Chaenomeles speciosa 'Nivalis'

Chaenomeles

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chaenomeles speciosa 'Nivalis' is een sierlijke struik met opvallende witte bloemen in het voorjaar. De bloemen zijn groot en trekken vlinders en bijen aan. De struik heeft doornige takken en kan goed gebruikt worden als haagplant. Na de bloei verschijnen kleine groene vruchten die in de herfst verkleuren naar geel. 'Nivalis' staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Chaenomeles speciosa 'Nivalis' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest. De plant heeft dan kale takken.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen wanneer de temperatuur onder de -15 graden Celsius zakt. Deze plant kan dus goed overleven in ons klimaat.

  Ja, deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien en te voorzien van voldoende water en voeding. Zorg er ook voor dat de plant op een zonnige plek staat en goed gedraineerde grond heeft.

  Deze plant heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om volledig te kunnen groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tot andere planten om concurrentie te voorkomen. Bij het planten in een border of tuinbed is het belangrijk om rekening te houden met de uiteindelijke grootte van de plant.

  Chaenomeles speciosa 'Nivalis' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook prima gedijen in halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en iets minder snel groeien dan wanneer hij in de volle zon staat. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De Chaenomeles speciosa 'Nivalis' heeft wekelijks water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Hierdoor is het een mooie toevoeging aan een tuin die deze insecten aantrekt.

  Chaenomeles speciosa 'Nivalis' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. De plant biedt beschutting en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren. Door het toevoegen van deze plant aan de tuin, kan de biodiversiteit worden bevorderd.

  Deze plant bloeit in de maanden maart en april en de bloei kan ongeveer twee tot drie weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Let op uitdroging van de grond.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het is vooral een decoratieve plant die bloeit met witte bloemen in het voorjaar. Het wordt vaak gebruikt in de tuin vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk.

  Ja, de bloeiende struiken kunnen geluiden dempen dankzij hun dichte bladeren en takken. Echter, ze zijn niet zo effectief als bijvoorbeeld een muur of hek. Over het algemeen helpen planten en struiken wel om geluiden te absorberen en de akoestiek in de tuin te verbeteren.

 • Deze plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip overtollige takken terug tot de gewenste grootte. Snoei regelmatig om de plant compact en uitbundig te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet in water blijven staan. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren tijd hebben om op te drogen en ziektes te voorkomen.

  Het beste type potgrond voor deze plant is een goed doorlatende en voedingsrijke potgrond, zoals een mix van potgrond en zand of turf. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig toevoegen van organische meststoffen kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst om schade te voorkomen. Wikkel de plant in met jute of plaats een beschermende kap over de plant. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed vochtig blijft, maar niet doorweekt.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoeien. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een goede bemesting nodig om gezond te groeien en bloeien. Het is belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen rond de plant te strooien. Een uitgebalanceerde meststof speciaal voor bloeiende planten kan ook worden gebruikt om de groei en bloei te stimuleren.

  Mulchen is belangrijk voor deze plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of compost. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam vrij blijft om rotting te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem waarin deze plant groeit, moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om regelmatig te controleren of de pH-waarde van de bodem geschikt is voor deze plant.

  Om ongedierte zoals bladluizen te bestrijden, kan de plant regelmatig worden besproeid met een oplossing van water en milde zeep. Ook kunnen natuurlijke vijanden van ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, worden aangetrokken door bloemen in de tuin te planten. Daarnaast is het belangrijk om dode bladeren en plantenresten rondom de plant regelmatig te verwijderen om de verspreiding van ziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  Chaenomeles speciosa 'Nivalis' is een sierlijke struik met opvallende witte bloemen in het voorjaar. De bloemen zijn groot en trekken vlinders en bijen aan. De struik heeft doornige takken en kan goed gebruikt worden als haagplant. Na de bloei verschijnen kleine groene vruchten die in de herfst verkleuren naar geel. 'Nivalis' staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.