Clematis (Atragene Grp) 'Markham's Pink'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Markham's Pink' is een klimmende plant met prachtige roze bloemen die bloeien in het voorjaar en begin van de zomer. De bloemen hebben een opvallende vorm en kunnen tot 10 cm in diameter worden. De plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Clematis 'Markham's Pink' is een sierlijke toevoeging aan elke tuin of balkon en trekt vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig gesnoeid moet worden om een gezonde groei te bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Clematis (Atragene Grp) 'Markham's Pink' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die zijn bladeren verliest in de herfst. Het is een tuinplant die in het voorjaar en de zomer bloeit.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Clematis (Atragene Grp) 'Markham's Pink' behoort tot de groep van tuinplanten.

  Clematis (Atragene Grp) 'Markham's Pink' is gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Deze plant gedijt goed in de tuin en heeft regelmatig water en bemesting nodig voor optimale groei en bloei. Zorg voor voldoende zonlicht en ondersteuning voor de klimmende stelen.

  Voor de Clematis (Atragene Grp) 'Markham's Pink' is het belangrijk om voldoende ruimte te hebben om te groeien. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 30-45 centimeter en zorg ervoor dat de plant voldoende verticale steun heeft om te klimmen. Houd ook rekening met de groeiruimte aan de bovenkant, aangezien de plant hoog kan worden.

  De Clematis (Atragene Grp) 'Markham's Pink' groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk om de plant te voorzien van voldoende vocht en voedingsstoffen voor een gezonde groei. De plant kan echter ook bloeien in gedeeltelijke schaduw.

  Tuinplanten zoals Clematis (Atragene Grp) 'Markham's Pink' hebben over het algemeen behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water. Over het algemeen is eens per week water geven voldoende, maar dit kan afhangen van de specifieke omstandigheden en behoeften van de plant.

  Ja, de Clematis (Atragene Grp) 'Markham's Pink' is vlinder- en bijenlokkend. Deze plant trekt deze bestuivers aan vanwege de nectar en de aantrekkelijke bloemen. Dit maakt het een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken.

  Ja, Clematis planten zijn goed voor de biodiversiteit omdat ze vlinders, bijen en andere bestuivers aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Daarnaast bieden ze beschutting en voedsel voor verschillende dieren in de tuin. Planten zoals deze dragen bij aan een gezonde en gevarieerde tuinomgeving.

  De Clematis (Atragene Grp) 'Markham's Pink' bloeit in de maanden mei tot juni en de bloei kan zo'n 4 tot 6 weken duren. Het is een tuinplant die prachtige roze bloemen produceert tijdens de bloeiperiode.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon, maar het is ook belangrijk om te zorgen voor voldoende vochtige grond en bescherming tegen harde wind. Over het algemeen gedijt deze plant goed in de volle zon.

  Nee, de plant Clematis (Atragene Grp) 'Markham's Pink' is niet eetbaar. Het is aanbevolen om geen delen van deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor mens en dier. Het wordt daarom aangeraden om de plant niet in uw voeding te verwerken.

  Clematis planten hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Ze worden voornamelijk gekweekt vanwege hun decoratieve waarde in de tuin en hun klimmende eigenschappen. Het zijn geen planten die geluid absorberen of dempen.

 • De Clematis (Atragene Grp) 'Markham's Pink' dient elk jaar gesnoeid te worden, bij voorkeur na de bloei in de zomer. Snoei dode of beschadigde takken weg en knip de resterende scheuten terug tot ongeveer 30 cm boven de grond. Verwijder ook oude en zwakke takken om de plant gezond en goed gevormd te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant om de grond licht vochtig te houden. Vermijd dat de wortels te nat worden, want dit kan leiden tot wortelrot. Geef bij warm weer extra water.

  De Clematis (Atragene Grp) 'Markham's Pink' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel een voedzame potgrond speciaal voor bloeiende planten.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplant dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn. Daarnaast geeft de plant de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem. Zorg voor voldoende vocht in de grond, maar vermijd stilstaand water.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Zorg voor voldoende ruimte om de plant te laten groeien en ondersteun hem indien nodig.

  In de winter is het belangrijk om de basis van de plant te bedekken met mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind en extreme kou. Overweeg om een beschermende laag van stro of jute over de plant te leggen om deze te beschermen tegen vorstschade.

  Regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen. Gebruik organische meststof voor een gezonde groei en bloei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te bemesten in het voorjaar en de zomer met een algemene meststof. Gebruik een organische meststof voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het de wortels beschermt tegen extreme temperaturen en vochtverlies. Het helpt ook om onkruidgroei te verminderen en de grond vochtig te houden. Gebruik organisch materiaal zoals stro, boomschors of compost voor een effectieve mulchlaag.

  Deze plant groeit het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan helpen om de zuurgraad van de bodem te verbeteren.

  Je kunt diverse methoden gebruiken om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, zoals het regelmatig controleren op insecten en het handmatig verwijderen van plagen. Daarnaast kun je ook natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken, zoals lieveheersbeestjes of vogels. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en eventuele problemen snel aan te pakken om zo de gezondheid van de plant te behouden.

 • Omschrijving

  Clematis 'Markham's Pink' is een klimmende plant met prachtige roze bloemen die bloeien in het voorjaar en begin van de zomer. De bloemen hebben een opvallende vorm en kunnen tot 10 cm in diameter worden. De plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Clematis 'Markham's Pink' is een sierlijke toevoeging aan elke tuin of balkon en trekt vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig gesnoeid moet worden om een gezonde groei te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.