Chaenomeles x superba 'Coral Sea'

Chaenomeles

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chaenomeles x superba 'Coral Sea' is een sierlijke struik met opvallende koraalrode bloemen in het voorjaar. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een prachtig kleuraccent in de tuin. De struik heeft doornige takken en blijft groenblijvend in de winter. Na de bloei kunnen er sierlijke vruchten ontstaan die in de herfst geeloranje kleuren. 'Coral Sea' gedijt het beste op een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de herfst en winter meestal verkleuren en afvallen. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te bevelen om bij strenge vorst extra bescherming te bieden, zoals een mulchlaag rond de wortels. In de lente en zomer gedijt deze plant het beste bij gematigde temperaturen.

  Deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Regelmatig snoeien en voldoende water geven is belangrijk voor een gezonde groei. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden.

  De plant heeft ruimte nodig voor zijn uitgestrekte takken en groeiende wortels. Zorg voor een ruime plek waar de plant zich vrij kan ontwikkelen en volledig tot zijn recht kan komen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant en geef voldoende ruimte tussen andere planten en objecten.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei verminderd zijn en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een zonnige plek voor optimale groei.

  De plant heeft een gematigde hoeveelheid water nodig en moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Gemiddeld heeft de plant één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt, maar laat de plant ook niet te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen die nectar bevatten. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en helpen bij de bestuiving van andere planten. De bloemen zorgen voor een mooie toevoeging aan de tuin en trekken verschillende soorten insecten aan.

  Chaenomeles x superba 'Coral Sea' trekt bestuivers aan zoals bijen, hommels en vlinders, wat gunstig is voor de biodiversiteit in de tuin. De plant kan ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren en insecten. Door het aanbieden van nectar en stuifmeel draagt de plant bij aan het bevorderen van de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden maart tot en met mei en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Plaats de plant bij voorkeur op een zonnige locatie.

  Nee, de vruchten van de Chaenomeles x superba 'Coral Sea' zijn niet eetbaar. Het wordt afgeraden om de vruchten van deze plant te consumeren, omdat ze giftig kunnen zijn. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor menselijke consumptie.

  Ja, de bladeren en takken van deze plant kunnen geluid dempen door hun structuur en dichtheid. Het is echter geen plant die specifiek wordt aangeplant om geluid te dempen. Andere planten zoals hagen of bomen zijn vaak effectiever in het dempen van geluid.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden direct na de bloei in het late voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik uit indien nodig. Snoei om de vorm en grootte van de struik te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Begin in het voorjaar met water geven zodra de plant begint te groeien.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond om een gezonde groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant heeft een voorkeur voor een goed doorlatende grond die niet te nat is. Een voedingsrijke bodem met een neutrale tot zure pH is ideaal voor optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende organisch materiaal bevat voor een gezonde ontwikkeling.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en bij voorkeur licht zuur tot neutraal van pH. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant tijdens de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Ook kan een beschermende doek of folie worden gebruikt bij strenge vorst. Zorg ervoor dat de plant goed gedraineerd staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de meeste bodemsoorten. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en verwijder dode takken indien nodig. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om het vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of boomschors als mulch. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid.

  De bodem voor deze tuinplant dient een licht zure tot neutrale pH-waarde te hebben. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals deze, kunnen natuurlijke methoden zoals het gebruik van lieveheersbeestjes of sluipwespen worden ingezet. Daarnaast kunnen preventieve maatregelen zoals regelmatig snoeien en verwijderen van aangetaste bladeren helpen om plagen te voorkomen. Mocht de plaag toch uit de hand lopen, dan kan biologische bestrijdingsmiddelen worden toegepast.

 • Omschrijving

  Chaenomeles x superba 'Coral Sea' is een sierlijke struik met opvallende koraalrode bloemen in het voorjaar. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een prachtig kleuraccent in de tuin. De struik heeft doornige takken en blijft groenblijvend in de winter. Na de bloei kunnen er sierlijke vruchten ontstaan die in de herfst geeloranje kleuren. 'Coral Sea' gedijt het beste op een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.