Ceanothus x pallidus 'Marie Simon'

Ceanothus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ceanothus x pallidus 'Marie Simon' is een prachtige sierstruik met opvallende blauwe bloemen in de lente en de zomer. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 meter en heeft een compacte groeiwijze. Het blad van de 'Marie Simon' is glanzend groen en ovaalvormig. Deze struik houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De blauwe bloemen trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, ik ben groenblijvend en behoud mijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor zorg ik voor een blijvend groen effect in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is een populaire tuinplant vanwege de mooie bloemen en het groenblijvende blad.

  Ja, de "Ceanothus x pallidus 'Marie Simon'" is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zolang je de plant op een zonnige plek met goed doorlatende grond plaatst en regelmatig water geeft, zal hij goed gedijen. Snoeien kan nodig zijn om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 2 tot 3 meter in de breedte en 1 tot 1,5 meter in de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en groeien. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant voor een gezonde groei.

  "Ceanothus x pallidus 'Marie Simon' groeit het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Een plek met zeker 4 tot 6 uur zonlicht per dag is ideaal voor deze plant."

  De Ceanothus x pallidus 'Marie Simon' heeft matig tot weinig water nodig en verdraagt droge grond. Het is aan te raden om de plant 1 à 2 keer per week water te geven, vooral tijdens droge periodes. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het veel nectar produceert, wat bijen en vlinders aantrekt. Daarnaast biedt het beschutting aan kleine dieren en insecten. Het diverse bladerdek zorgt voor een gevarieerde leefomgeving.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Ceanothus x pallidus 'Marie Simon' is niet eetbaar. Het is een siertuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn prachtige bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Ceanothus planten staan bekend om hun dichte en bossige bladeren die geluid kunnen dempen. Hierdoor kunnen ze een beetje helpen bij het verminderen van geluid in de tuin.

 • Om de groei te bevorderen en de vorm van de plant te behouden, kan deze na de bloei licht gesnoeid worden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei te lange scheuten terug tot net boven een zijtak. Snoei niet te rigoureus, dit kan de bloei negatief beïnvloeden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef geen water aan de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Gebruik bij voorkeur goed doorlatende potgrond voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Voeg indien nodig extra voedingsstoffen toe aan de potgrond voor een optimale groei en bloei.

  De Ceanothus x pallidus 'Marie Simon' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd zware, compacte grond. Een plek met goede drainage is essentieel voor deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om de plant te beschermen tegen vorst, kan je een dikke laag mulch aanbrengen rond de wortels. Plaats een beschermende doek over de plant bij langdurige koude periodes. Zorg er ook voor dat de plant goed beschermd is tegen harde wind.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig snoeien kan helpen om een compacte vorm te behouden en bloei te stimuleren. Geef de plant regelmatig water, vooral in droge periodes.

  De plant heeft weinig bemesting nodig, enkel in het voorjaar kan wat organische mest worden toegevoegd. Te veel bemesting kan leiden tot te veel groei van bladeren en minder bloei. Het is aan te raden om voor gebruik van kunstmest de instructies op de verpakking te volgen.

  Het is aan te raden om bij de plant een mulchlaag aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Gebruik bij voorkeur organisch materiaal zoals compost of boomschors. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de "Ceanothus x pallidus 'Marie Simon'" is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen 6.5 en 7.5 is ideaal voor deze tuinplanten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte zoals spintmijten en bladluizen te bestrijden bij Tuinplanten, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of een mengsel van water en zeep. Ook is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op aanwezigheid van ongedierte om snel in te grijpen indien nodig. Verder kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, ook helpen bij de bestrijding.

 • Omschrijving

  De Ceanothus x pallidus 'Marie Simon' is een prachtige sierstruik met opvallende blauwe bloemen in de lente en de zomer. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 meter en heeft een compacte groeiwijze. Het blad van de 'Marie Simon' is glanzend groen en ovaalvormig. Deze struik houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De blauwe bloemen trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.