sasanqua kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende vocht krijgt, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor een beschutte plek bij felle middagzon.

  Nee, de bloemen en bladeren van Camellia sasanqua zijn niet eetbaar. Het wordt aangeraden om de plant niet te consumeren. Veel tuinplanten zijn niet geschikt voor consumptie.

  Ja, Camellia sasanqua heeft de eigenschap om geluid te dempen door de dichte structuur van de bladeren en takken. Het kan helpen om het geluid van bijvoorbeeld passerend verkeer te verminderen.

 • De Camellia sasanqua kan het beste na de bloei in het voorjaar gesnoeid worden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant in de gewenste vorm. Snoei niet te hard, omdat dit de bloei kan belemmeren.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in drassige grond staan. Geef in de zomer regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Geef in de winter minder water, maar laat de grond niet volledig uitdrogen.

  Gebruik voor de plant een goed doorlatende potgrond met een laag zuurgehalte. Zorg ervoor dat de pot voldoende afwateringsgaten heeft om te voorkomen dat de wortels water vasthouden. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht zuur tot neutraal. Vermijd te natte of te droge grond, en zorg voor voldoende voedingsstoffen in de bodem door regelmatig compost of mest toe te voegen. Controleer de bodemkwaliteit regelmatig en pas de verzorging aan indien nodig.

  De Camellia sasanqua gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot volle zon. Zorg voor een goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het verstandig om deze plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch rond de basis aan te brengen. Ook kan je de plant afdekken met een speciale plantenhoes of jutezak. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd plassen rond de wortels om rotting te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei na de bloei om de vorm en grootte van de plant te behouden. Gebruik meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Camellia sasanqua hebben een voorkeur voor een bemesting met organische meststoffen in het voorjaar. Gebruik een meststof speciaal voor zuurminnende planten om de pH van de grond op peil te houden. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die je geeft.

  Mulch is belangrijk bij het planten van deze tuinplant. Door een laag mulch te gebruiken rond de plant, houd je de grond vochtig en beschermd tegen onkruid. Gebruik bij voorkeur organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers.

  Camellia sasanqua groeit het beste in een zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk voor deze plant om een goed doorlatende bodem te hebben die vocht vasthoudt. Bij een te hoge pH kan de plant moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen uit de bodem.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, witte vlieg en spint. Dit kan worden gedaan door de plant regelmatig te inspecteren en indien nodig te behandelen met natuurlijke bestrijdingsmiddelen of neemolie. Het is belangrijk om de plant regelmatig te onderhouden en gezond te houden om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Camellia sasanqua is een mooie en populaire winterharde struik afkomstig uit Azië. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren en produceert prachtige bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, wit en rood. De bloemen van de Camellia sasanqua zijn enkele of halfgevulde en hebben een aangename geur. De plant bloeit in de herfst en winter, waardoor het een mooie toevoeging is aan de tuin tijdens de koudere maanden. Camellia sasanqua gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.