Cercidiphyllum japonicum

Overig bomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cercidiphyllum japonicum, ook wel Japanse katsuraboom genoemd, is een prachtige loofboom afkomstig uit Japan. Deze boom staat bekend om zijn hartvormige bladeren die in de herfst prachtig rood, geel en oranje kleuren. De boom heeft een kegelvormige groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte van wel 15 meter bereiken. In de lente produceert de Cercidiphyllum japonicum onopvallende bloemen die een zoete geur verspreiden. Deze boom gedijt het beste op een vochtige, goed doorlatende grond en kan goed groeien in zowel volle zon als halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende boom die in het voorjaar weer nieuwe bladeren krijgt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst. Overwinteren in een beschutte plek kan nuttig zijn.

  "Cercidiphyllum japonicum" is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende water en een lichtzure bodem. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  De Cercidiphyllum japonicum heeft ongeveer 6 tot 8 meter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zijn volle potentieel kan bereiken. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om concurrentie te voorkomen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter presteren dan in de volle zon. Het is een schaduwminnende plant die goede resultaten kan behalen in een schaduwrijke omgeving. Het is belangrijk om de plant te voorzien van voldoende vocht en voedingsstoffen, ook in de schaduw.

  Cercidiphyllum japonicum heeft gemiddeld eens per week water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond goed doorweekt is, maar laat de wortels niet in het water staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectar en geur. Het helpt bij het bevorderen van bestuiving in de tuin. Het is een goede keuze voor het aantrekken van deze nuttige insecten.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn nectar en pollen. Daarnaast biedt het ook beschutting en voedsel voor verschillende dieren. Het zorgt dus voor een divers ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme perioden. In de volle zon kan de plant mooie herfstkleuren ontwikkelen.

  De plant Cercidiphyllum japonicum is niet eetbaar voor mensen. Het is voornamelijk gekweekt als sierplant vanwege zijn mooie bladeren en vorm. Het consumeren van delen van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, "Cercidiphyllum japonicum" is geluidsdempend vanwege de dichte bladeren die geluidsgolven absorberen. De plant kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in een tuin of buitenruimte. Het kan een goede keuze zijn voor het creëren van een rustige en ontspannen omgeving.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om dood hout en gebroken takken te verwijderen. Snoei in het late voorjaar of vroege zomer om de bloei te bevorderen. Vermijd zware snoei, omdat dit de vorm van de plant kan verstoren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te voorkomen.

  De Tuinplanten kunnen het beste worden geplant in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Het is ook aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen om de plant gezond te houden.

  De Tuinplanten gedijen het best in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale zuurtegraad heeft. Vermijd erg zware of droge bodems voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voldoende water, vooral tijdens droge periodes.

  Om te zorgen voor winterbescherming, kan het nuttig zijn om de plant in te pakken met jute of vliesdoek om vorstschade te voorkomen. Daarnaast is het aan te raden om de plant te beschermen tegen sterke wind en regen. Het is ook belangrijk om eventuele vorstgevoelige delen van de plant te bedekken met mulch of stro.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor een optimale groei.

  Voor deze plant is het belangrijk om in het voorjaar organische meststof toe te voegen. Daarnaast kan er in de zomer wat extra mest worden gegeven. Zorg er altijd voor dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt rond de wortelzone van de plant.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken rondom deze plant. Het helpt ook bij het verbeteren van de bodemstructuur en voegt voedingsstoffen toe ter bevordering van de groei en gezondheid van de plant. Het wordt aanbevolen om organisch mulch te gebruiken, zoals bladeren, stro of boomschors.

  Deze plant gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen voor optimale groei en bloei. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de pH-waarde van de bodem te verbeteren.

  Om ongedierte te bestrijden voor deze plant, kunt u overwegen om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op tekenen van insecten. U kunt ook organische insecticiden gebruiken, zoals neemolie, om ongedierte weg te houden. Een andere optie is om natuurlijke vijanden van de plaaginsecten aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen.

 • Omschrijving

  De Cercidiphyllum japonicum, ook wel Japanse katsuraboom genoemd, is een prachtige loofboom afkomstig uit Japan. Deze boom staat bekend om zijn hartvormige bladeren die in de herfst prachtig rood, geel en oranje kleuren. De boom heeft een kegelvormige groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte van wel 15 meter bereiken. In de lente produceert de Cercidiphyllum japonicum onopvallende bloemen die een zoete geur verspreiden. Deze boom gedijt het beste op een vochtige, goed doorlatende grond en kan goed groeien in zowel volle zon als halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.