Caragana frutex 'Globosa'

Caragana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Caragana frutex 'Globosa' er en kugleformet busk med fint fjerede blade og gule blomster om foråret. Denne plante kan nå en højde på cirka 1,5 meter og har en kompakt vækstform. 'Globosa' er vinterhårdfør og trives godt i fuld sol til halvskygge. Det er en dekorativ plante, der passer godt i bede, stenbede eller som en enkeltstående busk i haven. Caragana frutex 'Globosa' er relativt nem at vedligeholde og tiltrækker bier og sommerfugle med sine blomster.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten beholder deres grønne blade hele året rundt. På den måde forbliver planten også en smuk tilføjelse til haven i vintermånederne. Denne plante hører til kategorien af stedsegrønne haveplanter.

  Planten er meget vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost for at undgå eventuel skade. Det anbefales at beskytte planten med et vinterdæk eller muld.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er en stærk og godt modstandsdygtig plante, der har brug for lidt opmærksomhed for at trives godt i haven. Det er et ideelt valg for haveejere, der leder efter en lavvedligeholdelsesmulighed.

  Denne plante har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig og vokse ordentligt. Tag højde for en bredde og højde på cirka 1,5 meter. Sørg for tilstrækkelig afstand til andre planter for at undgå overvækst.

  "Caragana frutex 'Globosa'" trives bedst i fuld sol eller let skygge. Tilstrækkeligt lys er vigtigt for en sund vækst og blomstring af denne plante. Placer planten derfor et sted, hvor den kan modtage tilstrækkeligt sollys.

  De Caragana frutex 'Globosa' har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men sørg for at rødderne ikke står for længe i vand. Tjek regelmæssigt jordens fugtighed for at bestemme, hvornår planten har brug for vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster, den producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til en have, der tiltrækker disse nyttige bestøvere. Det er et godt valg for haveejere, der ønsker at bidrage til biodiversiteten i deres omgivelser.

  Ja, planten er god for biodiversitet, fordi den har blomster, der tiltrækker insekter og frø, der tiltrækker fugle. Derudover kan planten fungere som skjulested for små dyr i haven.

  Caragana frutex 'Globosa' blomstrer i april og maj måneder. Blomstringsperioden varer ca. 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives godt i et solrigt miljø. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Planten har ikke brug for skygge og kan fint placeres i fuld sol.

  Haveplanter er ikke spiselige og anbefales ikke til forbrug. De dyrkes primært på grund af deres dekorative egenskaber i haven. Det er vigtigt kun at spise planter, der specifikt er angivet som spiselige.

  Ja, denne plante har egenskaben til at dæmpe lyd ved at absorbere og sprede lydbølger. Planter generelt kan have en positiv effekt på lyddæmpning i et miljø.

 • Denne plante skal beskæres årligt for at bevare en kompakt form. Beskær grenene til cirka halvdelen af deres oprindelige længde. Fjern døde eller beskadigede grene om foråret.

  Haveplanten har brug for moderat vand og skal have en god dræning. Giv planten regelmæssigt vand i tørre perioder for at forhindre udtørring, men undgå vandoverløb. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig for at fremme optimal vækst og sundhed hos planten.

  Ideel jordblandingen til denne plante er en godt drænet jordblanding med en let surhedsgrad. Undgå tunge jordtyper og sørg for tilstrækkeligt organisk materiale i jordblandingen. Det er vigtigt, at jordblandingen regelmæssigt skiftes ud for at holde planten sund.

  Jordkvaliteten for denne plante skal være god drænende og frugtbar. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd, for at undgå rodrot. Derudover trives planten bedst i en jord med en neutral til let alkalisk pH-værdi.

  Planten trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. Beskyt planten mod hård vind.

  Om vinteren kan det være nyttigt at beskytte planten mod kulden ved at anvende et tykt lag muld eller halm omkring plantens base. Det er også vigtigt at beskytte planten mod hård vind ved at placere en vindskærm. Det er også muligt at pakke planten ind i et klæde eller jute for at forhindre frysning.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og er meget vinterhårdføre. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at bevare dens form. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Det anbefales at give organisk gødning, som kompost eller ko gødning, til denne plante om foråret. Derudover kan en universal gødning tilføjes om foråret. Det er vigtigt ikke at overgøde planten, da dette kan forårsage skade.

  Det anbefales at mulche planten med organisk materiale som blade eller træflis for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Mulch kan også hjælpe med at opretholde en konstant jordtemperatur og holde næringsstoffer i jorden for en sund vækst af planten. Fjern regelmæssigt gammelt mulchmateriale og erstatt det med frisk materiale for at bevare effektiviteten.

  Planten trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt at opretholde den korrekte surhedsgrad for at fremme plantens sundhed og vækst. Regelmæssig test og om nødvendigt justering af jordens pH-værdi kan hjælpe med at skabe et optimalt vækstmiljø for denne plante.

  For skadedyrsbekæmpelse på haveplanter er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere planterne for lus, larver og andre insekter. Naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr. Derudover kan brugen af biologiske bekæmpelsesmidler også være effektiv.

 • Beskrivelse

  Caragana frutex 'Globosa' er en kugleformet busk med fint fjerede blade og gule blomster om foråret. Denne plante kan nå en højde på cirka 1,5 meter og har en kompakt vækstform. 'Globosa' er vinterhårdfør og trives godt i fuld sol til halvskygge. Det er en dekorativ plante, der passer godt i bede, stenbede eller som en enkeltstående busk i haven. Caragana frutex 'Globosa' er relativt nem at vedligeholde og tiltrækker bier og sommerfugle med sine blomster.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.