Clematis texensis 'Duchess of Albany'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis texensis 'Duchess of Albany' er en klatreplante, der er kendt for sine smukke lyserøde blomster med gule støvdragere. Blomsterne har en markant klokkeform og blomstrer rigeligt fra sommeren til efteråret. Denne Clematis-sort trives bedst i veldrænet jord og kan nå en højde på cirka 3 meter. 'Duchess of Albany' er en vinterhårdfør plante, der trives godt i solrige til halvskyggede områder. Den er et populært valg for at lade vokse på hegn, pergolaer og mure i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, "Clematis texensis 'Duchess of Albany'" er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der blomstrer om sommeren og er løvfældende. Det er derfor ikke en stedsegrøn plante.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius og kan derfor tåle moderat frost. Det anbefales at give planten ekstra beskyttelse ved hård frost, f.eks. en mulchlag eller at dække den til med fiberdug. Planten er egnet til at blive stående udenfor om vinteren i Holland.

  Ja, Clematis texensis 'Duchess of Albany' er generelt nem at vedligeholde. Sørg for tilstrækkeligt sollys, regelmæssig vanding og støtte til de klatrende grene. Beskær planten årligt om foråret for at fremme væksten.

  Clematis texensis 'Duchess of Albany' har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre. Sørg for et sted i haven, hvor planten kan sprede sig og få tilstrækkeligt sollys. Et rum på cirka 60 til 90 centimeter er ideelt til denne plante.

  Clematis texensis 'Duchess of Albany' trives bedst i solen eller halvskyggen. I fuld skygge kan væksten blive hæmmet, og planten blomstrer mindre frodigt. Vælg derfor et sted i haven, hvor planten kan modtage tilstrækkeligt med sollys.

  Clematis texensis 'Duchess of Albany' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men ikke at lade den blive oversvømmet. Det anbefales at kontrollere jorden regelmæssigt, inden du giver vand.

  Ja, "Clematis texensis 'Duchess of Albany'" er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af dens nektarrige blomster. Det kan tiltrække bier og sommerfugle til din have. Det er et godt valg til en blomstrende have, der tiltrækker insekter.

  Clematis texensis 'Duchess of Albany' tiltrækker sommerfugle og andre bestøvere, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Ved at give nektar og pollen udgør planten en vigtig fødekilde for forskellige insekter. Derudover kan Clematis som en klatrende plante give ekstra skjulesteder og redepladser for forskellige dyr.

  "Dronningen af Albany" blomstrer i juni, juli og august. Plantens blomstringsperiode varer cirka 6 til 8 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og til tider gøde planten. Det anbefales også at beskytte planten mod hård vind.

  Nej, planten er ikke spiselig og kan være skadelig ved indtagelse på grund af giftige stoffer, som planten indeholder. Det frarådes derfor at spise dele af planten.

  Ja, Clematis texensis 'Duchess of Albany' er støjreducerende på grund af den tætte vegetation og absorbering af lydsvingninger gennem bladene. Det er dog ikke en plante, der specifikt vælges på grund af sine støjreducerende egenskaber.

 • Denne plante bør beskæres bedst direkte efter blomstringen, om sommeren. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær resten af grenene med cirka en tredjedel til halvdelen. Dette vil fremme vækst og blomstring af planten.

  Giv planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Vand helst ved plantens base for at undgå skimmel.

  Planten kræver godt drænet pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer og kalk. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og give planten tilstrækkeligt sollys. Det anbefales at erstatte plantens pottemuld årligt og eventuelt tilføje gødning.

  Jorden for denne plante skal have god dræning og helst være let sur til neutral. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og humus for at optimere vækst og blomstring. Undgå tung lerjord og sørg regelmæssigt for muld for at bevare fugtigheden.

  Clematis texensis 'Duchess of Albany'' trives bedst på en solrig til halvskyggefyldt placering. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys til at vokse og blomstre godt. Beskyt planten mod kraftig vind og ekstreme temperaturer.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte denne plante mod frost ved at dække den med halm, blade eller en speciel vinterhætte. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. Det er også en god idé at beskære planten, før vinteren begynder, for at holde den sund.

  Planten kræver regelmæssig beskæring efter blomstring for at fremme ny vækst og bevare formen. Sørg for tilstrækkeligt vand og ernæring i vækstsæsonen. Beskyt planten mod frost ved at mulde eller dække den om vinteren.

  Haveplanter som disse har gavn af regelmæssig gødskning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning med højere fosforindhold for at fremme blomstringen. Undgå at bruge for meget kvælstof, da det kan resultere i overdreven vækst med færre blomster.

  Det anbefales at mulde jorden omkring denne plante. Mulch hjælper med at holde jorden fugtig, undertrykke ukrudt og beskytte plantens rødder mod ekstreme temperaturer. Det bedste er at bruge organisk materiale som blade, kompost eller barkflis som mulch til haveplanter.

  Clematis haveklatreplanter foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Sørg for at have en veldrænet jord, og tilføj eventuelt kompost for at optimere pH-værdien. Regelmæssig testning og justering af surhedsgraden hjælper med at holde planten sund.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter som Clematis texensis 'Duchess of Albany' kan der bruges naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse. Derudover kan sæbevand eller neemolie også bruges mod skadedyr som bladlus og spindemider. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere planten for tegn på skadedyr og hurtigt gribe ind ved en invasion for at undgå yderligere skade.

 • Beskrivelse

  Clematis texensis 'Duchess of Albany' er en klatreplante, der er kendt for sine smukke lyserøde blomster med gule støvdragere. Blomsterne har en markant klokkeform og blomstrer rigeligt fra sommeren til efteråret. Denne Clematis-sort trives bedst i veldrænet jord og kan nå en højde på cirka 3 meter. 'Duchess of Albany' er en vinterhårdfør plante, der trives godt i solrige til halvskyggede områder. Den er et populært valg for at lade vokse på hegn, pergolaer og mure i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.