Clematis (Tangutica Grp) 'Orange Peel'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis 'Orange Peel' is een prachtige klimplant met opvallende oranje bloemen. Het is een krachtige en snelgroeiende plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. De bloemen hebben een aangename geur en bloeien van de zomer tot de herfst. Deze Clematis soort is winterhard en vraagt weinig onderhoud. 'Orange Peel' is ideaal om muren, schuttingen en pergola's mee te laten begroeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis (Tangutica Grp) 'Orange Peel' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een klimplant die in het voorjaar nieuwe bladeren zal krijgen.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij temperaturen onder dit punt. In de winterperiode is het belangrijk om de plant goed te isoleren.

  Clematis (Tangutica Grp) 'Orange Peel' is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Regelmatig water geven en snoeien in het voorjaar is voldoende voor een gezonde groei. Zorg voor ondersteuning zoals een klimrek of gaas.

  De Clematis Tangutica Grp 'Orange Peel' heeft ruimte nodig om te groeien en zich uit te spreiden. Het is aan te raden om minstens 30 tot 50 centimeter ruimte rondom de plant vrij te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om optimaal te kunnen groeien.

  De Clematis Tangutica Grp 'Orange Peel' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te gedijen en bloemen te produceren. Een te schaduwrijke plek kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme dagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, Clematis (Tangutica Grp) 'Orange Peel' is vlinder- en bijenlokkend door zijn felgekleurde bloemen en zoete nectar. Het is een mooie aanvulling op elke tuin die deze bestuivers aantrekt.

  Clematis (Tangutica Grp) 'Orange Peel' trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan en draagt daardoor bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten, wat de natuurlijke balans in de tuin bevordert. Het is een mooie toevoeging aan een biodiverse tuin en ondersteunt het ecosysteem.

  De Clematis (Tangutica Grp) 'Orange Peel' bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, Clematis planten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de wortels koel te houden door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen. Zorg voor voldoende water en voeding om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Clematis 'Orange Peel' mag niet gegeten worden. Het is geen eetbare plant en kan schadelijk zijn bij consumptie. Het wordt aanbevolen om de plant niet aan te raken of te proeven.

  Ja, Clematis planten kunnen geluidsdempend werken vanwege hun dichte bladeren en luchtdoorlatendheid. Het maakt de plant een goede keuze om geluidsoverlast te verminderen in uw tuin.

 • Snoei de plant in het voorjaar, direct na de bloei. Knip de stengels tot ongeveer 30 centimeter boven de grond af. Verwijder ook dode of beschadigde takken.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels in stilstaand water staan.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te nat. Het gebruik van bemeste potgrond kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De bodem dient goed doorlatend en voedselrijk te zijn. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Een pH-waarde van neutraal tot licht zuur wordt aanbevolen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook goed groeien in halfschaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind en geef de plant voldoende ruimte om te klimmen. De grond moet goed doorlatend en vochtig zijn.

  Deze plant heeft bescherming nodig tijdens de wintermaanden om vorstschade te voorkomen. Bedek de basis van de plant met mulch of stro en wikkel eventuele gevoelige stelen in met vliesdoek. Plaats de plant op een beschutte locatie om hem te beschermen tegen koude wind.

  De plant moet regelmatig worden gesnoeid om een gezonde groei te bevorderen. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor optimale bloei.

  De Clematis (Tangutica Grp) 'Orange Peel' heeft voorkeur voor een voedzame bodem en regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een organische meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Overbemesting kan leiden tot meer bladgroei dan bloemen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of stro. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar houd een paar centimeter afstand van de stam om schimmelvorming te voorkomen.

  Clematis (Tangutica Grp) 'Orange Peel' heeft graag een neutrale tot lichtzure bodem. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en dat de plant voldoende vocht krijgt. Het toevoegen van compost of organische mest kan de zuurgraad van de bodem verbeteren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen natuurlijke methoden worden toegepast, zoals het gebruik van roofinsecten of het regelmatig controleren en verwijderen van plagen. Daarnaast kan het ook helpen om de plant regelmatig te inspecteren op tekenen van ongedierte en deze indien nodig te behandelen met milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en de gezondheid van de plant goed in de gaten te houden.

 • Omschrijving

  De Clematis 'Orange Peel' is een prachtige klimplant met opvallende oranje bloemen. Het is een krachtige en snelgroeiende plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. De bloemen hebben een aangename geur en bloeien van de zomer tot de herfst. Deze Clematis soort is winterhard en vraagt weinig onderhoud. 'Orange Peel' is ideaal om muren, schuttingen en pergola's mee te laten begroeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.