Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' is een klimplant met prachtige blauwe bloemen. Deze plant bloeit in de lente en de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het blad van de 'Blue Bird' is groen en geveerd, wat zorgt voor een mooie achtergrond voor de bloemen. Deze Clematis heeft een klimmende groeiwijze en kan goed getraind worden langs een hekwerk of pergola. Met zijn opvallende blauwe bloemen voegt de 'Blue Bird' een vleugje kleur toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' is geen groenblijvende plant. Het blad zal tijdens de herfst en winterperiode afvallen. Het is een vaste plant die jaarlijks opnieuw zal uitlopen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' heeft bescherming nodig in de winter.

  De Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en gedijt goed in de tuin. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en ondersteuning voor de klimmende groei. Snoei de plant in het voorjaar om de bloei te bevorderen.

  Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' heeft ongeveer 2m2 ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Houd er rekening mee dat de plant kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 2 meter.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en zal de plant minder bloemen produceren. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Clematis heeft in de groeiperiode regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Controleer altijd eerst de grond voordat je water geeft, zodat de wortels niet te nat worden. In de winter heeft de plant minder water nodig.

  Ja, Clematis bloemen hebben nectar die vlinders en bijen aantrekt. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. De plant biedt ook beschutting aan kleine dieren en vogels. Het is een waardevolle toevoeging voor een divers ecosysteem.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  De Clematis uit de Atragene Grp prefereren doorgaans een standplaats in de halfschaduw. In direct zonlicht kan de plant verbranden en uitdrogen. Het is dus aan te raden om de plant te beschermen tegen de volle zon.

  Nee, de Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten te consumeren die niet specifiek als eetbaar zijn geteeld, om gezondheidsrisico's te voorkomen. Let altijd op bij het plukken en eten van planten uit de tuin.

  Clematis planten hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Deze planten zijn voornamelijk bedoeld voor decoratie en hebben geen invloed op geluidsoverlast in de omgeving.

 • De Clematis uit de Atragene Groep dient gesnoeid te worden na de bloei in de zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de overige takken terug tot ongeveer 30 cm vanaf de grond. Snoei voorzichtig om de nieuwe groei niet te beschadigen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is beter om de plant diep water te geven dan oppervlakkig.

  De Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en regelmatig wordt bemest voor een gezonde groei en bloei. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Clematis planten gedijen het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en kies voor een locatie met lichte schaduw.

  De Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind. De grond moet goed doorlatend en vochtig zijn.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of bladeren rond de wortels te leggen. Bescherm de plant ook tegen harde wind door een beschermende barrière te plaatsen. Het kan ook helpen om de plant in een pot te verplaatsen naar een beschutte plek.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Knip dode bloemen en takken regelmatig af voor een gezonde groei. Gebruik een klimrek of muur voor ondersteuning en begeleiding van de groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nog een keer halverwege het groeiseizoen. Volg altijd de doseringsinstructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid voeding.

  Het is aan te raden om Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' te mulchen om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te beperken. Mulch kan worden aangebracht rond de basis van de plant, maar vermijd direct contact met de stengels om verstikking te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of bladeren.

  Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' gedijt het beste in neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6.5 en 7.0. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost of turf toe om de pH-waarde aan te passen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte, zoals bladluizen of spint. Gebruik indien nodig natuurlijke bestrijdingsmiddelen of insecticidewasmiddel om ze te verwijderen. Zorg voor een goede luchtcirculatie om de kans op ongedierte te verkleinen.

 • Omschrijving

  De Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' is een klimplant met prachtige blauwe bloemen. Deze plant bloeit in de lente en de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het blad van de 'Blue Bird' is groen en geveerd, wat zorgt voor een mooie achtergrond voor de bloemen. Deze Clematis heeft een klimmende groeiwijze en kan goed getraind worden langs een hekwerk of pergola. Met zijn opvallende blauwe bloemen voegt de 'Blue Bird' een vleugje kleur toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.