Ceanothus 'Burkwoodii'

Ceanothus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ceanothus 'Burkwoodii' is een mooie en sierlijke struik met glanzende groene bladeren en paarsblauwe bloemen. Deze plant staat bekend om zijn overvloedige bloei in het voorjaar en zomer, waarbij de bloemen vlinders en bijen aantrekken. De 'Burkwoodii' heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in een pot worden geplant. Het is belangrijk om deze plant op een zonnige plek met goed doorlatende grond te zetten voor optimale groei. Door regelmatig te snoeien kan de vorm en grootte van de 'Burkwoodii' worden gecontroleerd.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant Ceanothus 'Burkwoodii' is groenblijvend. Dit betekent dat de plant ook in de winter zijn bladeren behoudt. Hierdoor blijft de plant het hele jaar door groen en zorgt voor extra kleur in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. In strenge winters kan het nodig zijn om bescherming te bieden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant te planten op een beschutte plek.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft niet veel speciale zorg nodig en kan goed gedijen in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien kan de groei bevorderen en de vorm behouden.

  De Ceanothus 'Burkwoodii' heeft ruimte nodig om te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan verspreiden en gezond kan blijven. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten.

  "Ceanothus 'Burkwoodii' groeit het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw groeien. In de volle schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien."

  De plant heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar niet te drassig. In de wintermaanden kan de waterbehoefte verminderen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijkelijk nectar produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om bestuivers aan te trekken. Het is een populaire keuze onder tuiniers die graag een biodiversiteit willen bevorderen in hun tuin.

  Ja, als tuinplant draagt Ceanothus 'Burkwoodii' bij aan biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken met zijn bloemen. Hierdoor helpt de plant bij de bestuiving en draagt het bij aan het ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Deze plant kan goed gedijen in de volle zon en heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Echter, enige bescherming tegen felle middagzon kan soms wenselijk zijn om verbranding te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. Eet geen deel van de plant, aangezien het mogelijk giftig kan zijn.

  Ja, de plant Ceanothus 'Burkwoodii' is geluidsdempend vanwege de dichte bladeren en takken. Het kan helpen om geluiden van buitenaf te absorberen en te verminderen. Dit maakt het een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige tuinomgeving.

 • Je kunt deze plant het beste na de bloei licht snoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder eventuele dode of beschadigde takken en zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Vermijd drastisch snoeien, omdat dit de bloei kan verminderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond constant nat blijft.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten met organische meststoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te langdurig in natte grond staan.

  De Tuinplanten staat bekend om zijn voorkeur voor goed doorlatende, zandige grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en dat de pH-waarde neutraal tot licht zuur is. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar is en vermijd wateroverlast.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  De Tuinplanten categorie omvat planten die gewoonlijk winterhard zijn en geen speciale winterbescherming nodig hebben. In strenge winters kan het nuttig zijn om de plant af te dekken met doeken of takken tegen vorstschade. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht heeft voordat de vorst begint.

  De Tuinplant 'Burkwoodii' heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor voldoende water bij droogte en snoei de plant lichtjes na de bloei om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Bemest de plant eenmaal per jaar om gezonde groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de wortelzone van de plant.

  Het is aan te raden om een laag van 5-10 cm mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit houtsnippers, bladeren of compost. Het is belangrijk om de mulch niet direct tegen de stam van de plant aan te brengen.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te sturen met meststoffen of kalk. Te zure of te basische bodems kunnen leiden tot voedingsproblemen en een slechte groei van de plant.

  Voor tuinplanten zoals deze kan het belangrijk zijn om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en rupsen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij de bestrijding van deze plagen. Bij ernstige problemen kan organische insecten- of schimmelmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  Ceanothus 'Burkwoodii' is een mooie en sierlijke struik met glanzende groene bladeren en paarsblauwe bloemen. Deze plant staat bekend om zijn overvloedige bloei in het voorjaar en zomer, waarbij de bloemen vlinders en bijen aantrekken. De 'Burkwoodii' heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in een pot worden geplant. Het is belangrijk om deze plant op een zonnige plek met goed doorlatende grond te zetten voor optimale groei. Door regelmatig te snoeien kan de vorm en grootte van de 'Burkwoodii' worden gecontroleerd.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.