Chaenomeles x superba 'Jet Trail'

Chaenomeles

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chaenomeles x superba 'Jet Trail' is een sierlijke en winterharde struik met opvallende witte bloemen in het voorjaar. De bloemen worden gevolgd door groen blad dat in de herfst verkleurt naar oranje en rood. De struik kan tot 1,5 meter hoog worden en gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is een veelzijdige plant die goed te gebruiken is als solitair, in een border of als haag. Chaenomeles x superba 'Jet Trail' trekt ook vlinders en andere bestuivers aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. In de winter verliest hij zijn bladeren. Chaenomeles x superba 'Jet Trail' behoort tot de categorie Tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. In de winter kan het nodig zijn om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

  Chaenomeles x superba 'Jet Trail' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. De plant heeft weinig verzorging nodig en is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Regelmatig snoeien kan de bloei bevorderen.

  Chaenomeles heeft ongeveer 1 meter ruimte nodig in de volle grond. Zorg voor voldoende licht en lucht circulatie rondom de plant. Planten kunnen dicht bij elkaar worden geplant om een dichtere haag of border te vormen.

  De plant groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In de volle schaduw kan de groei beperkt worden en kunnen er minder bloemen verschijnen. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal één keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer altijd eerst de grond voordat je water geeft, zodat de aarde niet te nat wordt. Houd er rekening mee dat de behoefte aan water kan variëren afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de bodemgesteldheid.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin. Planten die dieren aantrekken helpen bij de bestuiving en het behoud van de natuurlijke balans.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen en vruchten produceert die insecten en vogels aantrekken. Daarnaast draagt het bij aan de diversiteit van planten in de tuin, wat gunstig is voor de algehele biodiversiteit.

  'DJet Trail' bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer. De plant heeft geen problemen met direct zonlicht.

  Nee, de vruchten van de Chaenomeles x superba 'Jet Trail' zijn niet eetbaar. Het is verstandig om deze plant niet te consumeren. Chaenomeles x superba 'Jet Trail' is voornamelijk bedoeld als tuinplant voor decoratieve doeleinden.

  Ja, deze plant kan geluid enigszins dempen vanwege de dichte groei en het bladerdek. Het kan voor enige geluidsvermindering zorgen in uw tuin of buitenruimte.

 • Je kunt de plant snoeien nadat de bloei is afgelopen, meestal in het late voorjaar of de vroege zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei eventuele overtollige takken om de vorm en grootte te behouden. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft losse en goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij het verpotten een mengsel van potgrond en scherp zand om de drainage te verbeteren.

  Chaenomeles x superba 'Jet Trail' heeft behoefte aan goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organische stof kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats in goed doorlatende grond. Zoek een plekje uit de directe middagzon om verbranding van de bladeren te voorkomen. De plant is geschikt voor de tuin en kan ook in potten op het terras worden geplaatst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch en/of fleece aan te brengen. Zorg er tevens voor dat de plant voldoende vochtig blijft, vooral tijdens droge winters. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en gezondheid te behouden.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoeien. Zorg voor voldoende vochtige grond en geef in droge periodes extra water. Verwijder regelmatig dode takken en bloemen voor een gezonde groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben tijdens het groeiseizoen behoefte aan een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte voor bloemvorming. Bemesten kan het beste in het voorjaar voordat de groei begint en vervolgens nog een keer in de zomer. Overmatige bemesting kan leiden tot een opeenhoping van zouten en schade aan de wortels veroorzaken.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het de grond vochtig houdt en voedingsstoffen vasthoudt. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant komt.

  De plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk. Dit zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Tuinplanten kunnen gevoelig zijn voor plagen zoals luizen, spint of bladluizen. Deze kunnen bestreden worden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofwantsen. Ook kunnen ze worden behandeld met biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Chaenomeles x superba 'Jet Trail' is een sierlijke en winterharde struik met opvallende witte bloemen in het voorjaar. De bloemen worden gevolgd door groen blad dat in de herfst verkleurt naar oranje en rood. De struik kan tot 1,5 meter hoog worden en gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is een veelzijdige plant die goed te gebruiken is als solitair, in een border of als haag. Chaenomeles x superba 'Jet Trail' trekt ook vlinders en andere bestuivers aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.