Clematis (Texensis Grp) 'Gravetye Beauty'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis 'Gravetye Beauty' is een klimplant met prachtige, opvallende bloemen. De bloemen zijn rood met witte strepen en hebben een opvallende uitstraling. Deze Clematis bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Hij gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond en kan goed groeien tegen een muur of hekwerk. Deze plant voegt kleur en schoonheid toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze Clematis plant verliest zijn blad tijdens de winter en is dus niet groenblijvend. Het is een bloeiende klimplant die in het voorjaar en de zomer prachtige bloemen produceert. Clematis planten zijn populair vanwege hun decoratieve eigenschappen in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Clematis (Texensis Grp) 'Gravetye Beauty' is een tuinplant die goed tegen kou kan.

  Clematis (Texensis Grp) 'Gravetye Beauty' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en ondersteuning voor het klimmen. Snoei in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  Clematis hebben ruimte nodig om te groeien en zich uit te strekken, dus ze hebben een klimhulp nodig zoals een muur, hek of pergola. Zorg ervoor dat ze genoeg ruimte hebben om te groeien en zich te verspreiden. Clematis hebben een minimale ruimte nodig van ongeveer 2 vierkante meter.

  Clematis (Texensis Grp) 'Gravetye Beauty' groeit het beste op een zonnige plek met lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen gedijen. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden.

  De Clematis (Texensis Grp) 'Gravetye Beauty' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen wordt aangeraden om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een ideale plant voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin. Vlinders en bijen zullen graag op deze plant afkomen.

  Ja, Clematis (Texensis Grp) 'Gravetye Beauty' trekt bijen en vlinders aan met zijn bloemen, waardoor het een mooie toevoeging is aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt nectar en voedselbronnen voor verschillende insecten en vogels. Het helpt dus zeker bij het verhogen van de biodiversiteit in de tuin.

  De Clematis bloeit in de maanden juni, juli en augustus. De bloeiperiode van de plant duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, Clematis houdt van een zonnige standplaats, maar het is belangrijk dat de wortels koel en vochtig blijven. Op een zonnige plek zal de plant goed groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant te voorzien van voldoende water en voeding.

  Nee, de Clematis (Texensis Grp) 'Gravetye Beauty' is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk in tuinen wordt geplant vanwege zijn mooie bloemen en niet bedoeld is voor consumptie. Het wordt afgeraden om delen van de plant in te nemen.

  Ja, clematis planten hebben enige geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte begroeiing en bladeren. Echter, ze zijn niet zo effectief als specifieke geluidsdempende planten. Het kan dus wat omgevingsgeluid absorberen, maar verwacht geen volledige demping.

 • Snoei deze plant in het vroege voorjaar, net boven de grond. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant indien nodig uit voor een betere luchtcirculatie. Snoei na de bloei om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels van de plant te lang droog blijven.

  De Clematis heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te groeien. Zorg voor een vochtige grond, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen voor optimale bloei.

  "Clematis (Texensis Grp) 'Gravetye Beauty' gedijt het best in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem neutraal tot licht zuur is en rijk is aan organisch materiaal. Vermijd natte of zware kleigrond voor een optimale groei."

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw op een goed doorlatende bodem. Zorg ervoor dat de wortels koel blijven en de bloemen veel zonlicht krijgen voor de beste bloeiresultaten. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  In de winterperiode is het belangrijk om de Clematis grondig te snoeien, zodat deze het volgende seizoen weer gezond kan groeien. Het is aan te raden om de voet van de plant af te dekken met een laag organisch materiaal, zoals bladeren of stro, om de wortels te beschermen tegen de kou. Zorg er daarnaast voor dat de Clematis niet in de volle wind staat om bevriezing te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde stelen in het voorjaar weg. Voeg organische mest toe in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Clematis hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond en goed te groeien. Een evenwichtige meststof met voldoende voedingsstoffen zal de bloei en groei van de plant bevorderen. Het is aan te raden om in het voorjaar en zomer te bemesten volgens de instructies op de verpakking.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant en vernieuw deze elk jaar.

  Clematis (Texensis Grp) 'Gravetye Beauty' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor een gezonde groei van deze plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u overwegen om regelmatig de bladeren en stengels te controleren en eventueel handmatig de insecten te verwijderen. Ook kunt u natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine gebruiken. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om schimmel en andere ziektes te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Clematis 'Gravetye Beauty' is een klimplant met prachtige, opvallende bloemen. De bloemen zijn rood met witte strepen en hebben een opvallende uitstraling. Deze Clematis bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Hij gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond en kan goed groeien tegen een muur of hekwerk. Deze plant voegt kleur en schoonheid toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.