Cercis canadensis

Cercis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cercis canadensis, ook wel de Amerikaanse sierkers genoemd, is een prachtige bladverliezende boom met een opvallende bloei in het voorjaar. De bloemen zijn roze tot paars van kleur en groeien in dichte trossen langs de takken. De bladeren zijn hartvormig en hebben een mooie groene kleur in de zomer, om in de herfst te veranderen in een spectaculaire mix van geel, oranje en rood. Deze boom kan een hoogte bereiken van 6-9 meter en gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties met goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en opvallende herfstkleuren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Cercis canadensis is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal tot de lente. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld mulch of een fleecehoes.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Voor een gezonde groei heeft de plant een ruimte nodig van ongeveer 3 tot 5 meter breed en hoog. Plant de boom zo'n 2 meter uit de buurt van bestrating en gebouwen om wortelproblemen te voorkomen. Zorg dat de plant voldoende zonlicht krijgt en niet te dicht op andere planten staat.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Kies daarom een plek in de tuin met voldoende zonlicht voor optimale groei.

  De Cercis canadensis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen kan de plant 1-2 keer per week water nodig hebben, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheidsniveaus.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken. Het is een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het helpt bij het aantrekken van bestuivers en het toevoegen van diversiteit aan de tuin. Het biedt ook voedselbronnen voor verschillende insecten en vogels. Over het algemeen draagt deze plant bij aan een gezonder ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Deze tuinplant kan goed tegen de zon en zal dan ook goed groeien in een zonnige omgeving.

  Nee, de bladeren en zaden van deze plant zijn niet eetbaar voor mensen. Echter, sommige dieren zoals herten en konijnen kunnen wel van de plant eten. Het wordt daarom aanbevolen om deze plant niet in de buurt van eetbare gewassen te planten.

  Ja, de bladeren en takken van deze plant helpen om geluid te dempen door geluidsgolven te absorberen en te reflecteren. Het kan dus een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in een tuin of buitenruimte.

 • In het voorjaar na de bloei kunnen de takken van de plant teruggesnoeid worden om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei takken die elkaar kruisen. Gebruik scherp gereedschap om schade aan de plant te minimaliseren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de wortels constant in water staan.

  Voor deze plant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Kies een potgrond speciaal voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt.

  de plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond. Zorg voor een neutrale tot zure pH-waarde in de bodem. Voed de plant regelmatig met organische meststoffen voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook goed gedijen in de halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat blijft. Deze plant is goed winterhard en kan het hele jaar buiten blijven staan.

  In de winter is het aan te raden om deze plant af te dekken met mulch of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan een beschermende doek of jute worden gebruikt om de takken te beschermen tegen extreme kou. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst intreedt om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de groei te bevorderen. Geef regelmatig water tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen.

  De Cercis canadensis heeft behoefte aan voedzame grond en kan baat hebben bij een jaarlijkse bemesting in het voorjaar. Gebruik een organische meststof om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Overbemesting moet worden vermeden, aangezien dit schade aan de wortels kan veroorzaken.

  Het is gunstig om de plant te mulchen met een laag organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur en het voorkomt dat de wortels van de plant beschadigd raken door extreme temperatuurschommelingen. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een nieuwe laag mulch aan te brengen om de voordelen te behouden.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel. Een goede bodem pH zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Bescherm de plant tegen ongedierte door regelmatig inspectie uit te voeren en aangetaste bladeren of takken te verwijderen. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden om ongedierte te bestrijden zonder schade aan te richten aan de plant. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en drainage om de plant gezond te houden en eventuele problemen met ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Cercis canadensis, ook wel de Amerikaanse sierkers genoemd, is een prachtige bladverliezende boom met een opvallende bloei in het voorjaar. De bloemen zijn roze tot paars van kleur en groeien in dichte trossen langs de takken. De bladeren zijn hartvormig en hebben een mooie groene kleur in de zomer, om in de herfst te veranderen in een spectaculaire mix van geel, oranje en rood. Deze boom kan een hoogte bereiken van 6-9 meter en gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties met goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en opvallende herfstkleuren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.