Campsis radicans 'Flamenco'

Campsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Campsis radicans 'Flamenco' is een klimplant met prachtige trompetvormige bloemen in een opvallende oranjerode kleur. Deze plant kan zowel tegen muren als over pergola's groeien en kan een hoogte bereiken van ongeveer 8 meter. De bloemen verschijnen in de zomermaanden en trekken bijen en vlinders aan. Het blad van de Campsis radicans 'Flamenco' is donkergroen en geveerd. Het is een sterke en snelgroeiende plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van de plant zal in de herfst verkleuren en afvallen. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. In het voorjaar kan de plant weer teruggesnoeid worden.

  Ja, Campsis radicans 'Flamenco' is over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Het is een sterke en winterharde plant die weinig verzorging nodig heeft. Zorg voor een zonnige standplaats en regelmatige snoei om de groei te bevorderen.

  Campsis radicans 'Flamenco' heeft veel ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor een plek in de tuin waar de plant de ruimte heeft om uit te groeien en klimmende ranken te vormen. Houd bij het planten rekening met de groeiruimte van de plant en geef hem voldoende plek om zich te verspreiden.

  De plant Campsis radicans 'Flamenco' groeit het beste in volle zon tot lichte schaduw. Een donkerdere schaduwrijke plek kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor een optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Over het algemeen wordt geadviseerd om 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant is zeker vlinder- en bijenlokkend. Het zijn vooral kolibries die worden aangetrokken door de opvallende bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Ja, Campsis radicans 'Flamenco' is goed voor biodiversiteit omdat het vogels aantrekt met zijn bloemen en zaden, en insecten kunnen profiteren van nectar en pollen. Ook biedt de plant schuilplaatsen en nestmogelijkheden voor dieren.

  Deze plant bloeit van juni tot september. De bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens hete zomerdagen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten te consumeren die niet specifiek als eetbaar zijn aangemerkt. Eetbare tuinplanten zijn over het algemeen duidelijk gelabeld en veilig om te consumeren.

  Ja, de plant heeft de eigenschap om geluid te dempen vanwege zijn bladeren en takken die geluidsgolven kunnen absorberen. Het kan helpen om omgevingsgeluid en lawaai te verminderen, vooral in een tuinomgeving.

 • Deze plant moet in het voorjaar gesnoeid worden om dode of beschadigde takken te verwijderen. Verwijder ook eventuele uitlopers die buiten de gewenste vorm groeien. Knip de zijscheuten terug tot op 2 à 3 knoppen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond te drassig wordt.

  Voor de Campsis radicans 'Flamenco' is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Kies voor een potgrond die specifiek geschikt is voor tuinplanten, om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Voeg eventueel wat extra voeding toe aan de potgrond om de groei van de plant te stimuleren.

  De plant prefereert een goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. De plant gedijt goed in vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met vruchtbare, goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge grond en bescherm de plant tegen harde wind. Zorg voor voldoende ruimte voor de plant om te groeien en ondersteun de klimmende takken indien nodig.

  Om Campsis radicans 'Flamenco' te beschermen in de winter, kun je een dikke laag mulch rond de basis van de plant aanbrengen. Dit zal helpen bij het isoleren van de wortels en het voorkomen van bevriezing. Daarnaast is het aan te raden om de plant af te dekken met een vorstbeschermingsdoek op de koudste dagen.

  Deze klimplant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoeien. Geef regelmatig water en mest in het groeiseizoen voor optimale groei en bloei. Controleer regelmatig op ziekten en plagen en neem indien nodig maatregelen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof die specifiek is ontworpen voor tuinplanten en volg de instructies op de verpakking voor de beste resultaten. Bemest alleen tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot het einde van de zomer.

  Mulchen rond de basis van deze plant met organisch materiaal zoals boomschors of compost helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en voedingsstoffen vast te houden. Het mulchen beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en bevordert de groei en gezondheid van de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem goed in de gaten te houden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het regelmatig meten en indien nodig aanpassen van de pH-waarde kan ervoor zorgen dat de plant optimaal kan groeien en bloeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen ingezet worden. Ook regelmatig schoonmaken en inspecteren van de plant kan helpen om ongedierte te voorkomen. Het kan ook helpen om aangetaste delen van de plant te verwijderen om verspreiding van ongedierte tegen te gaan.

 • Omschrijving

  De Campsis radicans 'Flamenco' is een klimplant met prachtige trompetvormige bloemen in een opvallende oranjerode kleur. Deze plant kan zowel tegen muren als over pergola's groeien en kan een hoogte bereiken van ongeveer 8 meter. De bloemen verschijnen in de zomermaanden en trekken bijen en vlinders aan. Het blad van de Campsis radicans 'Flamenco' is donkergroen en geveerd. Het is een sterke en snelgroeiende plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.