Chaenomeles x superba 'Texas Scarlet'

Chaenomeles

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chaenomeles x superba 'Texas Scarlet' is een sierlijke struik met doornige takken en ovale bladeren die een prachtige glans hebben. In het voorjaar bloeit de plant rijkelijk met opvallende dieprode bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Na de bloei verschijnen groenblijvende vruchten die langzaam verkleuren naar geel. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft een goed doorlatende bodem nodig. 'Texas Scarlet' is een mooie toevoeging aan elke tuin en kan ook gebruikt worden als haagplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • "Nee, de plant is niet groenblijvend. Hij verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer tot bloei."

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. De plant kan dus overleven in koude winters.

  Ja, deze plant is over het algemeen redelijk eenvoudig te onderhouden. Het vereist niet veel speciale zorg, maar een regelmatige snoei is aan te raden voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt.

  Voor deze plant heeft u ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en te bloeien. Plant de struik in een goed doorlatende grond op een zonnige locatie.

  De Tuinplant Chaenomeles x superba 'Texas Scarlet' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  Ja, de plant 'Chaenomeles x superba 'Texas Scarlet'' is vlinder- en bijenlokkend en zal deze insecten aantrekken in je tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bloemen produceert die insecten aantrekken, zoals bijen en vlinders. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de diversiteit aan flora en fauna verhogen.

  De "Chaenomeles x superba 'Texas Scarlet'" bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloei kan ongeveer twee tot drie weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een goede groei en bloei. Planten in de volle zon hebben over het algemeen meer behoefte aan water dan planten op een schaduwrijke plek.

  Nee, de vruchten van de plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn als ze worden geconsumeerd. Het wordt niet aanbevolen om de vruchten van deze plant te eten. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de aantrekkelijke bloemen.

  Ja, deze plant heeft de capaciteit om geluidsgolven enigszins te absorberen en kan hierdoor helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of buitenruimte. Deze eigenschap maakt de plant een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige omgeving. Het is geen plant die specifiek is ontwikkeld voor geluidsdemping, maar het kan wel een bijdrage leveren.

 • Je kunt deze plant het beste na de bloei snoeien, om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip indien nodig de takken terug tot een paar centimeter boven de grond. Het is ook mogelijk om de plant jaarlijks te snoeien voor een compacte groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige condities staan. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  Voor de potgrond van deze tuinplant is het het beste om te kiezen voor een goed doorlatende potgrond met extra toegevoegde compost. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft maar niet te nat, en geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende grond met een gemiddelde tot vruchtbare bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar of te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en ruimte heeft om te groeien en bloeien. Vermijd te natte of te droge grond voor een optimale groei.

  In de winter kan het gunstig zijn om de plant te beschermen tegen strenge vorst door mulch of een beschermende doek aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen koude wind en extreme temperaturen. Eventueel kan de plant verplaatst worden naar een beschutte plek.

  Snoei de plant direct na de bloei om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode takken in de lente. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor de Tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen om de groei en bloei te bevorderen. Gebruik een algemene meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op.

  Mulch zorgt ervoor dat de grond rondom de plant vochtig blijft en helpt onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of bladeren als mulch. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rondom de plant, maar houd de mulch van de stam af om ziektes te voorkomen.

  De plant vereist een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan de groei van de plant belemmeren en leiden tot voedingsstoffen tekorten. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neem olie of roofmijten. Insecten zoals bladluizen kunnen ook handmatig worden verwijderd door ze van de plant af te spoelen met water. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte en het schoonhouden van de omgeving kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Chaenomeles x superba 'Texas Scarlet' is een sierlijke struik met doornige takken en ovale bladeren die een prachtige glans hebben. In het voorjaar bloeit de plant rijkelijk met opvallende dieprode bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Na de bloei verschijnen groenblijvende vruchten die langzaam verkleuren naar geel. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft een goed doorlatende bodem nodig. 'Texas Scarlet' is een mooie toevoeging aan elke tuin en kan ook gebruikt worden als haagplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.