Choisya ternata

Choisya

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Choisya ternata, ook wel bekend als de Mexicaanse sinaasappelbloesem, is een struik met glanzende, geurende bladeren. De plant bloeit in het voorjaar met witte bloemen die lijken op sinaasappelbloesem en een heerlijke geur verspreiden. Choisya ternata is winterhard en kan goed gedijen in de tuin of in een pot op het terras. De struik heeft een compacte groeiwijze en kan tot 2 meter hoog worden. Het is een populaire plant vanwege zijn aantrekkelijke bladeren, geurige bloemen en eenvoudige verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend. Je behoudt je bladeren gedurende het hele jaar. Je bent een mooie toevoeging aan tuinen en borderplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Over het algemeen kan de plant goed tegen milde tot gemiddelde vorst.

  Ja, deze plant is zeer gemakkelijk te onderhouden en heeft minimale verzorging nodig. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de meeste tuinen. Regelmatig snoeien bevordert de groei en bloei.

  Choisya ternata heeft gemiddeld zo'n 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen en genoeg licht en lucht te ontvangen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm en grootte onder controle te houden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei beperkt worden en kan de plant minder bloemen produceren. Zorg voor voldoende licht voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het voldoende om de plant eens per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heerlijk geurende bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege het aantrekken van bestuivers.

  Ja, als tuinplant draag ik bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bijen, vlinders en andere bestuivers. Mijn bloemen zorgen voor voedsel en mijn bladeren bieden schuilplaatsen voor kleine dieren. Mijn aanwezigheid in de tuin kan helpen om de biodiversiteit te vergroten.

  Deze plant bloeit gewoonlijk in de lente en soms ook in de herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 4-6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer en droge omstandigheden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van de plant te consumeren. Het is bedoeld als een decoratieve tuinplant.

  Ja, de plant heeft dichte bladeren en kan geluidsgolven absorberen, waardoor het als geluidsdempend kan worden beschouwd. Het is echter geen volledig geluidsdempend materiaal. Het kan helpen bij het verminderen van achtergrondgeluiden in een tuin of buitenruimte.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om deze na de bloei licht te snoeien. Verwijder dood hout en knip lange takken terug om de vorm van de plant te behouden. Het is ook mogelijk om de plant in het voorjaar lichtjes te snoeien om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad te besproeien.

  De plant heeft losse, goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Kies voor een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei en bloei. Vermijd te natte of te droge grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg voor een beschutte standplaats met goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge omgevingen.

  Om vorstschade te voorkomen is het belangrijk om de plant te beschermen tijdens de winter. Dit kan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld een jutezak of noppenfolie. Daarnaast is het aan te raden om de plant te plaatsen op een beschutte plek waar hij niet blootgesteld wordt aan harde winterse wind.

  De plant moet jaarlijks gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Zorg voor regelmatige bemesting en voldoende water, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig op ziektes en plagen en behandel deze indien nodig.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met een langzaam werkende meststof. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de bodem wordt verdeeld en goed wordt ingewerkt.

  Mulchen wordt aanbevolen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers om de wortels te beschermen tegen kou en vorst. Leg een laag van ongeveer 5-10 cm rond de plant, maar houd het minstens 5 cm van de stam af.

  De Tuinplanten gedijen het best in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te veel vocht vasthoudt. Het toevoegen van organisch materiaal kan de zuurgraad van de bodem verbeteren.

  Voor tuinplanten moet regelmatig gecontroleerd worden op ongedierte, zoals bladluizen en spint. Bestrijding kan worden uitgevoerd met natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, of met behulp van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om ongedierte snel aan te pakken om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Choisya ternata, ook wel bekend als de Mexicaanse sinaasappelbloesem, is een struik met glanzende, geurende bladeren. De plant bloeit in het voorjaar met witte bloemen die lijken op sinaasappelbloesem en een heerlijke geur verspreiden. Choisya ternata is winterhard en kan goed gedijen in de tuin of in een pot op het terras. De struik heeft een compacte groeiwijze en kan tot 2 meter hoog worden. Het is een populaire plant vanwege zijn aantrekkelijke bladeren, geurige bloemen en eenvoudige verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.