Clematis (Atragene Grp) 'Ruby'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Clematis (Atragene Grp) 'Ruby' is een klimplant met prachtige dieprode bloemen. De bloemen hebben een diameter van ongeveer 5 cm en bloeien in de lente en zomer. Deze Clematis groeit het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond en heeft ondersteuning nodig om te klimmen. Het is een decoratieve plant die een pergola, schutting of muur kan bedekken met zijn weelderige bloemen. 'Ruby' trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Clematis (Atragene Grp) 'Ruby' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is daarom aan te raden om deze plant in het voorjaar te snoeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. De plant kan prima overwinteren in de tuin.

  Clematis (Atragene Grp) 'Ruby' is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Zolang de grond goed gedraineerd is en de plant voldoende zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is wel belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Clematis heeft ruimte nodig om te groeien en zich uit te kunnen strekken. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten en obstakels. Planten kunnen zich uitbreiden tot enkele vierkante meters, afhankelijk van de soort.

  Clematis (Atragene Grp) 'Ruby' groeit goed in de schaduwrijke gebieden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. In de schaduw kan de plant ook wat minder bloemen produceren, maar zal nog steeds goed gedijen.

  De Clematis plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen wordt aangeraden om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, Clematis planten zijn vlinder- en bijenlokkend vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze planten zijn populair bij bestuivende insecten vanwege hun aantrekkelijke geur en kleurrijke bloemen. Zorg ervoor dat je de plant in de tuin plaatst om bijen en vlinders aan te trekken.

  Clematis (Atragene Grp) 'Ruby' trekt vlinders en bijen aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt ook schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren. Het is een mooie toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft tijdens warme periodes. Een goede drainage is ook belangrijk voor deze plant.

  Nee, Clematis planten zijn niet eetbaar en kunnen schadelijk zijn bij consumptie. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen eetbare planten en decoratieve planten in de tuin. Het wordt afgeraden om Clematis (Atragene Grp) 'Ruby' te eten.

  Clematis (Atragene Grp) 'Ruby' heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Om gezond te blijven en goed te bloeien, is het belangrijk om Clematis (Atragene Grp) 'Ruby' jaarlijks te snoeien. Dit kun je het beste doen in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Knip de takken tot ongeveer 30 cm boven de grond af en verwijder dode of beschadigde takken.

  De Clematis (Atragene Grp) 'Ruby' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om rotting te voorkomen.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten om de beste groeiomstandigheden te bieden.

  De Clematis (Atragene Grp) 'Ruby' groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met voldoende vocht, maar vermijd wateroverlast. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Clematis (Atragene Grp) 'Ruby' gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed gedraineerde grond en bescherm de plant tegen harde wind. Een klimrek of pergola biedt de ideale ondersteuning voor deze klimplant.

  Om de plant te beschermen in de winter kan je een laag mulch aanbrengen rond de basis. Het is ook aan te raden om de plant af te dekken met een luchtige doek of fleece bij strenge vorst. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig blijft gedurende de winterperiode.

  De Clematis (Atragene Grp) 'Ruby' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren en verwijder dode of beschadigde takken. Zorg voor ondersteuning zoals een klimrek of pergola om de plant te laten groeien.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof die rijk is aan fosfor en kalium om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer voor optimale groei en bloei.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te mulchen met een laag organisch materiaal, zoals compost of bladeren. Dit zal helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant komt.

  Clematis (Atragene Grp) 'Ruby' gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te doen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet. Ook regelmatig controleren op plagen zoals luizen, spint of bladluizen kan helpen om problemen tijdig aan te pakken. Voor preventieve maatregelen kunt u de plant gezond houden door de juiste standplaats, voldoende water en voeding te geven.

 • Omschrijving

  'Clematis (Atragene Grp) 'Ruby' is een klimplant met prachtige dieprode bloemen. De bloemen hebben een diameter van ongeveer 5 cm en bloeien in de lente en zomer. Deze Clematis groeit het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond en heeft ondersteuning nodig om te klimmen. Het is een decoratieve plant die een pergola, schutting of muur kan bedekken met zijn weelderige bloemen. 'Ruby' trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.