Clematis (Viticella Grp) 'Minuet'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Minuet' is een prachtige klimplant met opvallende, dubbele bloemen. De bloemen zijn lichtroze van kleur en hebben een donkerroze streep die door het midden loopt. 'Minuet' bloeit rijkelijk van juni tot september en trekt vlinders en bijen aan. Deze Clematis is geschikt voor het laten groeien tegen een pergola, muur of schutting. De plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis Viticella 'Minuet' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de herfst. Het is een klimplant die bloeit in de zomer en vroege herfst. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Overwinteren op een beschutte plek kan helpen om de plant te beschermen.

  Ja, Clematis planten zijn over het algemeen makkelijk te verzorgen, ze hebben vochtige, goed doorlatende grond nodig en moeten regelmatig worden bemest. Het is belangrijk om te onthouden dat Clematis een klimplant is en dus voldoende ondersteuning nodig heeft om te groeien.

  Clematis (Viticella Grp) 'Minuet' heeft ongeveer 1-2 meter ruimte nodig om te groeien. Zorg voor voldoende klimondersteuning en plant de Clematis in vruchtbare, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien voor een gezonde groei.

  Clematis (Viticella Grp) 'Minuet' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en zal het minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Clematis 'Minuet' heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is aanbevolen om de plant 1-2 keer per week water te geven, zodat de grond vochtig blijft. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt, maar overdrijf niet met water geven om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de geur van de bloemen. Hierdoor draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die graag insecten in hun tuin willen verwelkomen.

  Ja, Clematis draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van Clematis aan de tuin kan helpen om de variëteit aan planten en dieren te vergroten.

  Clematis 'Minuet' bloeit in de maanden juni tot september en de bloeiperiode kan tot wel vier weken duren.

  Ja, Clematis planten kunnen goed tegen de volle zon en gedijen het beste in een zonnige locatie. Zorg er echter voor dat de voet van de plant in de schaduw staat om uitdroging te voorkomen. Clematis planten verlangen ongeveer 6 uur zonlicht per dag.

  Nee, de Clematis (Viticella Grp) 'Minuet' is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn prachtige bloemen en klimmende eigenschappen. Het is belangrijk om geen delen van deze plant te eten, aangezien ze mogelijk giftig kunnen zijn.

  Ja, Clematis (Viticella Grp) 'Minuet' kan geluid enigszins dempen doordat de bladeren en bloemen geluidsgolven absorberen. Echter, het is geen plant die specifiek bekend staat om zijn geluidsdempende eigenschappen. Andere planten kunnen mogelijk effectiever zijn in het absorberen van geluid.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste in het voorjaar gebeuren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de resterende takken tot ongeveer 30 cm boven de grond af. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien.

  Geef regelmatig water aan de Clematis (Viticella Grp) 'Minuet', vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven.

  De Clematis (Viticella Grp) 'Minuet' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef de plant regelmatig water en voeg indien nodig meststoffen toe voor optimale groei.

  De Clematis (Viticella Grp) 'Minuet' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei. Zorg voor een pH-waarde van neutraal tot licht alkalisch voor optimale groeiomstandigheden.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de voet van de plant te bedekken met een mulchlaag van bijvoorbeeld bladeren of stro. Dit zal helpen om de wortels te beschermen tegen vorstschade. Daarnaast kan het ook nuttig zijn om de plant aan de voet lichtjes te snoeien om deze compacter te maken en zo minder kwetsbaar te zijn voor harde wind en vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met een geschikte meststof voor bloeiende klimplanten.

  Tuinplanten zoals Clematis hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Bemest de planten in het voorjaar en eventueel nog een keer halverwege het groeiseizoen voor optimale resultaten.

  Het is aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rondom de basis van deze plant. Mulch helpt om vocht vast te houden en voorkomt onkruidgroei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  De Clematis (Viticella Grp) 'Minuet' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk voor de plant om voldoende voedingsstoffen op te kunnen nemen uit de grond. Een goede bodemkwaliteit draagt bij aan de gezondheid en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u overwegen om regelmatig de bladeren te inspecteren op tekenen van luizen, rupsen of spint. Gebruik natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie om ongedierte te verwijderen zonder de plant te schaden. Houd de omgeving rondom de plant schoon en verwijder dood blad om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Clematis 'Minuet' is een prachtige klimplant met opvallende, dubbele bloemen. De bloemen zijn lichtroze van kleur en hebben een donkerroze streep die door het midden loopt. 'Minuet' bloeit rijkelijk van juni tot september en trekt vlinders en bijen aan. Deze Clematis is geschikt voor het laten groeien tegen een pergola, muur of schutting. De plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.