Clematis macropetala

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis macropetala er en klatrende plante med smukke, lange blomsterblade, der ligner lidt lilla klokker. Denne plante kan blive op til 3 meter høj og har en stærk vækst. Clematis macropetala blomster er let duftende og vises om foråret til tidlig sommer. Bladene på denne plante er dybt indskårne og har en frisk grøn farve. Clematis macropetala trives bedst i frugtbar, veldrænet jord og har brug for en solrig til halvskygget placering.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Den mister sit løv om vinteren. Det er en løvfældende plante.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Dette betyder, at den kan tåle let til moderat frost. Det anbefales dog at beskytte planten mod streng frost om vinteren.

  Ja, Clematis macropetala er generelt let at pleje. Sørg for tilstrækkeligt sollys, vand regelmæssigt og beskær efter blomstring for at holde planten sund. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der kræver minimal pleje.

  Clematis macropetala har brug for plads til at vokse og brede sig. Sørg for, at miljøet giver tilstrækkelig plads til planten at udvikle sig og klatre. Det anbefales at støtte planten med en klatrestativ, såsom et hegn eller en pergola.

  Ja, Clematis macropetala trives godt i skyggen. Denne plante trives godt i let skygge eller delvist skygge og kan endda tolerere noget direkte sollys. Sørg dog for, at jorden er godt drænet for at fremme væksten.

  Clematis macropetala har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Det anbefales at vande planten 1-2 gange om ugen, afhængigt af jordens fugtighed. Overvanding bør undgås for at forhindre rådne rødder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, den producerer. Det er en populær insektvenlig plante på grund af dens blomster. Det er en smuk tilføjelse til en have for at tiltrække flere sommerfugle og bier.

  Ja, Clematis macropetala er en attraktiv plante for bier og andre bestøvere på grund af nektar og pollen, som den tilbyder. Derudover kan den også fungere som husly for små dyr i haven, hvilket kan fremme biodiversiteten. Endelig kan den støtte væksten af andre planter i haven ved at vokse vertikalt og dermed skabe mere plads og sollys.

  Denne plante blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringsperioden varer normalt 4 til 6 uger. Blomsterne på denne plante har en smuk og iøjnefaldende form.

  Clematis macropetala trives godt med fuld sol. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, især i varmt vejr. Planten har brug for lidt beskyttelse mod hård vind.

  Nej, planten Clematis macropetala er ikke spiselige og kan være skadelige for helbredet, hvis de indtages. Det frarådes derfor at spise dele af denne plante. Det er bedre kun at bruge planten som en dekorativ haveplante.

  Nej, Clematis macropetala har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er primært en klatreplante, der værdsættes for dens blomsterpragt og karakteristiske vækst i haven.

 • I marts beskæres ned til cirka 30 cm over jorden. Fjern svage og døde grene. Giv tilstrækkeligt med næring og vand efter beskæringen.

  Sørg altid for, at jorden er let fugtig, især i tørre perioder. Vand ved roden og undgå at få bladene våde for at forhindre skimmelsygdomme. Giv regelmæssigt vand, men undgå at gøre jorden for våd.

  For denne plante er det vigtigt at bruge pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer og god dræning. Det anbefales at gøde regelmæssigt og holde jorden fugtig. Pottemuld specielt designet til haveplanter er egnet til denne plante.

  Planten foretrækker god drænet og fugtig jord. Sørg for, at jorden er frugtbar og rig på organisk materiale for optimal vækst. Undgå tung lerjord og sørg for en neutral til let sur pH-værdi.

  Denne plante trives bedst på et solrigt eller let skyggefuldt sted med veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse, og støt grenene om nødvendigt. Undgå for våd eller for tør jord.

  For vinterbeskyttelse af denne plante anbefales det at dække plantens base med et lag muld eller blade. Derudover er det vigtigt ikke at beskære planten indtil foråret, så stilkene kan beskytte mod kulden. I strenge vintre kan det også være nyttigt at anvende en beskyttende lag af væv eller jute.

  Beskær planten årligt efter blomstring for at bevare form og sundhed. Sørg for god støtte såsom en klatrestativ eller væg. Giv regelmæssigt vand, især i varme perioder.

  Have planter som Clematis macropetala brug for regelmæssig gødning, især under vækstsæsonen. Brug en gødning specielt til blomstrende planter for at stimulere vækst og blomstring. Sørg for, at gødningen indeholder tilstrækkelige næringsstoffer, og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering.

  Det anbefales at mulche Clematis macropetala med organisk materiale som kompost eller barkflis for at holde jorden fugtig og næringsrig. Mulch kan også hjælpe med at undertrykke ukrudt og beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer. Mulching påføres normalt om foråret og fornyes om efteråret.

  Clematis macropetala foretrækker en neutral til let sur jord. Det er vigtigt at sikre god dræning for at undgå rodfræbrud. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 er ideel for denne plante.

  For at bekæmpe skadedyr som bladlus og spindemider kan der regelmæssigt bruges naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum. Det er vigtigt at inspicere planten regelmæssigt for tegn på skadedyr og om nødvendigt handle med det samme. Brugen af kemiske bekæmpelsesmidler frarådes, da de kan være skadelige for både planten og miljøet.

 • Beskrivelse

  Clematis macropetala er en klatrende plante med smukke, lange blomsterblade, der ligner lidt lilla klokker. Denne plante kan blive op til 3 meter høj og har en stærk vækst. Clematis macropetala blomster er let duftende og vises om foråret til tidlig sommer. Bladene på denne plante er dybt indskårne og har en frisk grøn farve. Clematis macropetala trives bedst i frugtbar, veldrænet jord og har brug for en solrig til halvskygget placering.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.