Clematis (Atragene Grp) 'Frances Rivis'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Frances Rivis' is een klimplant met prachtige lila-blauwe bloemen die in de lente bloeien. De bloemen hebben vier kelkbladen en een opvallend geelgroen hart. Deze Clematis kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter en gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. 'Frances Rivis' is een winterharde plant die goed groeit tegen een klimrek of muur en kan ook in potten worden gekweekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis 'Frances Rivis' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende klimplant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar terug te snoeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Clematis (Atragene Grp) 'Frances Rivis' kan dus goed tegen koude temperaturen.

  Ja, de Clematis (Atragene Grp) 'Frances Rivis' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg voor voldoende water en voeding en geef de plant regelmatig steun bij het klimmen. De bloemen kunnen jaarlijks worden gesnoeid om de plant gezond te houden.

  Clematis (Atragene Grp) 'Frances Rivis' heeft ongeveer 1 tot 2 vierkante meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij niet belemmerd wordt in zijn groei. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en voldoende luchtcirculatie heeft.

  Deze soort Clematis groeit het best in de volle zon of halfschaduw en bloeit rijkelijk in deze omstandigheden. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en zal de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor de beste groeiresultaten.

  De Clematis (Atragene Grp) 'Frances Rivis' heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regen die valt. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet doorweekt, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren op vochtigheid.

  Ja, Clematis (Atragene Grp) 'Frances Rivis' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit maakt de plant een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken.

  Ja, Clematis (Atragene Grp) 'Frances Rivis' trekt bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, die bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren en insecten. Het is dus goed voor de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni. De bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken. Clematis (Atragene Grp) 'Frances Rivis' is een tuinplant.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon, maar heeft ook wat schaduw nodig op het heetste moment van de dag. Zorg voor voldoende vochtige grond en bescherm de wortels tegen uitdroging. Plant de Clematis bij voorkeur op een plek waar de wortels koel blijven.

  Nee, Clematis (Atragene Grp) 'Frances Rivis' is niet eetbaar. Het is belangrijk om te weten welke planten eetbaar zijn en welke niet om gezondheidsrisico's te vermijden. Tuinplanten worden meestal gekweekt om te genieten van hun bloemen en blad, niet om te eten.

  Ja, de Clematis (Atragene Grp) 'Frances Rivis' kan geluidsdempend zijn dankzij de dichte begroeiing van de plant en de bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin. Het effect van geluidsdemping kan echter variëren afhankelijk van de locatie en de omvang van de beplanting.

 • Deze plant dient na de bloei licht gesnoeid te worden om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei zwakke groei terug naar een sterke knop. Let op dat je niet te veel snoeit, aangezien dit de bloei kan verminderen.

  De Clematis plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de plant in de ochtend water te geven, zodat de bladeren de kans krijgen om te drogen voordat de zon opkomt.

  De Clematis 'Frances Rivis' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Clematis (Atragene Grp) 'Frances Rivis' gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond die niet te nat is. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is aan te raden om Clematis (Atragene Grp) 'Frances Rivis' in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Het is ook belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en sneeuw door bijvoorbeeld een gaas of doek te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar vermijd stilstaand water rond de wortels om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant dient regelmatig bewaterd te worden, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het belangrijk om de plant te voorzien van een klimhulp zoals een hek of trellis. Tot slot kan de plant jaarlijks gesnoeid worden in het voorjaar om de vorm en bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om te bemesten met een algemene meststof in het voorjaar voordat de groei begint. Daarnaast kan er in de zomer nog een keer bemest worden om de plant te ondersteunen bij de bloei. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verspreid wordt rond de wortelzone van de plant.

  Mulchen is belangrijk voor de tuinplanten om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals bladeren, stro of boomschors. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm dik rond de plant, maar houd de stelen vrij.

  Clematis (Atragene Grp) 'Frances Rivis' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede bodemstructuur en voldoende voedingsstoffen zijn ook essentieel voor een gezonde groei van deze plant.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen en spint. Deze kunnen worden bestreden door de plant af te spoelen met water en natuurlijke bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Daarnaast is het aan te raden om de plant gezond en sterk te houden door regelmatig te bemesten en te snoeien.

 • Omschrijving

  Clematis 'Frances Rivis' is een klimplant met prachtige lila-blauwe bloemen die in de lente bloeien. De bloemen hebben vier kelkbladen en een opvallend geelgroen hart. Deze Clematis kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter en gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. 'Frances Rivis' is een winterharde plant die goed groeit tegen een klimrek of muur en kan ook in potten worden gekweekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.