Clematis (Atragene Grp) 'Rosy O'Grady'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Rosy O'Grady' er en smuk klatreplante med iøjnefaldende lyserøde blomster. Blomsterne har et romantisk udseende og blomstrer i sommermånederne. Denne clematis sort tilhører Atragene Group og trives bedst i frugtbar, veldrænet jord og en solrig til halvskyggefuld placering. 'Rosy O'Grady' kan bruges til at dække en væg eller pergola og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne clematis sort kræver lidt vedligeholdelse, såsom regelmæssig beskæring og støtte til de klatrende grene.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Clematis 'Rosy O'Grady' er ikke stedsegrøn, det er en løvfældende plante. Den mister sine blade om vinteren og blomstrer igen om foråret. Denne plante er kendt for sine smukke blomster, der vises i forskellige farver.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod frost om vinteren. Det anbefales at beskytte planten med for eksempel fiberdug eller blade.

  Ja, Clematis (Atragene Grp) 'Rosy O'Grady' er generelt lette at vedligeholde. De har brug for tilstrækkeligt sollys, regelmæssig vanding og god støtte for at trives i haven. Beskæring efter blomstringen sikrer flere blomster i den følgende sæson.

  Clematis (Atragene grp) 'Rosy O'Grady' har brug for ca. 1 til 1,5 meters plads for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads, så planten kan udvikle sig godt og modtage tilstrækkeligt med sollys. Sørg også for tilstrækkelig støtte, f.eks. et klatrestativ eller en pergola, som planten kan binde sig op ad.

  Clematis fra Atragene Group trives bedst på et sted med mindst et par timers sollys om dagen. I skyggen kan de muligvis producere færre blomster og have brug for længere tid til at vokse. Derfor anbefales det at plante disse planter på et solrigt sted for optimal vækst.

  Clematis har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at vande planten dybt en gang om ugen. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodødem.

  Ja, Clematis (Atragene Gruppe) 'Rosy O'Grady' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster, den producerer. Denne egenskab gør planten tiltrækkende for bestøvere i haven.

  Ja, havplanter som klatreplanter bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække insekter og fugle. Clematis kan også give læ til små dyr og bidrage til mangfoldigheden af plantearter i haven. Det er vigtigt at have en varieret have for at støtte biodiversiteten.

  Klematis (Atragene Grp) 'Rosy O'Grady' blomstrer fra maj til juni, og blomstringsperioden varer i flere uger. Denne plante er kendt for de smukke blomster, der vises i løbet af denne tid.

  Clematis (Atragene Grp) 'Rosy O'Grady' trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med vand, især på varme sommerdage. Sørg for en god dræning.

  Nej, Clematis (Atragene Grp) 'Rosy O'Grady' er ikke spiselig. Det er vigtigt ikke at indtage dele af planten, da det kan være giftigt. Det anbefales at holde planten væk fra børn og kæledyr.

  Ja, Klematisplanter har en tæt bladek, der kan delvist dæmpe lyden. Effekten vil dog være begrænset sammenlignet med rigtige lyddæmpende materialer. At plante Klematis kan dog bidrage til et grønnere miljø, der kan være beroligende.

 • Beskær Clematis (Atragene Grp) 'Rosy O'Grady' lige efter blomstringen for at fremme form og vækst. Fjern døde eller syge grene og beskær de resterende grene til cirka 30 cm over jorden. Dette hjælper planten med at forblive sund og stærk.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rådne rødder. Undgå dog at overvande for at forhindre, at rødderne kvæles.

  Brug en veldrænende pottemuld, der er rig på organisk materiale, for optimal vækst og blomstring. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd for at undgå rådne rødder. Giv regelmæssigt gødning specielt til haveplanter for at holde Clematis sund.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, fugtig jord med en neutral pH-værdi. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale for optimal vækst og blomstring. Undgå alt for våd eller alt for tør jord, da det kan skade planten.

  Clematis (Atragene Grp) 'Rosy O'Grady' trives bedst på et solrigt sted med veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at klatre og vokse. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte denne plante mod frost. Dette kan gøres ved at dække planten med f.eks. halm eller et tykt lag blade. Sørg også for, at planten ikke bliver for våd om vinteren, da det kan føre til råd.

  Sørg for et solrigt til halvskyggefuldt sted i fugtig, veldrænet jord. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Beskær om foråret for at holde planten sund og velvoksende.

  Have en plante som Clematis har gavn af regelmæssig gødning om foråret og sommermånederne. Brug en gødning med en høj fosforindhold for en god blomstring. Undgå overgødning for at forhindre skade på rødderne.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten. Dette hjælper med at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt. Brug f.eks. kompost, barkflis eller træflis til dette formål.

  Clematisplanter trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. En pH-værdi på 6 til 7 er ideel for disse planter. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt for at opretholde plantens sundhed.

  Ved bekæmpelse af skadedyr på haveplanter kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender som mariehøns. Det er også vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for tegn på skadedyr for at kunne gribe hurtigt ind. Undgå brug af kemiske bekæmpelsesmidler, da de kan være skadelige for miljøet og andre nyttige organismer.

 • Beskrivelse

  Clematis 'Rosy O'Grady' er en smuk klatreplante med iøjnefaldende lyserøde blomster. Blomsterne har et romantisk udseende og blomstrer i sommermånederne. Denne clematis sort tilhører Atragene Group og trives bedst i frugtbar, veldrænet jord og en solrig til halvskyggefuld placering. 'Rosy O'Grady' kan bruges til at dække en væg eller pergola og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne clematis sort kræver lidt vedligeholdelse, såsom regelmæssig beskæring og støtte til de klatrende grene.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.