Cistus 'Silver Pink'

Cistus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cistus 'Silver Pink' er en vinterhårdfør busk med sølvgrønt løv og lyserøde blomster med en gul kerne. Denne plante blomstrer om sommeren og tiltrækker bier og sommerfugle. 'Silver Pink' foretrækker en solrig placering og veldrænet jord. Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og er velegnet til tørre og middelhavsagtige haver. Blomsterne fra Cistus 'Silver Pink' spreder en let, sød duft og kan bruges i buketter og blomsterdekorationer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn. Bladene bliver på planten hele året. Det gør den til et smukt tilføjelse i haven, også om vinteren.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost. Det er en passende haveplante til vores klima.

  Ja, Cistus 'Silver Pink' er en let at vedligeholde plante. Denne haveplante kræver kun lidt pleje og trives godt i de fleste jordtyper og solforhold. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  For denne plante anbefales det at holde omkring 50-80 centimeter afstand mellem andre planter. Sørg for, at planten får tilstrækkelig luft og lys for at vokse optimalt. Tag også højde for plantens endelige størrelse, når du bestemmer plantespacingen.

  Cistus 'Silver Pink' trives bedst i fuld sol og kan ikke lide at være i skyggen. Det anbefales derfor at plante planten et solrigt sted for optimal vækst. Planten kan dog tåle lidt skygge, men den vil blomstre mindre frodigt.

  Have planter generelt brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af vejret og jordbunden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke mættet. Hold øje med planten og juster vandreguleringen efter behov.

  Ja, denne plante tiltrækker både sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster og søde nektar. Det er en værdifuld tilføjelse til enhver have for at tiltrække disse vigtige bestøvere.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier med dens nektarrige blomster. Derudover giver planten skjul til små dyr og insekter. At tilføje denne plante til en have bidrager derfor til en større variation af dyr i området.

  Planten blomstrer fra maj til juni, og blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der gerne står på et solrigt sted. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand for at undgå udtørring.

  Hvis du ønsker at spise blomsterne fra denne plante, skal du være forsigtig, da de er giftige at spise. Det anbefales derfor ikke at spise denne plante. Det er sikrere at lade denne plante vokse i haven og nyde synet af den.

  Ja, mange haveplanter har egenskaben at dæmpe lyd ved at absorbere lydsvibrationer. Det er muligt, at 'Silver Pink' også gør dette, men det er ikke specifikt kendt, om denne plante er lyddæmpende. Det anbefales at placere planten på steder, hvor der er støjgener, som ekstra beskyttelse.

 • For at holde planten kompakt og fremme blomstringen, anbefales det at let beskære efter blomstringen. Fjern visne grene og beskær eventuelt nogle længere udstikkende grene. Beskær ikke for hårdt, da dette kan beskadige planten.

  Cistus 'Silver Pink' foretrækker en tør til moderat fugtig jord. Giv planten vand ved roden og undgå at bladene bliver våde. Det bedste tidspunkt at give vand er om morgenen.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rådne rødder. Giv planten regelmæssigt vand, men lad jorden tørre en smule mellem vandingerne.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en neutral pH-værdi. Sørg for, at jorden har tilstrækkelige næringsstoffer og ikke er for våd for at undgå rodrot. Det anbefales at gøde jorden regelmæssigt og kontrollere for eventuelle mangler.

  Cistus 'Silver Pink' trives bedst på en solrig placering. Sørg for veldrænet jord og undgå vandstagnation for at holde denne plante sund. Denne haveplante trives godt i bede, stenbede og middelhavshaver.

  Haveplanter som disse har normalt brug for ekstra beskyttelse mod kulde og frost om vinteren. Du kan beskytte planten ved at lægge muld omkring rødderne og dække planten med en form for beskyttelse som fx fiberdug. Dette hjælper med at beskytte planten og overleve de kolde temperaturer.

  Planten skal regelmæssigt beskæres for at bevare formen og forhindre, at den bliver for stor. Sørg for en veldrænet jord og giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Tilsæt eventuelt organisk gødning om foråret, hvis det er nødvendigt.

  For haver af planter er det vigtigt at gøde med organisk gødning om foråret. Brug en gødning specielt til blomstrende planter for at stimulere vækst og blomstring. Sørg for, at jorden er veldrænet, så næringsstoffer kan optages ordentligt.

  Det er fordelagtigt at anvende et mulchlag omkring planten for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Brug helst organisk materiale såsom blade eller bark. Sørg for, at mulchlaget ikke placeres direkte mod stammen for at undgå skimmeldannelse.

  Den ideelle jord surhedsgrad for haveplanter er neutral til let sur med en pH-værdi mellem 6 og 7. De trives bedst i veldrænet jord og kan være følsomme over for for sur eller for kalkrig jord. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at undgå skadedyr på denne plante er det vigtigt at vedligeholde og regelmæssigt inspicere miljøet for insekter såsom spindemider eller bladlus. En naturlig løsning kan være at tiltrække visse rovdyr, der spiser skadedyr, som f.eks. mariehøns. Hvis der alligevel er en skadedyrsangreb, kan biologiske bekæmpelsesmidler anvendes.

 • Beskrivelse

  Cistus 'Silver Pink' er en vinterhårdfør busk med sølvgrønt løv og lyserøde blomster med en gul kerne. Denne plante blomstrer om sommeren og tiltrækker bier og sommerfugle. 'Silver Pink' foretrækker en solrig placering og veldrænet jord. Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og er velegnet til tørre og middelhavsagtige haver. Blomsterne fra Cistus 'Silver Pink' spreder en let, sød duft og kan bruges i buketter og blomsterdekorationer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.