Clematis florida var. sieboldiana

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis florida var. sieboldiana is een prachtige klimplant met weelderige, witte bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De bloemen hebben een delicate geur en vormen een opvallende toevoeging aan elke tuin. Deze Clematis soort gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke locatie met goed doorlatende grond. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Regelmatig snoeien helpt bij het bevorderen van een gezonde groei en overvloedige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Clematis florida var. sieboldiana is een bladverliezende plant en geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en ontwikkelt in het voorjaar weer nieuwe bladeren. Het is dus geen plant die het hele jaar door groen blijft.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. In de lente zal de plant weer goed uitlopen.

  Ja, Clematis florida var. sieboldiana is makkelijk in onderhoud en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien en voldoende zonlicht zijn belangrijk voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft ongeveer 2 tot 3 vierkante meter ruimte nodig om volledig te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en genoeg ruimte heeft om zich uit te strekken. Houd er rekening mee dat de plant kan groeien tot een hoogte van 2 tot 3 meter.

  Clematis florida var. sieboldiana groeit het best in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook goed gedijen in de schaduw. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is en dat de plant beschermd is tegen felle middagzon. Clematis florida var. sieboldiana bloeit het beste op een zonnige standplaats.

  De Clematis florida var. sieboldiana heeft gemiddeld twee tot drie keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes.

  Ja, Clematis florida var. sieboldiana is een vlinder- en bijenlokkende plant vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Hierdoor zullen vlinders en bijen worden aangetrokken tot de plant en zal deze helpen bij de bestuiving in de tuin. Clematis florida var. sieboldiana is dus een geschikte keuze voor tuinliefhebbers die willen bijdragen aan het aantrekken van deze nuttige bestuivers.

  Ja, Clematis florida var. sieboldiana is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen, vlinders en andere insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast zorgt het voor meer variatie in de tuin en biedt het een schuilplaats voor kleine dieren. Het kan helpen om de populatie van nuttige insecten te vergroten en zo het ecosysteem in balans te houden.

  Deze plant bloeit in de maanden juni, juli en augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer vier tot zes weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft. Zorg voor voldoende voeding en bescherming tegen vorst.

  Nee, de plant Clematis florida var. sieboldiana is niet eetbaar. Het consumeren van de plant kan leiden tot misselijkheid en andere gezondheidsproblemen. Het wordt aanbevolen om de plant niet in te nemen.

  Ja, de plant Clematis florida var. sieboldiana is geluidsdempend vanwege zijn bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen en kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Planten met grote bladeren en dichte groeiwijze zoals deze kunnen een goede geluidsdempende werking hebben.

 • Deze plant dient gesnoeid te worden na de bloei, om de gezondheid en vorm te behouden. Verwijder dode en zwakke takken en knip de resterende takken terug tot ongeveer 30 cm boven de grond. Doe dit in het najaar of vroege voorjaar.

  De Clematis florida var. sieboldiana heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven.

  Potgrond moet goed doorlatend zijn en rijk zijn aan voedingsstoffen voor de beste groei van deze tuinplant. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Zorg voor een zonnige standplaats voor optimale bloei.

  Clematis florida var. sieboldiana heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vochtige grond. De bodem moet rijk zijn aan voedingsstoffen en een neutrale pH-waarde hebben. Zorg ervoor dat de grond voldoende luchtig is en vermijd wateroverlast.

  De Clematis florida var. sieboldiana gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende ruimte en ondersteuning, zoals een klimrek of pergola, om de plant goed te laten groeien en bloeien. Deze plant is ideaal voor in de tuin als toevoeging aan een verticale structuur of als bodembedekker.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door middel van mulch of een deken. Zorg ervoor dat de wortels goed beschermd zijn tegen extreme kou. In het voorjaar kan de bescherming worden verwijderd zodra het weer warmer wordt.

  Zorg voor een stevige klimconstructie of klimrek waar de plant zich aan kan hechten. Snoei de plant jaarlijks na de bloei om de groei te stimuleren en lucht en licht toe te laten. Geef de plant regelmatig water en voeding voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen te geven, zoals compost of mestkorrels. Deze zorgen voor een goede voedingsbodem en stimuleren de groei en bloei. Het is raadzaam om de plant ook in de zomermaanden regelmatig bij te mesten om de gezondheid te bevorderen.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te mulchen. Mulch zal helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost.

  De Tuinplanten groeien het beste in een bodem met een neutral tot licht zure pH (6.0-7.0). Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met toevoegingen zoals kalk of zwavel. Een te zure bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u regelmatig controleren op bladluizen, spintmijten en slakken. Het is ook mogelijk om natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes in de tuin te introduceren. Als de plaag ernstig is, kunt u overwegen om een milieuvriendelijke insecticide te gebruiken.

 • Omschrijving

  De Clematis florida var. sieboldiana is een prachtige klimplant met weelderige, witte bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De bloemen hebben een delicate geur en vormen een opvallende toevoeging aan elke tuin. Deze Clematis soort gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke locatie met goed doorlatende grond. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Regelmatig snoeien helpt bij het bevorderen van een gezonde groei en overvloedige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.