Chaenomeles japonica

Chaenomeles

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chaenomeles japonica, også kendt som japansk prydblomme, er en busk med iøjnefaldende blomster i forskellige nuancer af rød, orange og lyserød. Planten blomstrer om foråret og tiltrækker mange bier og sommerfugle. Efter blomstringen udvikler små æble-lignende frugter, som modner om efteråret og er spiselige. Bladene på Chaenomeles japonica er grønne og ovalformede. Det er en stærk og nem plante at vedligeholde, som kan trives både i jorden og i potter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en løvfældende busk, der får nye blade om foråret.

  Chaenomeles japonica er vinterhårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under streng frost for at undgå frostskader. Ekstra beskyttelse anbefales i vinterperioden, f.eks. med et lag muld eller en indpakning af fiberdug.

  Ja, planten kræver generelt lidt pleje og har brug for lidt speciel omsorg. Regelmæssig beskæring og tilstrækkeligt med vand er nok til en sund vækst. Det er en stærk og vinterhård plante.

  Chaenomeles japonica har brug for tilstrækkelig plads til at sprede sig, så plant dem mindst 1,5 meter fra hinanden. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig fuldt ud i haven. Pas på eventuel konkurrence fra andre planter og sørg for tilstrækkeligt lys og luft.

  Planten trives bedst i fuld sol, men kan også trives godt i halvskygge. I fuld skygge vil væksten og blomstringen dog være mindre frodige. Det anbefales derfor at placere planten et sted, hvor den kan få tilstrækkeligt sollys.

  Haveplanter som Chaenomeles japonica har normalt brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af varmen og luftfugtigheden i omgivelserne. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Det anbefales at kontrollere jorden regelmæssigt, før du vander.

  Ja, du tiltrækker sommerfugle og bier. Du tiltrækker disse bestøvere med dine blomster og er derfor en værdifuld tilføjelse i haven.

  Den japanske kvæde bidrager til biodiversiteten i haven ved at tiltrække bestøvende insekter. Blomsterne tilbyder mad og skjulesteder til forskellige former for insekter, såsom bier og sommerfugle. Derudover kan frugterne tiltrække fugle, der lever af frøene.

  Planten blomstrer i månederne marts, april og maj. Blomstringen varer normalt i flere uger.

  Ja, planten kan godt lide fuld sol og kan lide en solrig placering. Sørg dog for, at planten får tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Det er vigtigt at holde jorden fugtig.

  Frugterne af denne plante er spiselige, dog er de ofte ikke lækre at spise rå på grund af den sure smag. De bliver ofte forarbejdet til syltetøj, gelé eller brugt i bagværk. Det er vigtigt at koge frugterne godt, før de indtages.

  Ja, Haveplanter har generelt en lyddæmpende effekt. De tætte blade og grene absorberer lydbølger og kan hjælpe med at reducere støjniveauet i omgivelserne.

 • Denne plante skal beskæres efter blomstringen om foråret. Fjern døde grene og beskær lange skud for at opretholde en kompakt form. Beskær ikke for hårdt, da dette kan påvirke blomstringen.

  Haveplanten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv vand ved plantens base for at forhindre svampesygdomme. Det er vigtigt ikke at overvande planten for at undgå rådne rødder.

  Vælg en godt drænet pottejord til denne haveplante. Sørg for at pottejorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv regelmæssigt gødning i vækstsæsonen for optimal vækst og blomstring.

  Planten trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men undgå vandoverløb. Det er en god idé at forbedre jorden med organisk materiale, før du planter.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Det er en robust plante, der er godt beskyttet mod kolde temperaturer.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren, er det en god idé at lægge et tykt lag muld omkring plantens base. Derudover kan grenene beskyttes ved at pakke dem ind i havedug eller jute. Sørg også for, at planten er godt beskyttet mod stærk vind.

  Planten kræver minimal pleje og trives bedst i veldrænet jord. Beskær døde eller syge grene om foråret for at fremme plantens sundhed. Vand planten regelmæssigt, især i tørre perioder.

  Denne plante har brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen, fra foråret til halvvejs gennem sommeren. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter for at fremme sundheden og blomstringen. Frisk kompost kan også anvendes som naturlig gødning.

  Det er godt at lægge et lag muld omkring basen af denne plante om foråret for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale såsom kompost, træflis eller blade. Undgå dog at lægge mulchen direkte op ad stammen for at undgå råd.

  Denne plante trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH. En pH mellem 5,5 og 7 er ideel for god vækst og blomstring. Det er vigtigt at kontrollere surhedsgraden regelmæssigt for at holde planten sund.

  Brug naturlige fjender som mariehøns eller snyltehvepse til at bekæmpe skadedyr. De kan bekæmpe skadelige insekter som bladlus og larver. Undgå kemikalier og vælg biologiske bekæmpelsesmidler om nødvendigt.

 • Beskrivelse

  Chaenomeles japonica, også kendt som japansk prydblomme, er en busk med iøjnefaldende blomster i forskellige nuancer af rød, orange og lyserød. Planten blomstrer om foråret og tiltrækker mange bier og sommerfugle. Efter blomstringen udvikler små æble-lignende frugter, som modner om efteråret og er spiselige. Bladene på Chaenomeles japonica er grønne og ovalformede. Det er en stærk og nem plante at vedligeholde, som kan trives både i jorden og i potter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.