Catalpa fargesii duclouxii

Catalpa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Catalpa fargesii duclouxii er et stort, løvfældende træ med en markant kegleformet krone. Træet har hjerteformede blade, der om foråret er lysegrønne og om efteråret gul til orange. Om sommeren producerer træet klynger af hvide blomster, der tiltrækker sommerfugle. Efter blomstringen vises lange bælge med frø på træet. Catalpa fargesii duclouxii er et smukt og dekorativt træ, der trives godt i sollys og veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Catalpa fargesii duclouxii er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om efteråret. Det er en løvfældende plante.

  De Catalpa fargesii duclouxii er meget vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -20 grader Celsius. Det er en stærk haveplante, der er modstandsdygtig over for kolde vejrforhold. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde. Det kræver kun lejlighedsvis beskæring og regelmæssig vanding. Derudover kræver det ikke nogen særlig pleje.

  For denne plante kræves der et rummeligt sted i haven, hvor den kan udvikle sig godt og har tilstrækkelig plads til at vokse til en voksen plante. Sørg for tilstrækkelig afstand til andre planter og genstande, så den kan udvikle sig frit og ikke oplever hindringer i sin vækst. Tag hensyn til plantens endelige størrelse og giv den pladsen den har brug for for at kunne udvikle sig optimalt.

  Ja, Catalpa fargesii duclouxii trives godt i skyggefulde miljøer. Det er en stærk plante, der kan tilpasse sig godt til forskellige lysforhold. Sørg for tilstrækkeligt fugtig jord, og planten vil trives godt i skyggen.

  Catalpa fargesii duclouxii har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jorden, hvor planten vokser. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt mellem vanding for at undgå rodrot. Det anbefales at kontrollere jordfugtigheden regelmæssigt, før du vander.

  Ja, blomsterne på denne plante besøges ofte af sommerfugle og bier på grund af deres nektar- og pollenproduktion. Det kan helt sikkert hjælpe at have denne plante i haven, hvis du gerne vil tiltrække disse dyr.

  Ja, Catalpa fargesii duclouxii er godt for biodiversitet, fordi den tiltrækker sommerfugle, bier og andre insekter med sin nektar og blomster. Derudover giver planten ly og mad til fugle og små pattedyr. Endelig bidrager den til et varieret og naturligt have miljø.

  Catalpa fargesii duclouxii blomstrer i juni og juli månederne. Blomstringsperioden varer cirka 3 til 4 uger.

  Den Catalpa fargesii duclouxii trives godt i fuld sol og foretrækker en solrig placering i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Derudover anbefales det at beskytte planten mod skarp eftermiddagssol for at undgå forbrænding.

  Nej, bladene, blomsterne og frøene fra Catalpa fargesii duclouxii er ikke egnet til konsum og betragtes ikke som spiselige. Det anbefales at vælge andre planter til fødevareformål.

  Ja, bladene og grenene på denne plante hjælper med at dæmpe lyd og kan fungere som en naturlig lydmur. At plante denne haveplante kan derfor skabe et roligt miljø med mindre støjgener.

 • Det anbefales at beskære Catalpa fargesii duclouxii om foråret for at bevare træets form og størrelse. Fjern døde, beskadigede eller syge grene og udtynd kronen for at lade lys og luft trænge igennem. Undgå overdreven beskæring, da dette kan hæmme plantens vækst og blomstring.

  Catalpa fargesii duclouxii har brug for regelmæssig vand, især i varme somre. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke drænet. Giv gerne vand ved plantens basis og undgå at fugte bladene.

  Catalpa fargesii duclouxii trives bedst i fugtig og veldrænet pottemuld. Det er vigtigt, at pottemulden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og holdes regelmæssigt fugtig. Undgå for våd jord for at forhindre rodrot.

  Catalpa fargesii duclouxii trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Denne plante foretrækker frugtbar jord og klarer sig mindre godt på sandet eller meget tør jord. Det er ideelt at berige jorden med kompost for optimal vækst.

  Catalpa fargesii duclouxii trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden er veldrænet, og undgå vandtætte. Denne plante kan modstå vind og varme temperaturer.

  Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren ved at bruge muld eller et beskyttelsesdæksel. Sørg for, at jorden omkring planten er godt drænet for at undgå rodrot. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for eventuel skade forårsaget af frost.

  Planten skal regelmæssigt beskæres for at bevare en smuk form. Sørg for tilstrækkeligt med vand og en solrig placering. Gød planten om foråret for en sund vækst.

  Haveplanter som Catalpa fargesii duclouxii kan drage fordel af regelmæssig gødskning med organiske gødninger om foråret. Det er vigtigt at bruge den korrekte mængde gødning og følge instruktionerne på emballagen for at undgå overgødskning. Efter gødskning anbefales det at vande planten godt for at sikre, at næringsstofferne optages ordentligt.

  Mulch hjælper med at holde fugt i jorden og forhindrer ukrudtsvækst. Det beskytter rødderne mod kulde og frost om vinteren. Det er vigtigt at forny mulchlaget regelmæssigt for optimal vækst af planten.

  Catalpa fargesii duclouxii trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke forbliver for våd. At gøde lejlighedsvis kan hjælpe med at holde planten sund.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan regelmæssig beskæring hjælpe med at fremme sund vækst og forebygge sygdomme. Derudover kan brug af naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum være effektivt. At kontrollere planten for tegn på skadedyr og handle direkte kan forhindre yderligere skade.

 • Beskrivelse

  Catalpa fargesii duclouxii er et stort, løvfældende træ med en markant kegleformet krone. Træet har hjerteformede blade, der om foråret er lysegrønne og om efteråret gul til orange. Om sommeren producerer træet klynger af hvide blomster, der tiltrækker sommerfugle. Efter blomstringen vises lange bælge med frø på træet. Catalpa fargesii duclouxii er et smukt og dekorativt træ, der trives godt i sollys og veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.