Clematis (Viticella Grp) 'Venosa Violacea'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis 'Venosa Violacea' is een prachtige klimplant met opvallende bloemen. De bloemen zijn paarsblauw van kleur en hebben een gestreept patroon, wat zorgt voor een decoratieve uitstraling. Deze Clematis behoort tot de Viticella Groep en bloeit in de zomermaanden. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. Ideaal voor het begroeien van een pergola, schutting of muur in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis 'Venosa Violacea' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een klimplant die bloeit in de zomer met paarse bloemen. Het is een populaire keuze voor in de tuin vanwege zijn prachtige bloei.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Clematis (Viticella Grp) 'Venosa Violacea' is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, Clematis (Viticella Grp) 'Venosa Violacea' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor goede ondersteuning en regelmatig snoeien voor optimale groei en bloei. Geef voldoende water en voeding voor een gezonde plant.

  Clematis (Viticella Grp) 'Venosa Violacea' heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zich goed kan ontwikkelen en kan bloeien. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ondersteuning krijgt om te kunnen klimmen.

  De Clematis Viticella Grp groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Clematis (Viticella Grp) 'Venosa Violacea' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet te drassig. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, 'Venosa Violacea' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de kleurrijke bloemen die nectar bevatten. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Clematis (Viticella Grp) 'Venosa Violacea' trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren en vogels. Door deze plant in de tuin te hebben, draag je dus zeker bij aan de biodiversiteit.

  De Clematis 'Venosa Violacea' bloeit meestal in de maanden juni tot september. De bloei kan duren van ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, Clematis (Viticella Grp) 'Venosa Violacea' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in helder zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij blootgesteld wordt aan de volle zon.

  Nee, de Clematis (Viticella Grp) 'Venosa Violacea' is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om geen delen van de plant te consumeren. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Clematis (Viticella Grp) 'Venosa Violacea' heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • In maart of april kunt u deze plant snoeien tot op ongeveer 30 cm van de grond. Verwijder dode of beschadigde takken en knip zijtakken terug tot ongeveer twee knoppen vanaf de hoofdtak. Snoei na de bloei nogmaals lichtjes om de plant gezond en compact te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar de grond niet te laten verzadigen. Voor een optimale groei kan af en toe plantenvoeding worden toegevoegd tijdens het groeiseizoen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en vochtig zijn. Zorg voor een rijke en voedzame bodem met voldoende humus. Vermijd te zure grond en zorg voor een neutrale tot licht basische pH-waarde.

  De Clematis (Viticella Grp) 'Venosa Violacea' gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de wortels tegen direct zonlicht. Deze tuinplant doet het goed langs een muur, schutting of pergola.

  In de winter is het raadzaam om de wortels van de Clematis (Viticella Grp) 'Venosa Violacea' te beschermen door mulch of bladeren toe te voegen. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen harde wind en vorst. Een beschermende laag van compost kan ook nuttig zijn om de plant te beschermen tijdens koudere temperaturen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode takken elk voorjaar terug tot het levende hout. Geef de plant organische meststof in het voorjaar en de zomer voor optimale groei.

  Bemest de plant in het voorjaar met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een langzaamwerkende meststof om de voedingsstoffen gedurende het groeiseizoen vrij te geven. Geef geen extra meststoffen tijdens de bloeiperiode om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om mulch rond de basis van deze plant aan te brengen om vocht vast te houden en de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Het gebruik van organisch materiaal zoals compost of boomschors kan de groei en bloei van de plant bevorderen. Zorg ervoor om de mulch niet direct tegen de stengels van de plant aan te brengen om schimmelvorming te voorkomen.

  De Clematis (Viticella Grp) 'Venosa Violacea' groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zure meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kun je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes inzetten. Daarnaast kan regelmatig inspecteren op tekenen van ongedierte en indien nodig handmatig verwijderen helpen bij de bestrijding. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  De Clematis 'Venosa Violacea' is een prachtige klimplant met opvallende bloemen. De bloemen zijn paarsblauw van kleur en hebben een gestreept patroon, wat zorgt voor een decoratieve uitstraling. Deze Clematis behoort tot de Viticella Groep en bloeit in de zomermaanden. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. Ideaal voor het begroeien van een pergola, schutting of muur in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.