Citrus x meyeri 'Meyer'

Citrus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Citrus x meyeri 'Meyer' is een kleine citrusboom met glanzende, groene bladeren en een compacte groeiwijze. Het is een populaire fruitboom vanwege zijn zoete, sappige vruchten die lijken op een kruising tussen een citroen en een mandarijn. De bloesems van de 'Meyer' verspreiden een heerlijke geur en trekken vaak bijen en vlinders aan. Deze plant gedijt goed in een zonnige, beschutte plek en heeft regelmatig water nodig. Met de juiste zorg kan de Citrus x meyeri 'Meyer' jarenlang vruchten produceren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Citrus x meyeri 'Meyer' is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt het een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij lagere temperaturen te beschermen tegen vorst. Zorg voor een beschutte plek en gebruik bijvoorbeeld vliesdoek of noppenfolie om de plant te beschermen.

  Citrus x meyeri 'Meyer' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor een zonnige plek en regelmatig water geven. Af en toe bemesten kan de groei en bloei bevorderen.

  Citrus x meyeri 'Meyer' heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een plek waar de plant genoeg ruimte heeft om uit te groeien en voldoende zonlicht kan ontvangen. Houd rekening met een minimale afstand van ongeveer 1,5 tot 2 meter rondom de plant voor optimale groei.

  De Citrus x meyeri 'Meyer' groeit het best in de volle zon, met minstens 6 uur direct zonlicht per dag. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en mogelijk zelfs minder vruchten produceren. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Citrus x meyeri 'Meyer' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven. Een goed drainage systeem en regelmatige controle van de grondvochtigheid zijn belangrijk voor de gezondheid van deze plant.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun zoete geur en nectar. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het aantrekken van bestuivers.

  Citrus planten zijn over het algemeen niet bijzonder goed voor biodiversiteit, aangezien ze geen inheemse soorten zijn en weinig nut hebben voor lokale dieren. Tuinplanten zoals Citrus x meyeri 'Meyer' bieden geen voedsel of schuilplaatsen voor inheemse fauna en hebben geen positieve invloed op de biodiversiteit in de omgeving. Planten die inheems zijn dragen doorgaans meer bij aan het bevorderen van de biodiversiteit in tuinen.

  Citrus x meyeri 'Meyer' bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloemen van deze plant kunnen bloeien van enkele weken tot enkele maanden.

  Ja, de plant Citrus x meyeri 'Meyer' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. De plant gedijt goed in een zonnige standplaats.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar, ze hebben een zoete en zure smaak en kunnen worden gebruikt in gerechten en dranken. Het is belangrijk om de vruchten pas te consumeren als ze volledig rijp zijn om de beste smaak te krijgen.

  Ja, deze plant heeft de potentie om geluid te dempen door de bladeren en takken. Echter, het effect is beperkt in vergelijking met echte geluidsdempende materialen zoals isolatie. Het plaatsen van meerdere planten kan helpen bij het verbeteren van de geluidsdempende eigenschappen.

 • Citrus x meyeri 'Meyer' kan het beste elk voorjaar worden gesnoeid om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit om licht en lucht door te laten. Het snoeien kan het beste worden gedaan na de bloei, voordat de vruchten beginnen te groeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens het groeiseizoen van lente tot herfst. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben, dus controleer de vochtigheid van de grond regelmatig.

  Zorg voor goed doorlatende potgrond voor een gezonde groei van deze plant. Kies een potgrond speciaal voor citrusplanten voor de beste resultaten. Voeg eventueel wat extra meststof toe voor een optimale groei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een bodem met voldoende organisch materiaal zal de groei en de bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen sterke wind en vorst. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen.

  Om Citrus x meyeri 'Meyer' te beschermen tegen vorst in de winter, kan het helpen om de plant naar een vorstvrije plek te verplaatsen, zoals een serre of kas. Het is ook mogelijk om de plant te bedekken met een speciale winterbeschermingsdoek. Zorg ervoor dat de plant tijdens koude periodes voldoende water krijgt om uitdroging te voorkomen.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en voorzie de plant van voeding in het groeiseizoen. Plaats de plant op een zonnige plek en bescherm deze tegen vorst tijdens de wintermaanden.

  Gebruik een speciale citrusmeststof in het voorjaar en zomer om de groei te bevorderen. Vermijd te veel stikstof, omdat dit de vruchtontwikkeling kan verminderen. Geef in de herfst en winter minder mest om de plant rust te geven.

  Mulchen rondom de basis van de plant met organisch materiaal, zoals compost of houtsnippers, helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Dit kan helpen bij het stimuleren van gezonde groei en het voorkomen van ziektes. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant komt.

  Citrusplanten gedijen het beste in goed doorlatende, lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 6.5. Zure bodems kunnen de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant beïnvloeden. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel.

  Door regelmatig de bladeren van de plant te controleren op tekenen van plagen, zoals bladluizen of spint, kun je snel ingrijpen en de plant beschermen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ook helpen bij de bestrijding van ongedierte in de tuin. Als er sprake is van een ernstige plaag, kan het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen een effectieve oplossing zijn.

 • Omschrijving

  De Citrus x meyeri 'Meyer' is een kleine citrusboom met glanzende, groene bladeren en een compacte groeiwijze. Het is een populaire fruitboom vanwege zijn zoete, sappige vruchten die lijken op een kruising tussen een citroen en een mandarijn. De bloesems van de 'Meyer' verspreiden een heerlijke geur en trekken vaak bijen en vlinders aan. Deze plant gedijt goed in een zonnige, beschutte plek en heeft regelmatig water nodig. Met de juiste zorg kan de Citrus x meyeri 'Meyer' jarenlang vruchten produceren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.