Ceanothus x delilianus 'Henry Desfoss?'

Ceanothus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ceanothus x delilianus 'Henry Desfoss?' is een compacte, groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit de plant met prachtige, donkerpaarse bloemen die een zoete geur verspreiden. Deze plant is winterhard en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw. 'Henry Desfoss?' is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en als bodembedekker. Regelmatig snoeien zorgt voor een compacte groei en een rijkere bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, ik ben groenblijvend en behoud mijn bladeren het hele jaar door. Ik ben een mooie toevoeging aan je tuin, vooral in de winter wanneer andere planten hun bladeren verliezen. Ik blijf groen en levendig, zelfs in koudere maanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Ja, de plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar verder heeft hij weinig speciale zorg nodig. Af en toe snoeien kan helpen om de vorm te behouden.

  De plant heeft ruimte nodig om zich te kunnen verspreiden en groeien, dus zorg voor voldoende afstand tot andere planten. Een ruimte van ongeveer 1 tot 1,5 meter in diameter is ideaal om goed te kunnen gedijen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien.

  Ceanothus groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed in halfschaduw groeien. Het is echter belangrijk om voldoende zonlicht te krijgen voor een goede bloei. Te veel schaduw kan de groei belemmeren en de bloei verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig of de grond vochtig genoeg is voordat je water geeft. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die wordt geproduceerd. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan een tuin of landschap om deze belangrijke bestuivers aan te trekken. De vlinder- en bijenlokkende eigenschappen van de plant zorgen voor een levendige en gezonde omgeving.

  Ja, door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders draagt deze plant bij aan de biodiversiteit in uw tuin. Daarnaast kunnen vogels de zaden als voedselbron gebruiken, waardoor de plant een belangrijke rol speelt in het ecosysteem. Het creëren van een gevarieerde tuin met verschillende plantensoorten is altijd goed voor de biodiversiteit.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonnige omstandigheden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Ceanothus planten worden vaak gebruikt als geluidsdempende planten vanwege hun dichte bladerdek en vertakkingen. De bladeren en takken absorberen geluidsgolven en verminderen zo geluidsoverlast. Het is echter belangrijk om te weten dat de mate van geluiddemping afhankelijk is van de grootte en dichtheid van de plant.

 • Deze plant kan het beste na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm en de grootte te behouden. Verwijder dode takken en dun de struik indien nodig uit. Snoei niet te rigoureus, dit kan de bloei belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet constant verzadigd met water. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatheid om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingsstoffen in de grond.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Vermijd natte en te zure bodems voor optimale resultaten.

  Deze plant gedijt het beste in een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond en kies een beschutte locatie uit de wind. Kan ook goed groeien in een rotstuin of als borderplant.

  Tijdens de winterperiode kan het verstandig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch aan de voet aan te brengen. Daarnaast is het belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten en geen water te geven als de grond bevroren is. Het is ook aangeraden om eventueel vorstgevoelige delen van de plant in te pakken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode takken en bloemen om de groei te bevorderen. Snoei in het voorjaar om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral in het groeiseizoen van de plant. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei en bloei. Volg de aanbevelingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken, wat gunstig is voor de groei van tuinplanten. Het kan ook de bodemtemperatuur reguleren en voedingsstoffen aan de grond toevoegen. Mulchen wordt aanbevolen voor het behoud van gezonde en bloeiende planten in de tuin.

  De Tuinplanten vereisen een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren en leiden tot voedingsproblemen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden gebruikt. Daarnaast kunnen regelmatige controles op ongedierte en plagen ook helpen bij het voorkomen van schade aan de plant. Het is belangrijk om te zorgen voor een gezonde groeiomgeving en voldoende ventilatie om de kans op ongedierte te minimaliseren.

 • Omschrijving

  De Ceanothus x delilianus 'Henry Desfoss?' is een compacte, groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit de plant met prachtige, donkerpaarse bloemen die een zoete geur verspreiden. Deze plant is winterhard en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw. 'Henry Desfoss?' is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en als bodembedekker. Regelmatig snoeien zorgt voor een compacte groei en een rijkere bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.